Πλατανιώτη - Παπάζογλου: «Ελπίζουμε ο “Ικαρος” να μας… πετάξει ως το Τόκιο»

Gazzetta team
Πλατανιώτη - Παπάζογλου: «Ελπίζουμε ο “Ικαρος” να μας… πετάξει ως το Τόκιο»

bet365

Το ελληνικό δίδυμο της συγχρονισμένης κολύμβησης, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου, μιλούν στο Gazzetta για τον στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να έχουν ισορροπημένη διατροφή στην προετοιμασία τους για το μεγάλο ραντεβού.

Δεν μένουν παρά λίγες εβδομάδες για να διεκδικήσουν την πολυπόθητη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου.

Το σπουδαίο ελληνικό δίδυμο της συγχρονισμένης κολύμβησης, θα διεκδικήσει μία θέση στο Τόκιο μέσω του προολυμπιακού τουρνουά τον Ιούνιο, όπου συγκεντρώνει πολύ καλές πιθανότητες για να το καταφέρει.

Τα δύο κορίτσια που ανήκουν στην ομάδα της Herbalife Nutrition, μίλησαν στο Gazzetta για τον μεγάλο στόχο της χρονιάς, αλλά και για το πόσο σημαντική είναι η βοήθεια που λαμβάνουν από τον χορηγό τους, στην προσπάθεια να πετύχουν τους στόχους τους, σε μία χρονιά με αρκετά προβλήματα λόγω της πανδημίας.

-Πόσα χρόνια είστε στο άθλημα και τι σας έκανε να το επιλέξετε;

Ε. Παπάζογλου: Ξεκίνησα το άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης όταν ήμουν τεσσεράμισι χρονών. Όλα ξεκίνησαν και η αφορμή ήταν η μεγάλη μου αδερφή η οποία έκανε κολύμπι αρχικά και μετά ξεκίνησε συγχρονισμένη κολύμβηση. Έτσι σαν μικρό παιδί ζήλευα και εγώ και ήθελα να ξεκινήσω μαζί της.

Ε. Πλατανιώτη: Είναι είκοσι χρόνια στο άθλημα και αυτό που με έκανε να το επιλέξω είναι ο συνδυασμός του νερού και του χορού.

- Τον Ιούνιο έρχεται ο αγώνας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου έχετε σοβαρές πιθανότητες. Πώς έχει κυλήσει η προετοιμασία σας; Με δεδομένο ότι θα πάρετε την πρόκριση για το Τόκιο, ποιος είναι ο στόχος στη διοργάνωση;

Ε. Παπάζογλου: Η προετοιμασία μας έχει κυλήσει πάρα πολύ καλά, το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και θετικό. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε το στόχο μας και να πάρουμε το εισιτήριο για τη θέση μας στο Τόκιο. Εάν με το καλό έρθει η πρόκριση ο στόχος μας θα είναι να απολαύσουμε την διοργάνωση για να δώσουμε επίσης πάλι τον καλύτερο μας εαυτό.

Ε. Πλατανιώτη: Όπως κάθε Ολυμπιάδα έτσι και αυτή έχει πολλές απαιτήσεις και θυσίες . Ο αγώνας μας μέχρι εδώ ήταν και συνεχίζει να είναι δύσκολος γι αυτό και η αξία της πρόκρισης για εμάς μεγαλώνει. Ο στόχος μας στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να το ζήσουμε με την καρδιά μας. Ο τελικός είναι αδιαμφισβήτητα στόχος μας οπως και το να βελτιώσουμε την απόδοση μας από την τελευταία διοργάνωση .

