Πιλίδης: «Αν δεν με αφήσουν να αγωνιστώ, θα αναγκαστώ να αλλάξω υπηκοότητα» (vid)

Κώστας Ευθυμιάδης
Πιλίδης: «Αν δεν με αφήσουν να αγωνιστώ, θα αναγκαστώ να αλλάξω υπηκοότητα» (vid)

bet365

Ο Γιώργος Πιλίδης μετακόμισε προσωρινά στην Γερμανία όπου κάνει αγώνες με σύλλογο της Bundesliga και δήλωσε πως περιμένει ακόμη την ελληνική ομοσπονδία να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να τα βρουν.

Από την στιγμή που η ελληνική ομοσπονδία πάλης τον έχει τιμωρήσει με πολύμηνο αποκλεισμό, ο Γιώργος Πιλίδης μετακόμισε στην Γερμανία και συγκεκριμένα στη Στουτγάρδη.

Εκεί θα μείνει ως τον Δεκέμβριο καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με γερμανικό σύλλογο και συμμετέχει στο εγχώριο πρωτάθλημα το οποίο έχει 14 αγωνιστικές (αγωνίζεται κάθε Σάββατο).

Μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο πρωταθλητής Ευρώπης στους έφηβους και Νέους, τόνισε πως ο λόγος που πήγε στην Γερμανία ήταν για να διατηρηθεί σε μία καλή κατάσταση, ενώ ξεκαθάρισε πως αν η κόντρα με την ομοσπονδία συνεχιστεί και δεν του επιτρέψουν να διεκδικήσει θέση του χρόνου στην εθνική ομάδα και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, θα αναγκαστεί να μπει στην διαδικασία να αλλάξει υπηκοότητα. Ο λόγος είναι γιατί θέλει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να είναι ανενεργός για δύο χρόνια με το εθνόσημο.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν έχω αλλάξει προς το παρόν υπηκοότητα και ούτε θέλω να γίνει. Είμαι 11 μήνες εκτός αγώνων και αναγκάστηκα να έρθω στη Γερμανία για να κρατήσω την φόρμα μου. «Δεν λέω ότι δεν θα το κάνω, αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να το κάνω. Κάτι πρέπει να γίνει. Θέλω να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και με όποια σημαία και να είμαι, την Ελλάδα θα εκπροσωπώ. Είναι η Ελλάδα μου και την αγαπώ πάρα πολύ», ανέφερε αρχικά ο Πιλίδης.

«Κανείς από την ομοσπονδία δεν έχει έρθει να κάτσει στο ίδιο τραπέζι και να βρούμε μία λύση. Συνεχίζουν το ίδιο βιολί. Τον Νοέμβριο έχει πανελλήνιο πρωτάθλημα όπου ελπίζω να με αφήσουν να συμμετάσχω. Αν κερδίσω, θα μπορώ να εκπροσωπήσω τη χώρα σε διεθνείς διοργανώσεις. Του χρόνου έχει Παγκόσμιο πρωτάθλημα που δίνει 6 εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν δε με αφήσουν τότε θα αναγκαστώ να προχωρήσω σε αλλαγή υπηκοότητας. Δεν υπάρχει άλλη λύση, ή αυτό ή τα παρατάω» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως ήδη έχει προτάσεις από χώρες του εξωτερικού για μεταγραφή (είχε γίνει γνωστό πέρυσι ότι ενδιαφερόταν το Κατάρ).

«Η Γερμανία είναι μία εναλλακτική για μένα, αλλά έχουμε κι άλλες προτάσεις. Όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλα παιδιά» είπε χαρακτηριστικά.

 

Τελευταία Νέα