Λουίς Σουάρες: Σαν το παλιό καλό κρασί

Λουίς Σουάρες: Σαν το παλιό καλό κρασί

bet365

Το ντεμπούτο του 33χρονου άσου με την Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν το καλύτερο στην καριέρα του και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πως ξεκινούσε στις προηγούμενες ομάδες του ο Ουρουγουανός επιθετικός, αλλά και πότε σημείωνε το πρώτο του γκολ.

Νασιονάλ Μοντεβιδέο
Από την ακαδημία του συλλόγου ανέβηκε στην πρώτη ομάδα τον Ιανουάριο του 2005, σε ηλικία 18 ετών. Η πρώτη συμμετοχή του Σουάρες με τη Νασιονάλ ήρθε στις 3 Μαΐου του ίδιου έτους, σε έναν αγώνα απέναντι στη Ζούνιορ Μπαρανκίγια, για το Κόπα Λιμπερταδόρες. Ο νεαρός – τότε – φορ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, με το πρώτο του γκολ να αργεί αρκετά. Συγκεκριμένα, το πέτυχε στις 10 Σεπτεμβρίου, απέναντι στην Παϊσαντού, για το πρωτάθλημα Ουρουγουάης.

Γκρόνινγκεν
Το καλοκαίρι του 2006 ο Σουάρες μετακόμισε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, για λογαριασμό της Γκρόνινγκεν. Με την ολλανδική ομάδα έκανε ντεμπούτο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, απέναντι στη Φέγενορντ, στις 26 Αυγούστου. Ο Ουρουγουανός δε βρήκε δίχτυα (αγωνίστηκε μόλις δύο λεπτά), όμως τα κατάφερε στον αμέσως επόμενο αγώνα. Για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, η Γκρόνινγκεν ηττήθηκε στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν (4-2), με τον Σουάρες να σκοράρει. Στο πρωτάθλημα χρειάστηκε να φτάσει μέχρι την έκτη αγωνιστική για να «σπάσει το ρόδι».

Άγιαξ
Ένας χρόνος παραμονής στην Γκρόνινγκεν ήταν αρκετός για να του δώσει μεταγραφή στον «Αίαντα». Ο Ουρουγουανός έκανε ντεμπούτο στις 15 Αυγούστου 2007, στον προκριματικό του Champions League, απέναντι στη Σλάβια Πράγας. Η ολλανδική ομάδα ηττήθηκε με 1-0, όμως ο ίδιος έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Τέσσερις ημέρες μετά, ο Άγιαξ συνέτριψε με 8-1 (!) την Ντε Γκραάφσαπ, με τον Ουρουγουανό να έχει ένα γκολ και τρεις ασίστ στην αναμέτρηση.

Λίβερπουλ
Στις 31 Ιανουαρίου 2011, η Λίβερπουλ δαπανούσε το ποσό των 23 εκατομμυρίων λιρών για την απόκτηση του Ουρουγουανού επιθετικού. Δύο ημέρες αργότερα, ο Σουάρες έκανε ντεμπούτο με τους «κόκκινους» και για πρώτη φορά στην καριέρα του βρήκε δίχτυα με το «καλημέρα» στη νέα του ομάδα. Η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-0 της Στόουκ, στο Άνφιλντ, με το νεοαποκτηθέντα φορ να διαμορφώνει το τελικό σκορ. Ωστόσο, στη συνέχεια ακολούθησαν τέσσερα παιχνίδια «ξηρασίας», μέχρι να ξαναβρεί το δρόμο προς τα δίχτυα ο Σουάρες.

Μπαρτσελόνα
Το δάγκωμα στον Κιελίνι, στο Μουντιάλ του 2014, επέφερε τιμωρία τεσσάρων μηνών στον Ουρουγουανό, με αποτέλεσμα το ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα να πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου. Ο Σουάρες φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» σε clasico απέναντι στη Ρεάλ, στο Μπερναμπέου. Ο ίδιος όχι μόνο δε σκόραρε στο συγκεκριμένο ματς, αλλά άργησε πολύ να πάρει μπροστά με τη νέα του ομάδα. Βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα ακριβώς ένα μήνα μετά (25/11) σε έναν αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ για το Champions League. Όσο για τη La Liga; Σκόραρε στις 20 Δεκεμβρίου, στην όγδοη συμμετοχή του στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, στη συνέχεια άρχισε να «πυροβολεί» ασταμάτητα, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 25 γκολ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα