Πανηγυρισμού... το ανάγνωσμα

Πανηγυρισμού... το ανάγνωσμα

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει τις σπαρταριστές ιστορίες, που κρύβονται πίσω από κάποιους χαρακτηριστικούς πανηγυρισμούς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Μπεμπέτο
Στην ιστορία έμεινε ο πανηγυρισμός του Βραζιλιάνου επιθετικού στον προημιτελικό με την Ολλανδία, στο Μουντιάλ του 1994, με πολλούς ποδοσφαιριστές να τον αντιγράφουν στη συνέχεια. Κατευθύνθηκε προς την πλάγια γραμμή και με τα χέρια του ξεκίνησε να μιμείται το νανούρισμα ενός μωρού. Συμπαραστάτες του ήταν ο Ρομάριο με τον Μαζίνιο και με αυτόν τον τρόπο, ο Μπεμπέτο ήθελε να αφιερώσει το γκολ στο νεογέννητο γιο του, που είχε έρθει στη ζωή πριν δύο μέρες.

Γιούργκεν Κλίνσμαν
Οι οπαδοί της Τότεναμ δεν είχαν δει με καθόλου καλό μάτι την άφιξή του στην ομάδα το 1994. Βασικός λόγος ήταν ο αποκλεισμός της Αγγλίας από τη Γερμανία, στο Μουντιάλ του 1990, όμως οι φίλοι των «πετεινών» τον κατηγορούσαν ότι... βουτάει, προκειμένου να παίρνει σφυρίγματα. Στο ντεμπούτο του, ο Κλίνσμαν έδωσε μια πληρωμένη απάντηση. Σκόραρε απέναντι στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ και πανηγύρισε με μία βουτιά στον αγωνιστικό χώρο.

Πολ Γκασκόιν
Πριν το Euro 1996, ο φωτογραφικός φακός είχε «συλλάβει» τον Άγγλο άσο μαζί με συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα να είναι μεθυσμένοι έξω από νυχτερινό κέντρο, όπου κάθονταν σε μία οδοντιατρική καρέκλα και κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Αυτή η ιστορία κλόνισε τα αποδυτήρια της ομάδας και στο παιχνίδι των ομίλων απέναντι στη Σκωτία ήρθε η απάντηση. Ο Γκασκόιν σκόραρε και ακολούθησε αναπαράσταση του περιστατικού. Ξάπλωσε στο χορτάρι σαν να βρισκόταν στον οδοντίατρο και οι υπόλοιποι του έριξαν νερό στο στόμα.

Ρόμπι Φάουλερ
Είχε κατηγορηθεί για χρήση ναρκωτικών και ο ίδιος φρόντισε να φουντώσει τις σχετικές φήμες, με τον πανηγυρισμό του σε ένα ντέρμπι με την Έβερτον, το 1999. Μετά το γκολ του, ο επιθετικός της Λίβερπουλ έσκυψε πάνω στην τελική γραμμή και με τη μύτη του προσποιήθηκε ότι έκανε χρήση κοκαΐνης. Και μπορεί ο προπονητής του, Ζεράρ Ουγιέ, να είπε μια δικαιολογία για να καλύψει την κίνηση του παίκτη του, όμως ο σύλλογος του επέβαλλε πρόστιμο 60 χιλιάδων λιρών και η ομοσπονδία τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών.

Γκρεγκ Μπέλαμι
Μετά από μια διαφωνία που είχε με τον Τζον Άρνε Ρίσε, κατά τη διάρκεια κοινής τους εξόδου, το Φεβρουάριο του 2007, ο Ουαλός φορ... ξέφυγε για πολλοστή φορά στην καριέρα του. Επέστρεψε μεθυσμένος στο ξενοδοχείο, που έμενε η αποστολή της Λίβερπουλ και επιτέθηκε στο συμπαίκτη του με ένα μπαστούνι του γκολφ. Την επόμενη μέρα, που είχε ξεμεθύσει, ο Μπέλαμι ζήτησε συγγνώμη, όμως το περιστατικό είχε ήδη γίνει γνωστό. Έτσι, ως απάντηση, στο πρώτο παιχνίδι που σκόραρε (απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου), πανηγύρισε μιμούμενος ένα χτύπημα με μπαστούνι του γκολφ.

Μάριο Μπαλοτέλι
Οι τρέλες του εντός και εκτός γηπέδων έχουν απασχολήσει ουκ ολίγες φορές το διεθνή τύπο. Λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι του Μάντσεστερ, τον Οκτώβριο του 2011, τα δημοσιεύματα των αγγλικών εφημερίδων ανέφεραν πως ο Ιταλός επιθετικός είχε βάλει... φωτιά στο σπίτι του. «Γιατί πάντα εμένα;» έγραφε το μπλουζάκι που φορούσε μέσα από τη φανέλα του ο Μπαλοτέλι και το οποίο έδειξε μετά το γκολ του στον αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο, ο επιθετικός της Σίτι ήθελε να δείξει την ενόχλησή του προς τα media.

Σάμουελ Ετό
«Μεταξύ σοβαρού και αστείου» ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε εκφράσει τις αμφιβολίες του σχετικά με την πραγματική ηλικία του Καμερουνέζου επιθετικού, κατά τη διάρκεια της συνύπαρξής τους στην Τσέλσι, τη σεζόν 2013-14. Ο Ετό μόνο στην πλάκα δεν πήρε την ατάκα του προπονητή του και με την πρώτη ευκαιρία έδειξε φανερά ενοχλημένος. Σκόραρε απέναντι στην Τότεναμ και στη συνέχεια πανηγύρισε σαν... παππούς. Έσκυψε, στηρίχθηκε στο σημαιάκι και έπιασε με το χέρι του την πλάτη του.

Γουέιν Ρούνεϊ
Λίγες ημέρες πριν τον αγώνα της Γιουνάιτεντ με την Τότεναμ, το 2015, είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ένα βίντεο, που έδειχνε τον Άγγλο επιθετικό να παίζει μποξ στο σπίτι του και να πέφτει νοκ άουτ από τον Μπάρντσλεϊ της Στόουκ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, μετά το γκολ του απέναντι στους «πετεινούς», ο Ρούνεϊ να πανηγυρίσει, ρίχνοντας κάποιες γροθιές... στον αέρα, πριν πέσει στον αγωνιστικό χώρο.

 

Τελευταία Νέα