Σκόρερ με την πρώτη επαφή

Σκόρερ με την πρώτη επαφή

bet365

Ο Στεφάν Ιλσάνκερ της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης βρήκε δίχτυα λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι με την Βέρντερ Βρέμης και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ποδοσφαιριστές που μπήκαν ως αλλαγή και σκόραραν στην πρώτη τους επαφή με την μπάλα.

Λαρς Ρίκεν
Η πιο γνωστή περίπτωση ποδοσφαιριστή, που σκόραρε λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το 1997, η Γιουβέντους μόλις είχε ισοφαρίσει σε 1-1 την Ντόρτμουντ, με τον Ότμαρ Χίτζφελντ να βγάζει από το παιχνίδι τον Σαπουιζά και να βάζει τον Ρίκεν. Μόλις 16 δευτερόλεπτα χρειάστηκαν μέχρι να σκοράρει ο Γερμανός μέσος, ο οποίος μετά από μία εκπληκτική κάθετη πάσα του Μέλερ «κρέμασε» τον Περούτσι, κάνοντας το 2-1 για τη γερμανική ομάδα, μόλις στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.

Έμπε Σαντ
Μόλις ένα γκολ σημείωσε στην καριέρα του σε Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτό έμεινε στην ιστορία. Κι αυτό γιατί μέχρι και σήμερα είναι το πιο γρήγορο που έχει σημειωθεί από ποδοσφαιριστή, που πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι. Στην αναμέτρηση της Δανίας με τη Νιγηρία, στη φάση των 16 του Μουντιάλ του ’98, ο Σαντ μπήκε στο 58’ στο ματς και λίγα δευτερόλεπτα μετά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 για τους Σκανδιναβούς. Έπειτα από εκπληκτική λόμπα-πάσα του Λάουντρουπ, ο Δανός επιθετικός με μία υπέροχη προσποίηση και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «αετών».

Νίκλας Μπέντνερ
Οι προσωπικές του ιδιορρυθμίες δεν του επέτρεψαν να κάνει την καριέρα που άξιζε, παρά το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του. Η παρουσία του στην Άρσεναλ είχε σκαμπανεβάσματα, όμως το πρώτο του γκολ με τους «κανονιέρηδες» στην Πρέμιερ Λιγκ, το Δεκέμβριο του 2007, ήταν σημαδιακό. Όχι μόνο γιατί με αυτό χάρισε στην ομάδα του τη νίκη απέναντι στην Τότεναμ, αλλά γιατί το πέτυχε σε λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα, μετά την είσοδό του στο ματς. Αντικατέστησε τον Έμπουε, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, ο Φάμπρεγας εκτέλεσε το κόρνερ και ο ίδιος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Ρανταμέλ Φαλκάο

Στο ξεκίνημα της σεζόν 2016-17 ο Κιλιάν Εμπαπέ ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του βήματα με τη Μονακό και ο Ρανταμέλ Φαλκάο ήταν το αστέρι της ομάδας. Παρόλα αυτά, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Λοριάν, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είχε το Γάλλο στην αρχική ενδεκάδα και τον Κολομβιανό στον πάγκο. Με το παιχνίδι να έχει «κολλήσει» για τους Μονεγάσκους, ο Πορτογάλος τεχνικός αντικατέστησε τον 18χρονο άσο και ο «τίγρης» το δικαίωσε. Μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Φαλκάο έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή και την έστειλε στα δίχτυα, ανοίγοντας το δρόμο προς τη νίκη για την ομάδα του.

Ντρις Μέρτενς
Σχεδόν αποκλεισμένη ήταν η Νάπολι από τη Γιουβέντους στα ημιτελικά του κυπέλλου Ιταλίας, τον Απρίλιο του 2017. Είχε ηττηθεί με 3-1 στο Τορίνο, ενώ στον επαναληπτικό του Σαν Πάολο ήταν πίσω στο σκορ με 1-2. Στο 61’, ο Μαουρίτσιο Σάρι αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι τον Ντρις Μέρτενς και λίγα δευτερόλεπτα μετά δικαιώθηκε. Ο Βέλγος επιθετικός «μυρίστηκε» την γκέλα στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων και μετά το λανθασμένο κοντρόλ του τερματοφύλακα Νέτο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία. Ωστόσο, το γκολ του δε στάθηκε αρκετό στους «παρτενοπέι» για την πρόκριση.

 

Τελευταία Νέα