Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 8-11: «Ερυθρόλευκη» η κούπα στις γυναίκες!

Gazzetta team
Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 8-11: «Ερυθρόλευκη» η κούπα στις γυναίκες!

bet365

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το κύπελλο στο πόλο γυναικών επικρατώντας με 11-8 της Βουλιαγμένης σε έναν εξαιρετικό τελικό.

Ερυθρόλευκη «βάφτηκε» η πρώτη κούπα της ημέρας στο πόλο, καθώς τα κορίτσια του Ολυμπιακού κέρδισαν την Βουλιαγμένη με 11-8 σε έναν «χορταστικό» τελικό.

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης δέχτηκαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο ματς, καθώς βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 5-1, ωστόσο βελτίωσαν την άμυνά τους και έκαναν την ανατροπή στο τέλος της τρίτης περιόδου...

«Κλειδί» για την ανατροπή και την κατάκτηση του τρίτου κυπέλλου στην ιστορία του συλλόγου, ήταν η τρομερή βελτίωση στην άμυνα, με την Σταματοπούλου να περνάει στην θέση της τερματοφύλακα, αλλά και η αποβολή της Ξενάκη στο 7-7 του αγώνα, που άφησε την ομάδα του Λαιμού χωρίς φουνταριστή.

Η Βουλιαγμένη ξεκίνησε εντυπωσιακά και με τέσσερα τέρματα στις πρώτες πέντε επιθέσεις πήρε προβάδισμα με 3-0. Η Αβραμίδου μείωσε σε 3-1, αλλά στο τέλος της περιόδου, τα γκολ των Κοντονή και Κούλχαας έφτασαν το σκορ στο 5-1! Οι «ερυθρόλευκες» εν τω μεταξύ, αστόχησαν σε δύο πέναλτι, με την Κωτσιώνη να κάνει εκπληκτικές αποκρούσεις (σε όλο το ματς μάλιστα, κρατώντας όσο μπορούσε την Βουλιαγμένη σε απόσταση βολής). Σε εκείνο το σημείο άρχισαν τα επιθετικά προβλήματα όμως για τα κορίτσια της Αντι Μελιδώνη. Η Σταματοπούλου σταματούσε τα σουτ τους, με τις Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου να μειώνουν σε 6-3. Η Ξενάκη στην παίκτρια παραπάνω έκανε το 7-3, με το ημίχρονο να τελειώνει με την Βουλιαγμένη προηγούμενη 7-5, καθώς μείωσαν οι Μυριοκεφαλιτάκη και Τσουκαλά.

Απόλυτη ανατροπή στο β' ημίχρονο

Τα πάντα άλλαξαν στα μισά της τρίτης περιόδου. Η Ελευθεριάδου, μετά το 7-6 της Ελ. Πλευρίτου, ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό, με την Ξενάκη να δίνει προβάδισμα στην Βουλιαγμένη. Ακολούθησε η αποβολή της κι εκεί άλλαξε εντελώς εικόνα το ματς. Αρχικά η Πάτρα έκανε το 8-7 για την Βουλιαγμένη, όμως εκεί έμειναν επιθετικά. Ακολούθησε ένα σερί 4-0 με ξεκίνημα από την Αβραμίδου και την Μαργαρίτα Πλευρίτου που έδωσε πρώτη φορά προβάδισμα στον Ολυμπαικό, 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Ελευθεριάδου και Ελευθερία Πλευρίτου έκαναν το 11-8 στην τέταρτη περίοδο, με την Βουλιαγμένη να μην μπορεί να σκοράρει ούτε στην παίκτρια παραπάνω. Είχε 1/6 προσπάθειες έναντι 4/8 του Ολυμπιακού, ενώ οι «ερυθρόλευκες» αστόχησαν συνολικά σε 3 πέναλτι στο ματς (δύο η Ελ. Πλευρίτου και ένα η Ελευθεριάδου)! Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τις Κούλχαας και Μαργ. Πλευρίτου να αποβάλλονται καθώς υπήρξε μία ένταση μεταξύ τους με αλληλοσπρωξίματα, με τον Ολυμπιακό να φτάνει πάντως στην κατάκτηση του τρίτου κυπέλλου στην ιστορία του, σε έναν θεσμό που συμπλήρωσε 4 χρόνια.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8-11

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 2-4, 1-4, 0-2

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (προπονήτρια Αντιόπη Μελιδώνη): Κωτσιώνη, Κούλχαας 2, Ανδρεάδη, Μουστακαρία, Γιαννοπούλου, Ξενάκη 1, Νίνου 1, Μ. Πάτρα 1, Κώτσια, Διαμαντοπούλου 2, Κοντονή 1, Καϊάφα, Ε. Πατρα, Καλογεροπούλου, Σάντα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (προπονητής Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Αβραμίδου 2, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Χαλδαίου, Βασιλική Πλευρίτου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Τσουκαλά 1, Δουρέκα, Τορνάρου, Τριχά.

 

Τελευταία Νέα