Πιλίδης στο Gazzetta: «Ηρθε το χρυσό γιατί κατάλαβα ότι πρέπει να δουλεύει και το μυαλό»

Πιλίδης στο Gazzetta: «Ηρθε το χρυσό γιατί κατάλαβα ότι πρέπει να δουλεύει και το μυαλό»

bet365

Ο Γιώργος Πιλίδης λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα μίλησε στο Gazzetta για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης Κ23 και το τι έχει αλλάξει μετά το Τόκιο.

Αδιαμφησβήτητα ο Γιώργος Πιλίδης είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει η ελληνική πάλη τα τελευταία χρόνια. Σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, από την κατηγορία των παίδων, είναι μέσα στα μετάλλια. Ωστόσο, πάντα έλειπε το κάτι παραπάνω για να φτάσει στο χρυσό.

Αυτό το πολυπόθητο χρυσό για το οποίο δούλευε από τα 14 του σκληρά για να έρθει και όλο χανόταν στο τέλος, κάνοντάς τον άλλες φορές να ξεσπά σε κλάματα και άλλες να θυμώνει τόσο, που έριχνε ακόμη περισσότερη δουλειά.

Αυτό το χρυσό ήρθε όμως χθες στο Βελιγράδι και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23. Ο «Γιωρίκας» έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής. Και μία πρωτιά, όταν έρχεται μετά από τόσα προβλήματα και απογοητεύσεις, έχει άλλη γλύκα…

«Εχει μεγάλη διαφορά από όλα τα άλλα μετάλλια. Μπορεί να είναι μία θέση στο βάθρο όπως και οι άλλες, αλλά η διαφορά είναι τεράστια. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήθελα να επανέλθω στις επιτυχίες. Ενιωσα άσχημα με το πως πήγαν τα πράγματα εκεί. Και προπονήθηκα ακόμη πιο σκληρά για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα» αναφέρει ο νεαρός πρωταθλητής στο Gazzetta.

Πιλίδης: «Στο Τόκιο πήγα χτυπημένος και χωρίς προπονήσεις»

Ο Πιλίδης όταν πήγε στο Τόκιο, πήγε με προσδοκία για μεγάλα πράγματα, αλλά αποκλείστηκε νωρίς. Αυτό… χτύπησε στον εγωισμό του, αλλά όπως αποκάλυψε στο Gazzetta, η παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε με πολλά προβλήματα.

«Στο Τόκιο πήγα χτυπημένος στο γόνατο. Είχα χτυπήσει 2,5 μήνες πριν και μετά κατά την προετοιμασία μου τραυματίστηκα πάνω στον έσω πλάγιο σύνδεσμο. Πήγα χωρίς προπονήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πιλίδης: «Πριν ήμουν… χαζός και ήθελα να τους τελειώνω στο ταπί»

Ο 21χρονος έχοντας πλέον και εμπειρία από αγώνες επιπέδου Ολυμπιάδας, έχει αλλάξει την τακτική του. Στο Βελιγράδι, σε αντίθεση με το παρελθόν, πήγε σε όλους τους αγώνες με αμυντική τακτική, περιμένοντας τους αντιπάλου του, αντί να τους επιτεθεί από… το πρώτο δευτερόλεπτο, όπως τον έχουμε συνηθίσει. Και ο ίδιος έδωσε την εξήγηση γιατί είδαμε αυτή την αλλαγή.

«Δεν έχουν αλλάξει πολλά. Είμαι όμως πιο συγκεντρωμένος. Βάζω το μυαλό μου να δουλέψει. Όπως επίσης δουλεύω αρκετά και με την ψυχολογία μου. Πλέον έχω την εμπειρία να διαχειριστώ καταστάσεις. Είμαι πιο καλά προετοιμασμένος. Πριν ήμουν λίγο χαζός. Ήθελα να τους ‘’σκοτώνω’’, να τους τελειώνω από νωρίς στο ταπί και να κερδίζω. Έμαθα ότι πρέπει όμως να δουλεύει και το μυαλό» είπε χαρακτηριστικά ο Πιλίδης, ο οποίος γυμνάζεται στον Ασπρόπυργο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με τον Χαράλαμπο Χαφουζίδη, τον οποίο δεν είχε την δυνατότητα να έχει μαζί του καθώς δεν είναι στους ομοσπονδιακούς προπονητές.

Γιώργος Πιλίδης

«Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον προπονητή μου που δεν τον είχα μαζί μου στο Βελιγράδι, αλλά και στους χορηγούς μου, το fit shop και την stoiximan» είπε επίσης ο σπουδαίος πρωταθλητής της πάλης, που έκλεισε την φετινή σεζόν με τον καλύτερο τρόπο.

«Είναι η καλύτερη χρονιά της καριέρας μου. Ήρθε η πρόκριση στο Τόκιο, όπου εκεί χάλασε λίγο το πράγμα, αλλά η σεζόν κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο Πιλίδης έχει πλέον έναν ακόμη μεγάλο στόχο, το Παρίσι το 2024 και με αυτό στο μυαλό του ξεκινά αμέσως τον ολυμπιακό κύκλο προετοιμασίας του.

@Photo credits: United World Wrestling
 

Τελευταία Νέα