Πινγκ πονγκ: Οι θέσεις των Ελλήνων στην παγκόσμια κατάταξη για το 2023

Κώστας Ευθυμιάδης
O Παναγιώτης Γκιώνης μετά από νίκη

bet365

Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) εξέδωσε τον τελευταίο πίνακα αξιολόγησης του 2023.

Ελλείψει αξιολογημένων αγώνων την περασμένη εβδομάδα το World Rank week 52 στο πινγκ πονγκ δεν επιφύλαξε κάποια ουσιαστική μεταβολή.

Από ελληνικής πλευράς είναι εννέα οι βαθμολογημένοι αυτή την περίοδο, 5 άνδρες και 4 γυναίκες και 1οι από ελληνικής πλευράς συνεχίζουν, εδώ και πάρα πολύ καιρό, ο Παναγιώτης Γκιώνης και η Κατερίνα Τόλιου. Η Κίνα βεβαίως, κατέχει τις τοπ θέσεις και στις δύο περιπτώσεις κι από το 2024 οι πίνακες θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον επειδή θα κρίνουν και προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στο παγκόσμιο ranking list των ανδρών ο Παναγιώτης Γκιώνης τελειώνει το έτος στο νούμερο 124, εκεί όπου βρέθηκε πολύ πρόσφατα με άνοδο 72 θέσεων χάρη στη 2η θέση στο απλό, στο τουρνουά Feeder της Ιταλίας. Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης εμφανίζεται στο νούμερο 325, ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο 351, ο Γιώργος Σταματούρος στο 465 και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος στο 879.

Στο παγκόσμιο ranking list των γυναικών η Κατερίνα Τόλιου κλείνει το 2023 στο νούμερο 226. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου βρίσκεται στο νούμερο 372, η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα στο 387 και η Ελισάβετ Τέρπου στο 395.

@Photo credits: eurokinissi, FOTOARENA
 

Τελευταία Νέα