- Για πρώτη φορά η Ελλάδα διεκδικεί πρόκριση και στο ομαδικό. Ετοιμάζεται μία δυνατή χορογραφία (Ικαρος). Πόσο εύκολο είναι το τεχνικό κομμάτι για ένα γκρουπ αθλητών και πόσες ώρες προπόνησης χρειάζεται;

Ε. Παπάζογλου:Σίγουρα το άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης δεν είναι εύκολο διότι απαιτεί πολλές ώρες προπονήσεις καθημερινά. Η προπόνηση μας συμπεριλαμβάνει γυμναστήριο,κολύμπι,ενδυνάμωση μέσα και έξω από το νερό,ευλυγισία,ακροβατικά και πολλά άλλα. Για να φτάσεις την τελειότητα και να έχεις το αποτέλεσμα το οποίο θέλεις η επανάληψη είναι φύση του αθλήματος. Οπότε η προπόνηση μας καθημερινά διαρκεί πολλές ώρες. Η χορογραφία μας στο ελεύθερο ομαδικό αντιπροσωπεύει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας. Όταν έχεις όνειρα θέληση και πάθος όλα είναι δυνατά και ευελπιστούμε ο δικός μας Ίκαρος να πετάξει και να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για το Τοκιο.

Ε. Πλατανιώτη: Είναι αρκετά δύσκολο αυτό το κομμάτι γιατί οι αθλήτριες είναι 8. Έτσι ο συντονισμός και ο συγχρονισμός απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο. Επίσης τα επίπεδα των αθλητριών δεν είναι ίδια έτσι θέλοντας να φτάσουμε την ομάδα σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο οι ώρες είναι αμέτρητες.

- Τι πιστεύετε πως πρέπει να γίνει για να αποκτήσει το άθλημα μεγαλύτερη δημοφιλία στην Ελλάδα; Μπορεί να το καταφέρει αυτό ένα μετάλλιο στο Τόκιο; Ή από μόνο του δεν αρκεί, όπως έδειξαν και οι καταδύσεις;

Ε. Παπάζογλου: Σίγουρα στην Ελλάδα τα αθληματα δεν έχουν την αναγνώριση που θα έπρεπε πόσο μάλλον το αθλημα της συγχρονισμενης κολυμβησης. Σίγουρα οι διακρίσεις κάνουν ένα άθλημα πιο γνωστό όμως πιστεύω ότι στην Ελλάδα και γενικότερα σε όλες τις χώρες τα παιδιά από πολύ μικρά πρέπει να δοκιμάζουν διαφορετικά αθλήματα για να μπορέσουν να βρουν σε ποιο άθλημα έχουν κλίση και σε ποιο είναι καλά.

Ε. Πλατανιώτη: Σαφώς και ένα μετάλλιο πάντα δίνει ώθηση ικανοποιητική σε ένα άθλημα. Όμως πιστεύω ότι η πρόκριση με το ομαδικό αγώνισμα στην δική μας περίπτωση θα είναι εφαλτήριο για τις μικρές αθλήτριες να προσεγγίσουν το άθλημα και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας να αποκτήσουν ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να στρέψουν λίγο τα φώτα τους στο πιο όμορφο ίσως άθλημα του υγρού στίβου.

-Ως ντουέτο έχετε επιτυχίες, αλλά είχατε και προβλήματα στο παρελθόν όπως ο τραυματισμός της Εβελίνας. Πόσο επηρεάζει ένας τραυματισμός και τις δύο ως ντουέτο, ή μια μακρά απουσία από την ενεργό δράση;

Ε. Παπάζογλου:Ο τραυματισμός μου δεν αποτέλεσε πρόβλημα και δεν με εθεσε ποτέ εκτός δράσης. Σίγουρα όλοι αθλητές αντιμετωπίζουν προβλήματα διότι καταπονούμε το σώμα μας καθημερινά. Ομως έχουμε μάθει με την Ευαγγελία ότι οι δυσκολίες είναι αυτές που μας κάνουν πιο δυνατούς και πάντα θα βρίσκουμε τρόπο να σηκωθούμε και να ανταπεξέλθουμε ετσι ωστε να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το στόχο που έχουμε βάλει

Ε. Πλατανιώτη: Ένας τραυματισμός σίγουρα πάντοτε εμποδίζει τον αθλητή στον δύσκολο αυτό αγώνα. Η Εβελίνα όμως έχει ανταπεξέλθει σε όλο αυτό και με το παραπάνω.

