Πάτρα 2020: Πρωταθλήτρια στο ακόντιο με 61.76μ η Τζένγκο

Gazzetta team
Πάτρα 2020: Πρωταθλήτρια στο ακόντιο με 61.76μ η Τζένγκο

bet365

Η νεαρή πέτυχε στην Πάτρα την δεύτερη και τρίτη καλύτερη βολή της καριέρας της, πίσω από το 63,96 μ. της περασμένης εβδομάδας.

Το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου της Πάτρας κέρδισε η Ελίνα Τζένγκο.

Η πρωταθλήτρια του ΑΣ Κένταυρος λίγες ημέρες μετά από το ηλικιακό παγκόσμιο ρεκόρ κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα της με μια εντυπωσιακή προσπάθεια, στα 61,76 μ., στην τέταρτη βολή.

Η 18χρονη ξεκίνησε τον αγώνα με δύο άκυρες προσπάθειες συνέχισε στα 57,55 μ., έπειτα πέτυχε την νικητήρια βολή της, είχε 57,57 μ. στην πέμπτη και 61,23 μ. στην έκτη και τελευταία βολή. Η νεαρή πέτυχετην δεύτερη και τρίτη καλύτερη βολή της καριέρας της, πίσω από το 63,96 μ. της περασμένης εβδομάδας κι έδειξε πως το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για εκείνη.

Η Σοφία Υφαντίδου (ΑΟ Βικέλας) κατέλαβε την δεύτερη θέση στο αγώνισμα με 55,77 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ και πλέον στρέφει την προσοχή της στα σύνθετα, που θα γίνουν στο ίδιο στάδιο την Δευτέρα. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Αφροδίτη Μανιού (ΟΦΗ), που πέτυχε 54,50 μ. και άφησε πίσω της το 52,89 μ. που είχε στο ίδιο στάδιο πριν δύο χρόνια. Η Τζένγκο είναι η μοναδική αθλήτρια της ηλικίας της παγκοσμίως, που τη φετινή σεζόν έχει ξεπεράσει τα 60,00 μέτρα.

«Ενα ρεκόρ ακόμη θα είχαμε σήμερα αλλά βγήκε άκυρη η πρώτη βολή μου που σίγουρα ήταν πάνω από το ρεκόρ. Ομως δεν πειράζει είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο με το παγκόσμιο ρεκόρ. Τώρα θα ξεκουραστώ λίγο και θα αρχίσουμε προετοιμασία για τη νέα χρονιά με στόχο βέβαια του Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε η Τζένγκο.

 

Τελευταία Νέα