Serie A: Οικογένειες χωρισμένες στα δύο

Serie A: Οικογένειες χωρισμένες στα δύο

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποιους αδερφούς, που τέθηκαν αντιμέτωποι στο ιταλικό πρωτάθλημα.
Πόρτο - Ολυμπιακός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Λορέντσο και Ρομπέρτο Ινσίνιε
Οι δυο τους έγιναν πρώτο θέμα στα ιταλικά γήπεδα, την περασμένη Κυριακή, αφού η μονομαχία τους «σημάδεψε» την αναμέτρηση της Μπενεβέντο με τη Νάπολι. Ουσιαστικά φέτος αγωνίζεται για πρώτη φορά στα «μεγάλα σαλόνια» ο μικρότερος γιος της οικογένειας, Ρομπέρτο και η αναμέτρηση κόντρα στο μεγαλύτερο αδερφό του, Λορέντσο, έμεινε στην ιστορία. Όχι μόνο γιατί ο ένας αντιμετώπισε τον άλλον, αλλά επειδή αμφότεροι βρήκαν δίχτυα στο ματς. Κάτι τέτοιο – αδέρφια να σκοράρουν στον ίδιο αγώνα – έγινε για πρώτη φορά μετά από 71 χρόνια στη Serie A. Τότε, το είχαν καταφέρει ο Ίστβαν και ο Φέρεντς Νάιερς, σε παιχνίδι Μίλαν-Λάτσιο.

Φάμπιο και Πάολο Καναβάρο
Τα δύο αδέρφια ήταν συμπαίκτες στην Πάρμα για μια τριετία (1999-2002). Όταν ο μεγάλος αδερφός, Φάμπιο, άνοιξε τα φτερά του για να πετάξει μακριά από το «Ένιο Ταρντίνι», οι δυο τους έγιναν αντίπαλοι. Ίντερ και Γιουβέντους ήταν οι δύο επόμενοι σταθμοί στην καριέρα του Φάμπιο Καναβάρο, την ώρα που ο μικρότερος Πάολο είχε παραμείνει στην Πάρμα. Εκτός, όμως, από τα Ίντερ-Πάρμα και Γιουβέντους-Πάρμα, μετέπειτα ακολούθησαν κι άλλες μεταξύ τους μονομαχίες στα Γιουβέντους-Νάπολι, τη σεζόν 2009-10. Ο σπουδαίος Φάμπιο Καναβάρο είχε επιστρέψει στη «Μεγάλη Κυρία», ενώ ο αδερφός του είχε πάρει μεταγραφή για τους «παρτενοπέι».

Φιλίππο και Σιμόνε Ινζάγκι
Αυτή τη στιγμή τα δύο αδέρφια διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Serie A, ως προπονητές της Λάτσιο (Σιμόνε) και της Μπενεβέντο (Φιλίππο). Αμφότεροι έκαναν σπουδαία καριέρα στα ιταλικά γήπεδα, αγωνιζόμενοι στη θέση του σέντερ φορ, όμως το «μεγάλο» όνομα ήταν αδιαμφισβήτητα ο Πίπο Ινζάγκι. Ο «σούπερ Πίπο» αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς της γενιάς του, γράφοντας ιστορία με Γιουβέντους και (κυρίως) Μίλαν. Το ίδιο διάστημα, ο μικρότερος αδερφός του, Σιμόνε, ήταν μία από τις «σημαίες» της Λάτσιο. Ωστόσο, οι κόντρες τους στα ιταλικά γήπεδα είχαν ξεκινήσει πριν τους «λατσιάλι», αλλά από την εποχή που ο Σιμόνε Ινζάγκι αγωνιζόταν στην Πιατσέντζα.

Κριστιάν και Νταμιάνο Ζενόνι
Τα δίδυμα αδέρφια της οικογένειας Ζενόνι ξεκίνησαν να παίζουν μαζί ποδόσφαιρο στην Αταλάντα, σε ηλικία 17 ετών. Παρέμειναν για αρκετά χρόνια μαζί στους «μπεργκαμάσκι», μέχρι τη στιγμή που ο Κριστιάν πήρε μεταγραφή για τη Μίλαν. Ο ίδιος αγωνίστηκε στη συνέχεια σε Γιουβέντους, Σαμπντόρια και Μπολόνια. Την ίδια εποχή, ο αδερφός του, Νταμιάνο, συνέχισε να φοράει τη φανέλα της Αταλάντα και αργότερα μεταπήδησε σε Ουντινέζε και Πάρμα. Τη δεκαετία 2000-2010 αναμετρήθηκαν αρκετές φορές μεταξύ τους στη Serie A.

Φράνκο και Τζουζέπε Μπαρέζι
Η δική τους κόντρα «σημάδεψε» τα ντέρμπι του Μιλάνου, κυρίως τη δεκαετία του ’80. Σε μικρή ηλικία, οι δυο τους πέρασαν από δοκιμαστικά στην Ίντερ, όμως οι «νερατζούρι» απέκτησαν μόνο το μεγάλο αδερφό, Τζουζέπε, απορρίπτοντας τον Φράνκο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο μικρός Μπαρέζι να καταλήξει στη μισητή συμπολίτισσα Μίλαν και να γράψει τη δική του ιστορία με τους «ροσονέρι». Τα αδέλφια Μπαρέζι αναμετρήθηκαν ουκ ολίγες φορές στο “Derby della Madonnina” και μάλιστα ως αρχηγοί της Ίντερ και της Μίλαν. Λόγω της τεράστιας καριέρας του Φράνκο Μπαρέζι, ο αδερφός του Τζουζέπε – αν και μεγαλύτερος – είχε το παρατσούκλι «ο άλλος Μπαρέζι».

 

Τελευταία Νέα