-Πόσο έχει επηρεάσει η πανδημία την πορεία σας αλλά και γενικά τον ελληνικό αθλητισμό;

Ε. Παπάζογλου: Σίγουρα αυτό που ζούμε είναι κάτι πρωτόγνωρο και έχει επηρεάσει όχι μόνο εμάς τους αθλητές αλλά και όλο τον κόσμο. Τον προηγούμενο χρόνο κι εμείς αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα λόγω πανδημίας. Δεν είχαμε που να κάνουμε προπόνηση και αναγκαστήκαμε να κάνουμε μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας καθημερινά γυμναστήριο. Όλη αυτή η κατάσταση δε μας πτόησε. Γίναμε πιο δυνατές και δεν το βάλαμε ποτέ κάτω.Τώρα η προετοιμασία μας πραγματοποιείτε ομαλά και καθημερινά στο ολυμπιακό αθλητικό κέντρο. Σίγουρα η πανδημία έχει επηρεάσει τον ελληνικό αθλητισμό. Όμως από όλα αυτό πρέπει να βγούμε πιο δυνατοί.

Ε. Πλατανιώτη: Τον ελληνικό αθλητισμό τον έχει περιορίσει στο μέγιστο δεδομένου ότι μόλις τις τελευταίες ημέρες έχει επιτραπεί η προπονήσει μέχρι και τις ακαδημίες. Εμείς λόγω της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς αγώνες είμαστε από τους τυχερούς που καθ’ όλη τη διάρκεια του δεύτερου lockdown είχαμε τη δυνατότητα να προπονούμαστε στο καλύτερο προπονητικό κέντρο της Αθήνας (Ο.Α.Κ.Α).

«Η Herbalife Nutrition έχει συμβάλει στα μέγιστα για να έχουμε ισορροπημένη διατροφή»

-Ποιος είναι ο ρόλος της διατροφής για έναν αθλητή;

Ε. Παπάζογλου: Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή ενός αθλητή. Η διατροφή μας πρέπει να’ ναι ισορροπημένη και πλούσια σε πρωτεΐνη και λαχανικά. Σίγουρα το σώμα μας έχει περισσότερες ανάγκες από την ενός απλού ανθρώπου ο οποίος δεν κάνει πρωταθλητισμό και 12 ώρες προπόνηση την ημέρα. Σε αυτό έχει συμβάλει και μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ η Herbalife Nutrition με την αθλητική σειρά διατροφής 24.

Ε. Πλατανιώτη: Ο ρόλος της διατροφής για έναν αθλητή είναι όπως το καύσιμο για ένα αυτοκίνητο. Είναι η βάση της πυραμίδας και χωρίς αυτή ο αθλητής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο επιθυμητό επίπεδο.

-Πόσο σημαντική είναι η χορηγία της Herbalife Nutrition με την αθλητική σειρά διατροφής Herbalife24 στην ελληνική ολυμπιακή ομάδα;

Ε. Παπάζογλου: Είναι πολύ σημαντική χορηγία διότι καλύπτει όλες τις ημερήσιες διατροφικές ανάγκες που έχουμε και βοηθάει στο να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις πολύωρες και καθημερινές προπονήσεις. Είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή να έχει δυνατό και ενυδατωμένο σώμα. Η Herbalife Nutrition είναι υποστηρικτής της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας, και την ευχαριστούμε πολύ που είναι δίπλα μας σε ό,τι χρειαστούμε και συμβάλλει στο να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας και να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ε. Πλατανιώτη: Είναι γεγονός πως η οποιαδήποτε χορηγία στον τομέα του αθλητισμού μπορεί να αποτελέσει σημαντική βοήθεια στην προετοιμασία ενός αθλητή έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα καλύτερων συνθηκών προπόνησης και υλικοτεχνικού εξοπλισμού ενώ η χορηγία της Herbalife μπορεί να συμπληρώσει στο έπακρο τις απαιτήσεις ενός αθλητή υψηλού επιπέδου και την ευχαριστούμε πολύ γι αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Herbalife Nutrition στηρίζει την πρωτοβουλία «Τρέχουμε μαζί με την Εθνική μας!»

 

Τελευταία Νέα