Πινγκ πονγκ: Πώς έκλεισε για τους Έλληνες «ξενιτεμένους» το πρώτο μέρος στις λίγκες Πολωνίας, Σουηδίας και Γαλλίας

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Γιάννης Σγουρόπουλος

bet365

Μέσα στον Δεκέμβριο προχώρησαν σε σημαντικό βαθμό τρεις επαγγελματικές λίγκες κορυφαίων χωρών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, όπου έχουν παρουσία Έλληνες πρωταθλητές.

Ολοκληρώθηκε το αρχικό στάδιο του πρωταθλήματος του πινγκ πονγκ στην Πολωνία, ο 1ο γύρος στη Γαλλία, έκλεισε ο 1ος γύρος κι άρχισε ο 2ος στη Σουηδία, πρωταθλήματα στα οποία συναντάμε συνολικά 5 αθλητές και 3 αθλήτριες των εθνικών μας ομάδων.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης στην Πολωνία, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος στην Πολωνία και τη Σουηδία, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος στη Σουηδία, ο Γιώργος Σταματούρος στην Πολωνία, η Κατερίνα Τόλιου και η Αλίκη Κιούφη στη Γαλλία και η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα στη Σουηδία.

Στη Σουηδία, τη χώρα που αναδείχτηκε φέτος πρωταθλήτρια Ευρώπης ανδρών, στο ένα πρωτάθλημα έχουν γίνει 8 αγωνιστικές. Η Έσλοβ του Σγουρόπουλου βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 20 βαθμούς, η Ρέκορντ του Κωνσταντινόπουλου είναι 3η με 16 και η Σπαρβάγκεν του Αγγελάκη 6η με 10 βαθμούς.

Τον Δεκέμβριο στην 7η και την 8η αγωνιστική, στο τέλος του 1ου γύρου και την αρχή του 2ου, τα ζευγάρια των αντιπάλων ήταν ίδια. Η Ρέκορντ νίκησε μέσα κι έξω τη Χάλμσταντ 4-3, με τον Κωνσταντινόπουλο να έχει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο. Στα ματς με παρόμοια εξέλιξη ο αριστερόχειρας πρωταθλητής είχε από 1 νίκη-1 ήττα ατομικά και στο φινάλε επικράτησε και τις δύο φορές στο διπλό με συμπαίκτη τον Χάμπους Σόντερλουντ. Η Σπαρβάγκεν για την 7η αγωνιστική κάμφθηκε εντός έδρας 4-3 από τη Σόντερχαμ. Ο Αγγελάκης ηττήθηκε σε δύο δυνατές αναμετρήσεις, η μία κόντρα στον Σουηδό Βίκτορ Μπροντ, αθλητή που συμφώνησε φέτος και με τον Παναθηναϊκό του Έλληνα αμυντικού, αλλά προς το παρόν δεν έχει έρθει στην Αθήνα. Στο αντίστοιχο ματς του 2ου γύρου ο Αγγελάκης δεν αγωνίστηκε (ήττα 4-1 για τη Σπαρβάγκεν).

Η Έσλοβ νίκησε εύκολα στους δύο διαδοχικούς αγώνες με τη Σέβλινγκε, απλά ο Σγουρόπουλος δεν ήταν παρών στα τελευταία τρία παιχνίδια της ομάδας. Η Pingisligan Herrar της σκανδιναβικής χώρας αναφέρει και ατομικές στατιστικές κι εκεί ο Κωνσταντινόπουλος φιγουράρει στην κορυφή! Εμφανίζει 12 νίκες-3 ήττες και είναι στους πιο αποδοτικούς αθλητές μαζί με τους Σουηδούς Βίκτορ Μπροντ, Άντερς Έρικσον και Σιμόν Άρβιντσον (επίσης 12-3). Ο Αγγελάκης είχε μέχρι τώρα 6 νίκες-6 ήττες και ο Σγουρόπουλος 3-0.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών η Γιούνο της Τσεκούρα έχει δώσει πέντε αγώνες κι έχει ολοκληρώσει τον 1ο γύρο. Στη βαθμολογία είναι 5η με 2 βαθμούς. Στην 5η αγωνιστική η ομάδα έχασε ως γηπεδούχος 6-2 από τη Σέπινγκ χωρίς την Τσεκούρα στη σύνθεση. Στο αμέσως προηγούμενο ματς και την εκτός έδρας ήττα 6-2 από τη Χάλμσταντ η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών το 2018 είχε στο απλό ένα θετικό κι ένα αρνητικό αποτέλεσμα και γενικά φέτος έχει μέχρι το τέλος του χρόνου 5 νίκες-5 ήττες.

