Κινδυνεύει με πολυετή αποκλεισμό ο Πιλίδης αν δεν αποδείξει τις καταγγελίες για απόπειρα χειραγώγησης αγώνα

Κώστας Ευθυμιάδης
Κινδυνεύει με πολυετή αποκλεισμό ο Πιλίδης αν δεν αποδείξει τις καταγγελίες για απόπειρα χειραγώγησης αγώνα

bet365

Ο Γιώργος Πιλίδης καλείται να δώσει άμεσα καταθέσεις στην Παγκόσμια ομοσπονδία για την δήλωσή του περί προσπάθειας χειραγώγησης ενός τελικού που συμμετείχε σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι καταγγελίες «βόμβα» που έκανε ο Γιώργος Πιλίδης μέσα από το Survivor για απόπειρα χειραγώγησης αγώνα του σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έφτασαν ως τα αυτιά της Παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο αντιπρόεδρος της United Wrestling Θοδωρής Χαμάκος, τόνισε ότι ο Πιλίδης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις άμεσα στην επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας, ώστε να ερευνηθεί το ζήτημα και να αποδοθούν οι ανάλογες ποινές.

Αυτό σημαίνει πως ο νεαρός πρωταθλητής θα πρέπει να παρουσιάσει και αποδείξεις για τα όσα ισχυρίστηκε στο παιχνίδι. Αυτό γιατί αν δεν το πράξει, σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας, κινδυνεύει με αποκλεισμό ως και 4 χρόνια από τους αγώνες!

Να σημειωθεί ότι στο καταστατικό, θεωρητικά τουλάχιστον, κινδυνεύει και η Ελλάδα, ωστόσο δεν υπάρχει περίπτωση ποινής καθώς η ελληνική ομοσπονδία, αλλά και η Πολιτεία, αντέδρασαν άμεσα στις καταγγελίες του Πιλίδη.

Η ΕΛΟΠ με ανακοίνωσή της τόνισε πως θα περιμένει την επιστροφή του Πιλίδη για να δώσει εξηγήσεις, όχι προφανώς για να τον τιμωρήσει, αλλά για να γίνει η απαραίτητη έρευνα.

Ο Πιλίδης μίλησε για τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και έχει αγωνιστεί σε τρεις στην καριέρα του. Ως έφηβος το 2019 στη Σερβία όπου στον τελικό ηττήθηκε από τον Ρώσο Μαγκομέντοφ με 4-0 και σε δύο τελικούς ως παίδας. Ο ένας το 2016 στη Σουηδία με τον Αρμένιο Χαρουτουνιάν (κέρδισε 4-3) και το 2017 στη Βοσνία με τον Ρώσο Ορζακ (κέρδισε 6-3).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα