Λιονέλ Μέσι: Οι κορυφές που δεν πάτησε στο «Καμπ Νόου»

Λιονέλ Μέσι: Οι κορυφές που δεν πάτησε στο «Καμπ Νόου»

Λιονέλ Μέσι: Οι κορυφές που δεν πάτησε στο «Καμπ Νόου»

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει μια λίστα από ρεκόρ που δεν κατάφερε να σπάσει ο Αργεντινός σούπερ σταρ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Περισσότερα γκολ σε ένα ματς της La Liga
Ο Αργεντινός έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σκοραρίσματος στο ισπανικό πρωτάθλημα. Είναι πρώτος στο σύνολο τερμάτων (444), έχει τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν (50), αλλά και πολλά άλλα. Μόνο ένα ρεκόρ, όμως, δεν έχει το όνομα του Λιονέλ Μέσι. Αυτό με τα περισσότερα τέρματα σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Ο παλιός άσος της Μπαρτσελόνα, Λάζλο Κουμπάλα, σκόραρε επτά φορές σε μία αναμέτρηση με τη Σπόρτινγκ Χιχόν, τη σεζόν 1951-52.

Πρώτος σε συμμετοχές
Μία σεζόν χρειαζόταν ακόμη για να γίνει ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Για την ακρίβεια ήθελε ακόμη 37 για να ξεπεράσει τον παλιό του συμπαίκτη, Τσάβι. Ο Ισπανός νυν προπονητής της Αλ Σαντ αγωνίστηκε σε 767 παιχνίδια με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, με τον Μέσι να σταματά στα 731 και να είναι δεύτερος στη σχετική λίστα.

Πρώτος σκόρερ στο κύπελλο
Ο Λιονέλ Μέσι είναι πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα, στις διεθνείς διοργανώσεις και φυσικά στο σύνολο. Δεν είναι, όμως, στο Copa Del Rey. Τα περισσότερα τέρματα στη συγκεκριμένη διοργάνωση για τους «μπλαουγκράνα» έχει σημειώσει ο Χοσέ Σαμιτιέρ σε μια... άλλη εποχή. Ο Ισπανός αγωνίστηκε στην ομάδα το διάστημα 1919-1932 και πέτυχε 65 τέρματα στο κύπελλο. Ο Μέσι είναι δεύτερος στη λίστα, με 53 γκολ στη διοργάνωση.

Γρηγορότερο χατ-τρικ
Μπορεί να είναι ο άνθρωπος που έχει πετύχει τα περισσότερα χατ-τρικ στην ιστορία του συλλόγου (48), όμως δεν έχει καταφέρει να σημειώσει το πιο γρήγορο. Κάτοχος του συγκεκριμένου ρεκόρ είναι ο Πέδρο, ο οποίος τη σεζόν 2013-14 έκανε χατ-τρικ μέσα σε διάστημα εννέα λεπτών (34’, 41’, 43’) στην αναμέτρηση απέναντι στη Χετάφε. Για την ιστορία, σε εκείνο το παιχνίδι δεν είχε αγωνιστεί ο Μέσι, λόγω τραυματισμού.

Κατάκτηση Μουντιάλ ως παίκτης της Μπαρτσελόνα
Ενδεχομένως να μη στεφθεί ποτέ στην καριέρα του πρωταθλητής κόσμου με την εθνική Αργεντινής. Εκτός κι αν τα καταφέρει στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Τότε, όμως, δε θα ανήκει στην Μπαρτσελόνα. Αυτοί που τα έχουν καταφέρει και το συγκεκριμένο διάστημα ήταν παίκτες των «μπλαουγκάνα» είναι οι Βραζιλιάνοι Ρομάριο (1994) και Ριβάλντο (2002), οι Ισπανοί συμπαίκτες του (Πικέ, Πουγιόλ, Ινιέστα, Τσάβι, Βαλντές, Μπουσκέτς, Πέδρο) το 2010 και οι Γάλλοι Ουμτιτί-Ντεμπελέ το 2018.

Περισσότερες συμμετοχές σε τελικό Champions League
Λιονέλ Μέσι, Αντρές Ινιέστα και Τσάβι αποτελούσαν για πολλά χρόνια την «Αγία Τριάδα» της Μπαρτσελόνα και είναι οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές στην ιστορία του συλλόγου που έχουν κατακτήσει τέσσερις φορές το Champions League (2006, 2009, 2011, 2015). Ωστόσο, δεν έχουν όλοι τους ισάριθμες συμμετοχές σε τελικό. Ο Μέσι και ο Τσάβι δεν είχαν αγωνιστεί στον τελικό του 2006, αντίθετα με τον Ινιέστα που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι. Έτσι, ο τελευταίος έχει τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς, αντίθετα με τους άλλους δύο που έχουν τρεις.

 

Τελευταία Νέα