Οι ομάδες που έφτασαν στην «κατοστάρα»

Οι ομάδες που έφτασαν στην «κατοστάρα»

bet365

Η Λίβερπουλ δε θα καταφέρει τελικά να σπάσει το φράγμα των 100 πόντων στη φετινή Premier League και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ομάδες από την τελευταία δεκαετία, που έφτασαν στο συγκεκριμένο επίτευγμα στα πρωταθλήματά τους.

Ρεάλ Μαδρίτης – 100 βαθμοί (2011-12)
Ένα σωρό ρεκόρ έκανε εκείνη τη σεζόν η «βασίλισσα» στο ισπανικό πρωτάθλημα. Σημείωσε 121 τέρματα και έφτασε στις 32 νίκες, επιστρέφοντας με εντυπωσιακό τρόπο στην κορυφή, έπειτα από τέσσερα χρόνια. Αν και είχε αποκτήσει διαφορά ασφαλείας από την Μπαρτσελόνα, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έκανε ένα εκπληκτικό φινάλε και με εφτά συνεχόμενες νίκες έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της La Liga που έφτασε τους 100 πόντους. Πρώτο «βιολί» ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σημείωσε 46 τέρματα στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Μπαρτσελόνα – 100 βαθμοί (2012-13)
Την αμέσως επόμενη σεζόν του ρεκόρ από τη Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε η απάντηση της Μπαρτσελόνα. Στην πρώτη χρονιά με τον Τίτο Βιλανόβα στον πάγκο, οι «μπλαουγκράνα» πήγαν... τρένο από το ξεκίνημα, αφού στον πρώτο γύρο είχαν μόνο νίκες και μόλις μία ισοπαλία. Το τέλος της σεζόν βρήκε τους Καταλανούς πρωταθλητές, με συνολική συγκομιδή 100 πόντων, ενώ και ο Λιονέλ Μέσι έδωσε τη δική του απάντηση στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Όπως ο CR7 ένα χρόνο νωρίτερα, έτσι και ο Αργεντινός σούπερ σταρ σημείωσε 46 τέρματα στο πρωτάθλημα.

Γιουβέντους – 102 βαθμοί (2013-14)
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έφυγε εκείνο το καλοκαίρι από τον πάγκο της Γιουβέντους ο Αντόνιο Κόντε. Ο Ιταλός τεχνικός κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το έκανε καταρρίπτοντας το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών. Με τη νίκη της την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Κάλιαρι, η «Μεγάλη Κυρία» έσπασε το φράγμα των 100 πόντων, φτάνοντας τους 102 συνολικά. Εκείνη τη σεζόν η Γιουβέντους είχε το απόλυτο στην έδρα της (19/19), ενώ δέχθηκε μόλις 23 τέρματα σε 38 αγώνες.

Σέλτικ – 106 βαθμοί (2016-17)
Απόλυτη κυρίαρχος εντός συνόρων ήταν η Σέλτικ εκείνη τη χρονιά, αφού κατέκτησε πρωτάθλημα, κύπελλο και Λιγκ Καπ, φτάνοντας στο τρεμπλ. Με απολογισμό 34 νίκες και 4 ισοπαλίες, οι «Κέλτες» κατέκτησαν αήττητοι τον τίτλο, κερδίζοντας το χαρακτηρισμό “Invincibles”. Οι 106 βαθμοί αποτελούν ρεκόρ για την Premiership της Σκωτίας, με τη Σέλτικ να σπάει το δικό της ρεκόρ, που κρατούσε από τη σεζόν 2001-12 (103 πόντοι). Συνολικά είχε μείνει αήττητη για 47 συνεχόμενους αγώνες.

Μάντσεστερ Σίτι – 100 βαθμοί (2017-18)
Η Λίβερπουλ είχε στόχο, όχι μόνο να φτάσει τους 100 πόντους, αλλά να τους ξεπεράσει και να δημιουργήσει νέο ρεκόρ στην Premier League. Δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα η Μάντσεστερ Σίτι να παραμείνει η μοναδική ομάδα στο αγγλικό πρωτάθλημα, που έφτασε στην κατοστάρα. Τη σεζόν 2017-18, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν είχε αντίπαλο στην κούρσα του τίτλου, καταρρίπτοντας αρκετά ρεκόρ. Είχε τη μεγαλύτερη βαθμολογική διαφορά από το δεύτερο (+19), τη μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων (+79), τα περισσότερα γκολ (106), τις περισσότερες νίκες (32) και πολλά άλλα. Και φυσικά συγκέντρωσε 100 βαθμούς.

 

Τελευταία Νέα