Στην κορυφή η Μπογκόρια του Γκιώνη

Στην Πολωνία τελείωσε η πρώτη φάση στη Σούπερ κατηγορία ανδρών, που περιλάμβανε από μία αναμέτρηση μεταξύ των 12 ομάδων του πρωταθλήματος. Μετά από 11 αγωνιστικές η Μπογκόρια του Γκιώνη τερμάτισε στην 1η θέση με 27 βαθμούς, η Ολύμπια Ούνια του Αγγελάκη και του Σγουρόπουλου πήγε στην 5η θέση με 18 βαθμούς και η Γκντανσκ του Σταματούρου στη 10η με 11 βαθμούς.

Η δεύτερη φάση χωρίζεται σε δύο γκρουπ των έξι ομάδων, σύμφωνα με τη θέση που κατέχουν στη βαθμολογία. Οι ομάδες του γκρουπ Α (εκεί δηλαδή, όπου συνεχίζουν η Μπογκόρια και η Ολύμπια) προκρίνονται απευθείας στα πλέι οφ της πρώτης 8άδας. Από τους αγώνες του γκρουπ Β (μεταξύ αυτών και η Γκντανσκ) θα περάσουν στα πλέι οφ η 1η και η 2η ομάδα (δηλαδή η 7η και η 8η της συνολικής κατάταξης) και οι υπόλοιπες θα παίξουν για την παραμονή στα πλέι άουτ. Σε διαφορετικές ημερομηνίες έδωσαν οι ομάδες τα τελευταία τους παιχνίδια από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τις 21 του μήνα διότι είχαν και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (με την Μπογκόρια για παράδειγμα, να δίνει δύο ματς Τσάμπιονς Λιγκ).

Ο Γκιώνης ολοκλήρωσε αυτό το πρώτο κομμάτι της λίγκας με 13 νίκες και 2 ήττες σε προσωπικό επίπεδο. Ο Αγγελάκης με 8 νίκες και 5 ήττες, ο Σγουρόπουλος με 4 νίκες-2 ήττες και ο Σταματούρος με 1 νίκη-4 ήττες.

Στη Γαλλία η εκπροσώπηση σε μία από τις επαγγελματικές λίγκες έρχεται φέτος μόνο από το γυναικείο φύλο. Στην Pro B ολοκληρώθηκε ο 1ος γύρος κι εκεί είχαν συμμετοχή η Τόλιου και η Κιούφη με τη φανέλα τη Ρεν. Στην 7η αγωνιστική η ομάδα έχασε 3-0 από τη Λιρς OSTT και η Τόλιου κάμφθηκε οριακά με 3-2 σετ (και 12-10 στο φινάλε) από τη Σλοβένα συμπαίκτριά της στον Παναθηναϊκό Άνα Τοφάντ.

Γενικά, μετά από 4 ομαδικά ματς η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια εμφανίζει 3 νίκες-5 ήττες, χαρακτηριστικό των δυνατών αναμετρήσεων ότι έχει χάσει τρία σερί παιχνίδια στα πέντε σετ. Η Κιούφη παίρνει συμμετοχές στη 2η λίγκα δοκιμάζοντας νέα και πολύτιμη εμπειρία και παράλληλα αγωνίζεται με το ίδιο κλαμπ στις National κατηγορίες. Στην Pro B η σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών έχει 3 ήττες μετέχοντας σε 2 ομαδικούς αγώνες. Η Ρεν είναι 8η με 8 βαθμούς και διεκδικεί την παραμονή της.

 

Τελευταία Νέα