Η «dream-team» των ελεύθερων του 2021

Η «dream-team» των ελεύθερων του 2021

bet365

Σούπερ ονόματα, σε μια ποδοσφαιρική dream-team με άγνωστο προορισμό το καλοκαίρι του 2021. Το PlanetFootball παρουσιάζει τα αστέρια που βαδίζουν προς τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους.

Ώρα για flash-forward στο μέλλον. Όχι πολύ μακριά, μόλις έναν χρόνο από το σήμερα. Με την ελπίδα ότι στα τέλη της επόμενης άνοιξης θα προετοιμαζόμαστε για στέψεις, φιέστες και «ζέσταμα» ενόψει Euro κι όχι για να ξαναδούμε μπάλα μετά από δύο μήνες διακοπής εκτός προγράμματος…

Βασισμένοι στο ίδιο σενάριο, μια πλειάδα από σταρ και «βαριά ονόματα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα καταστρώνουν ήδη τα πλάνα τους για τη συνέχεια της καριέρας τους, αφού προσεχώς θα είναι ελεύθεροι. Το καλοκαίρι του 2021 είναι το καταληκτικό ορόσημο του συμβολαίου για παίκτες όπως οι Μέσι, Νόιερ, Σέρχιο Ράμος, Πογκμπά μεταξύ πολλών ακόμη σούπερ παικτών, η υπόθεση ανανέωσης των οποίων προς το παρόν δεν λέει να ξεκαθαρίσει. Εν αναμονή, λοιπόν, πιθανών εξελίξεων στο ερχόμενο, διαφοροποιημένο λόγω πανδημίας μεταγραφικό παζάρι, το PlanetFootball παρουσιάζει την κορυφαία ομάδα «ελεύθερων», με αρχική διάταξη 3-4-3 και πάγκο, όλοι τους με ένα κοινό, το ερωτηματικό στο νέο (;) κεφάλαιο της καριέρας τους.


Τερματοφύλακας: Μάνουελ Νόιερ

Άπαντες στις τάξεις της Μπάγερν Μονάχου επιθυμούν την παραμονή του. Οι διαπραγματεύσεις έχουν «κολλήσει», ο ίδιος ο Γερμανός δεν έχει δώσει κάποιο σημάδι για το αν θα γεφυρωθεί το χάσμα και προς το παρόν οι πιθανότητες να αποχωρήσει όταν εκπνεύσει το συμβόλαιό του είναι μοιρασμένες, αν και η λογική λέει πως στο τέλος θα βρεθεί η χρυσή τομή. Οι Βαυαροί πάντως έχουν μεριμνήσει για τον μελλοντικό του διάδοχο, μέσω της απόκτησης του Αλεξάντερ Νίμπελ από την Σάλκε.

Αμυντικοί: Νταγιότ Ουπαμεκανό, Σέρχιο Ράμος, Νταβίντ Αλάμπα

Στην περίπτωση του νεαρού «βράχου» της Λειψίας, τα ενδεχομένα είναι πολλά. Η Μπάγερν τον πολιορκεί, ο ίδιος φαίνεται να επιθυμεί την μεταγραφή του στους πρωταθλητές, αλλά οι Κόκκινοι Ταύροι από την μεριά τους τις τελευταίες μέρες έχουν σημειώσει πρόοδο για την ανανέωσή του. Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον του θα ξεκαθαρίσει φαινομενικά από το ερχόμενο καλοκαίρι. Από την άλλη, η Ρεάλ ενδιαφέρεται για τον Αλάμπα λόγω εισήγησης Ζιντάν, την ίδια ώρα που πρέπει σιγά σιγά να βάλει στο κάδρο το αν θα επεκταθεί η συνεργασία της με τον αρχηγό της.


Μέσοι: Πολ Πογκμπά, Τιάγκο, Άνχελ Ντι Μαρία, Λερόι Σανέ

Έτσι όπως κυλάει η υπόθεση μεταγραφής του Πολ Πογκμπά, που εδώ και δύο χρόνια θέλει να φύγει αλλά παραμένει εν τέλει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει ότι θα δούμε το έργο να επαναλαμβάνεται για τρίτη σερί χρονιά και θα βγει στην αγορά ως ελεύθερος. Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, μάλλον η Γιουβέντους ή η Ρεάλ Μαδρίτης θα έχουν βρει τον τρόπο να τον αποκτήσουν από φέτος.

Ο Σανέ μοιάζει δεδομένο ότι θα μεταγραφεί στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά το θέμα είναι το «πότε», αν θα συμβεί μέσω μεταγραφής, ή αν θα φτάσει στο τέλος του συμβολαίου με την Μάντσεστερ Σίτι. Όποτε κι αν μεταβεί στο Μόναχο, όμως, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βρει τον Τιάγκο Αλκάνταρα, τον οποίο οι άνθρωποι των Βαυαρών θέλουν να διατηρήσουν στον κορμό τους. Ενδιαφέρον θα έχει και το μέλλον του Ντι Μαρία, ο οποίος στα 34 του θα κληθεί να αποφασίσει ανάμεσα σε ενδεχόμενη απόσυρση με την Παρί Σεν Ζερμέν, ή ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του ως ποιοτικός βετεράνος.


Επιθετικοί: Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Αγουέρο, Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

Μια γραμμή κρούσης «φωτιά», με διαφορετικές βλέψεις για τον καθένα. Ο Μέσι είναι το απόλυτο όνομα που συγκαταλέγεται στους παίκτες με έναν ακόμη χρόνο στο συμβόλαιό τους, μοιάζει αδύνατον να μην συνεχίσει στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα, αλλά ακόμα και τώρα δεν έχει υπάρξει συμφωνία με τον Τζούσεπ Μαρία Μπαρτομέου. Από κει και πέρα, ο Αγουέρο μετά από 10 χρόνια καριέρας στην Σίτι, στην οποία πρόλαβε να γίνει ο ρέκορντμαν τερμάτων της και Νο1 κορυφαίος σκόρερ στην Premier, μπορεί να αποφασίσει αλλαγή σκηνικού. Αντιθέτως, ο Γκαμπονέζος φορ της Άρσεναλ κλίνει περισσότερο στην μεταγραφή από αυτό το καλοκαίρι, ή την ανανέωση στους Κανονιέρηδες, που θα κάνουν τα πάντα για να τον διατηρήσουν στις τάξεις τους.

Αναπληρωματικοί: Ντοναρούμα (Μίλαν), Σάκα (Άρσεναλ), Μπόατενγκ (Μπάγερν), Ράκιτιτς (Μπαρτσελόνα), Βαϊνάλντουμ (Λίβερπουλ), Χάμες Ροντρίγκες (Ρεάλ Μαδρίτης) Σουάρες (Μπαρτσελόνα).

 

Τελευταία Νέα