Η νέα Ρεάλ «χτίζεται» με ρεκόρ εσόδων από πωλήσεις

Η νέα Ρεάλ «χτίζεται» με ρεκόρ εσόδων από πωλήσεις

Gazzetta team
Η νέα Ρεάλ «χτίζεται» με ρεκόρ εσόδων από πωλήσεις

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε από νωρίς σημαντικές μεταγραφές και τώρα αναμένεται να κάνει ρεκόρ εσόδων από πωλήσεις τα τελευταία 9 χρόνια.

Μετά την επιστροφή του Ζιντάν στον πάγκο όλοι στην Ρεάλ περίμεναν το τέλος της σεζόν, ώστε να ξεκινήσει το χτίσιμο της νέας ομάδας, που οραματίζεται ο Γάλλος. Από το ξεκίνημα είχε γίνει εμφανές ότι θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις και τα δημοσιεύματα ήθελαν τη βασίλισσα να προσδοκά σε έσοδα 300 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με το Financial Fair Play.

Άλλωστε, η ανακαίνιση του σταδίου έχει βάλει σημαντικές οικονομικές δυσκολίες στον σύλλογο. Πλέον, αυτό το ποσό δεν μοιάζει σε καμία περίπτωση ουτοπικό. Από το 2010 μέχρι σήμερα το καλοκαίρι του 2018 αποτελεί την περίοδο που η Ρεάλ έβαλε τα περισσότερα χρήματα στα ταμεία της από πωλήσεις, φτάνοντας τα 130 εκατ. ευρώ. Τώρα, έχει ήδη πουλήσει τον Μάρκος Γιορέντε και τον Ματέο Κόβατσιτς, δύο μεταγραφές που κόστισαν καθαρά χωρίς τα μπόνους 80 εκατ. ευρώ.

Ο πρώτος παραχωρήθηκε στην Ατλέτικο για 35 εκατ. ευρώ συν άλλα 5 σε μπόνους, ενώ ο Κροάτης για 45+5 στην Τσέλσι. Φυσικά, η... μαύρη λίστα περιλαμβάνει πολλά ακόμη ονόματα, σε σημείο που να βρεθούν χρήματα μέχρι και για να χρηματοδοτήσουν ακόμη μία ακριβή μεταγραφή. Ο επόμενος που θα δει την πόρτα της εξόδου από το «Μπερναμπέου» θα είναι ο Ραούλ Ντε Τομάς.

Ύστερα από μία εξαιρετική σεζόν με την Ράγιο Βαγιεκάνο θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπενφίκα, που θα πληρώσει 20 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει και ο Ρεγκιγιόν, που θα συναντήσει ξανά τον Λοπετέγκι στην Σεβίλλη, ενώ οι Ερναντέζ και Θεμπάγιος θα φέρουν κάποια χρήματα στα ταμεία από τον δανεισμό τους στην Μίλαν, αν οι διαπραγματεύσεις με την ιταλική ομάδα έχουν αίσιο τέλος (όλα δείχνουν ότι τουλάχιστον για τον Γάλλο απομένουν μόνο τα τυπικά, με την οψιόν αγοράς να κυμαίνεται στα 20 εκατ. ευρώ για το επόμενο καλοκαίρι).

Από εκεί και πέρα, ο Κέιλορ Νάβας έχει ήδη ενημερωθεί να βρει ομάδα και θα φέρει ένα πολύ ικανοποιητικό ποσό στα ταμεία, ο Χάμες αναμένεται επίσης να παραχωρηθεί δανεικός με οψιόν αγοράς, ενώ η ίδια φόρμουλα αναμένεται να ισχύει και για τον Μαγιοράλ. Το μέλλον του Μπέιλ είναι ακόμα στον αέρα, με την περίπτωσή του να προκαλεί μεγαλύτερο πονοκέφαλο στη βασίλισσα από ότι περίμεναν στην Μαδρίτη. Το μέλλον του Βάθκεθ είναι στον αέρα, ενώ πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να προκύψει και ένα όνομα που δεν περιμένουμε (πχ του Μαριάνο Ντίας).

Τα τελευταία 5 χρόνια η Ρεάλ κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 427 εκατ. ευρώ από πωλήσεις, δηλαδή κατά μέσο όρο 85,57 εκατ. ευρώ. Αυτός ο μέσος όρος θα ξεπεραστεί ήδη από τις επόμενες ημέρες. Η επιχείρηση «ανανέωση» συνεχίζεται και δεν φέρνει μόνο ρεκόρ συνολικών αγορών, αλλά και πωλήσεων...

 

Τελευταία Νέα