Λοράντος: «Πήγαμε πολύ καλά στην διάρκεια της προετοιμασίας»

Gazzetta team
Λοράντος: «Πήγαμε πολύ καλά στην διάρκεια της προετοιμασίας»

bet365

Ικανοποιημένος για την προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών, εμφανίστηκε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Τεό Λοράντος.

Στην κορύφωση της προετοιμασίας της εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά στην Τεργέστη (19-24 Ιανουαρίου), όπου θα επιδιώξει τον μεγάλο στόχο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών.

Η ομάδα, που προπονείται στο κλειστό κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά (καταδυτήριο), διαμένει πλέον εδώ και μια εβδομάδα σε ξενοδοχείο, μετά από εισήγηση του Ομοσπονδιακού τεχνικού Τεό Λοράντου, προκειμένου να απομονωθεί και να συγκεντρωθεί ακόμα περισσότερο στον στόχο και μέχρι την αναχώρηση για την Ιταλία, που θα γίνει το προσεχές Σάββατο (16/1).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που ανακοίνωσε τις 15 που θα μετάσχουν στην αποστολή για το Προολυμπιακό τουρνουά και που εκτός από την αγωνιστική, έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία και στην ψυχολογική προετοιμασία των κοριτσιών, τονίζει στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ότι η ομάδα είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει ενσυναίσθηση της κρισιμότητας του στόχου έχοντας αναπτύξει τη “δυναμική της δύναμης του συνόλου”».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τεό Λοράντου:

«Εν μέσω μιας πολύ δύσκολης κατάστασης που έχουν δημιουργήσει οι συνθήκες της πανδημίας -η οποία, βέβαια, είναι ίδια για όλες τις ομάδες που θα μετάσχουν στο Προολυμπιακό τουρνουά-, σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή Γιώργο Μορφέση, καταστρώσαμε ένα πλάνο προετοιμασίας για να αντιμετωπίσουμε και τα θέματα υγείας, αλλά και τα αγωνιστικά θέματα.

Νομίζω ότι πήγαμε πάρα πολύ καλά καθόλη η διάρκεια της προετοιμασίας εδώ, αλλά και στο κοινό καμπ με την Ισπανία στη Μάλαγα. Όλες οι εισηγήσεις μου έγιναν δεκτές και γι αυτό ευχαριστώ τον Πρόεδρο Δημήτρη Διαθεσόπουλο και ολόκληρο το ΔΣ της ΚΟΕ. Ανάμεσα σε αυτές και ο εγκλεισμός μας στο ξενοδοχείο μια εβδομάδα πριν ταξιδέψει η ομάδα. Όλα αυτή η πορεία, λοιπόν, θεωρώ ότι τελειώνει με θετικό πρόσημο και πάμε για τον στόχο. Η ομάδα θα παρουσιαστεί πιο αποφασιμένη από ποτέ».

"Η δυναμική της δύναμης του συνόλου"

Και με αφορμή την ερώτησή μας για έλλειψη αγώνων στη διάρκεια της προετοιμασίας, με εξαίρεση το κοινό καμπ και τα φιλικά παιχνίδια με την Ισπανία στη Μάλαγα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι ξεκάθαρος:

«Θεωρώ ότι στην παρούσα στιγμή δεν υπάρχουν δικαιολογίες, καθώς τα δεδομένα είναι ίδια για όλους και γι αυτό και δεν επικαλούμαι τίποτα τέτοιο. Το μόνο που τονίζω είναι ότι η ομάδα έχει ενσυναίσθηση της κατάστασης, δηλαδή, της κρισιμότητας του στόχου στο Προολυμπιακό τουρνουά και έχει αναπτύξει ιδιαίτερα τη "δυναμική τη δύναμης του συνόλου". Σας ξαναλέω, τα κορίτσια θα παρουσιαστούν πιο αποφασισμένα από ποτέ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα