Οι ανατροπές του Πεπ στο Champions League

Οι ανατροπές του Πεπ στο Champions League

bet365

Η Σίτι έφερε τα πάνω-κάτω στο Μπερναμπέου, «γυρίζοντας» στο φινάλε το ματς με τη Ρεάλ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποιες χαρακτηριστικές ανατροπές που έχουν κάνει στα τελευταία λεπτά οι ομάδες του Γκουαρδιόλα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Σαχτάρ – Μπαρτσελόνα 1-2 (1/10/2008)
Μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του στη διοργάνωση και πρώτο εκτός έδρας, ο Γκουαρδιόλα είδε την ομάδα του να φέρνει «τούμπα» το ματς στα τελευταία λεπτά. Πρωταγωνιστής για την Μπαρτσελόνα ήταν ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος με δύο γκολ στο 87’ και στις καθυστερήσεις ανέτρεψε την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί από το πρώτο ημίχρονο με το γκολ της Σαχτάρ. Με αυτό τον τρόπο, οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 1-2 και έκαναν το 2/2 στους ομίλους.

Ντιναμό Κιέβου – Μπαρτσελόνα 1-2 (9/12/2009)
Μία ακόμη επίσκεψη του Γκουαρδιόλα στην Ουκρανία επεφύλασσε ανατροπή για τον ίδιο και την ομάδα του. Οι «γκέλες» που είχε κάνει νωρίτερα στον όμιλο υποχρέωναν την Μπαρτσελόνα να πάρει το διπλό στο Κίεβο, προκειμένου να τερματίσει στην πρώτη θέση. Η Ντιναμό προηγήθηκε στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, με τον Τσάβι να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια, πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, χρειάστηκε μία εκτέλεση φάουλ του Μέσι στο 86’ για να πάρει τη νίκη-πρωτιά η ομάδα του Γκουαρδιόλα.

Μπάγερν – Γιουβέντους 4-2 (16/3/2016)
Μετά το 2-2 των δύο ομάδων στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16», στο Τορίνο, οι Βαυαροί είχαν μικρό προβάδισμα πρόκρισης. Η «Μεγάλη Κυρία» αιφνιδίασε τη γερμανική ομάδα, μπαίνοντας μπροστά στο σκορ με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο. Η είσοδος του «μπιανκονέρο» Κομάν (αγωνιζόταν στην Μπάγερν ως δανεικός από τη Γιουβέντους) άλλαξε όλα τα δεδομένα. Ο Λεβαντόφσκι μείωσε το σκορ και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μίλερ έκανε το 2-2, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Στο έξτρα 30λεπτο, τα γκολ των Τιάγκο και Κομάν ολοκλήρωσαν την ανατροπή για την ομάδα του Γκουαρδιόλα, που πήρε μια δραματική πρόκριση στα προημιτελικά.

Μάντσεστερ Σίτι – Μονακό 5-3 (21/2/2017)
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια όλων των εποχών στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «16», η γαλλική ομάδα κατέφερε να προηγηθεί δύο φορές στο Ετιχάντ, με 1-2 στο πρώτο ημίχρονο και 2-3 στην επανάληψη (είχε χάσει ενδιάμεσα και πέναλτι). Ωστόσο, μια αντεπίθεση διαρκείας της Σίτι στο τελευταίο 20λεπτο του ματς έφερε τα πάνω-κάτω. Αγουέρο, Στόουνς και Σανέ βρήκαν δίχτυα (Στέρλιγνκ και Αγουέρο είχαν πετύχει τα δύο πρώτα γκολ) μέσα σε διάστημα έντεκα λεπτών, μετατρέποντας το 2-3 σε 5-3. Ένα σκορ, που δεν ήταν αρκετό στους «πολίτες» τελικά, αφού στον επαναληπτικό πέρασε η Μονακό.

Χοφενχάιμ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2 (2/10/2018)
Μετά την «ψυχρολουσία» στην πρεμιέρα των ομίλων από τη Λυών, η ομάδα του Γκουαρδιόλα είδε τους Γερμανούς να προηγούνται μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης για τη δεύτερη αγωνιστική. Ο Αγουέρο μπορεί να ισοφάρισε γρήγορα, όμως έπρεπε το ματς να φτάσει μέχρι το 87ο λεπτό για να ολοκληρωθεί η ανατροπή για τη Σίτι. Ο Νταβίντ Σίλβα σκόραρε σε εκείνο το σημείο και έδωσε στους «πολίτες» τους πρώτους τους βαθμούς στη διοργάνωση.

Σάλκε – Μάντσεστερ Σίτι 2-3 (20/2/2019)
Όπως έκανε φέτος στο Μπερναμπέου, έτσι και πέρσι στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16», η Σίτι έφτασε σε μια εκτός έδρας ανατροπή. Μπορεί να προηγήθηκε γρήγορα με τον Αγουέρο στο Γκεζελκίρχεν, όμως πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με 2-1. Οι «πολίτες» φλέρταραν έντονα με μια ήττα-σοκ, ωστόσο στο τελευταίο πεντάλεπτο έφεραν τα πάνω-κάτω. Ο Σανέ στο 85’ και ο Στέρλινγκ στο 90’ έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Γκουαρδιόλα με σκορ 3-2.

 

Τελευταία Νέα