ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Η πρώτη μάχη στο νερό

Αντώνης Πατσούρας
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Η πρώτη μάχη στο νερό

bet365

Την Τετάρτη (14/10) στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας η πρώτη "ναυμαχία" ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στην υδατοσφαίριση.

Το βράδυ της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου 2020 θα μείνει στην ιστορία.

Η ΑΕΚ η οποία ανέβηκε πριν από λίγους μήνες στην Α1 Ανδρών στο πόλο θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της με τον "βασιλιά" του αθλήματος στη χώρα μας, τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι στο πλαίσιο της 2ης ημέρας της Α1 θα ξεκινήσει στις 21:00 στο κολυμβητήριο του ΑΝΟΓ στη Γλυφάδα, εκεί όπου πριν από τρεις μήνες ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα του στην Α1.

Οι δυο σύλλογοι πάντα σε ομαδικά αθλήματα έχουν κοντραριστεί έως σήμερα στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο βόλεϊ, στο χάντμπολ και έφτασε και η ώρα της υδατοσφαίρισης.

Κανείς από τους δυο δεν ξεκίνησε με νίκη στην πρεμιέρα της Α1.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε μετά από 8,5 χρόνια σε κανονική περίοδο από τη Βουλιαγμένη μέσα στον Πειραιά και η ΑΕΚ απέσπασε ισοπαλία στο "Ρέστειο" από το Παλαιό Φάληρο.

Στόχοι αντίθετοι

Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 20 πρωταθλήματα στα τελευταία 22 χρόνια και είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο άθλημα έχοντας στο διάστημα αυτό κατακτήσει και 2 φορές το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ΑΕΚ από την άλλη στην παρθενική της χρονιά στην Α1 όπως όλα δείχνουν θα εξασφαλίσει νωρίς στη σωτηρία της και θα παλέψει για να είναι στην εξάδα και εάν μπορέσει και στην τετράδα, δηλαδή στα πλέι οφ.

Οι δυο ομάδες έχουν "βαρύ" όνομα αλλά διαφορετικούς στόχους. Βέβαια όπως τονίζουν και οι άνθρωποι της ΑΕΚ ανέβηκε στην Α1 για να μείνει και να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

Οι δυο προπονητές

Από τη μια ο Θόδωρος Βλάχος και από την άλλη ο Κωνσταντίνος Δάνδολος.

Ο πρώτος είναι ο Έλληνας προπονητής με τους περισσότερους τίτλους σε κάθε διοργάνωση στην Ελλάδα και ο μοναδικός με Τσάμπιονς Λιγκ και από τους καλύτερους στην Ευρώπη και ο δεύτερος είναι πιο... φρέσκος και με πολλές φιλοδοξίες.

Κανείς από τους δυο δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τις ομάδες που "υπηρετούν" και εκτός νερού είναι πολύ καλοί φίλοι και συνάδελφοι στο Λιμενικό Σώμα.

Βέβαια η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε στο πρώτο παιχνίδι στην ιστορία των δυο ομάδων να μην τεθούν αντίπαλοι αφού ο Θόδωρος Βλάχος δέχτηκε κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι με τη Βουλιαγμένη και στον πάγκο του Ολυμπιακού θα είναι ο συνεργάτης του, Βαγγέλης Δελακάς.

Το κεφάλαιο Ράτζεν

Ένας παίκτης που συνδέει τις δυο ομάδες είναι ο Νίκολα Ράτζεν.Ο Σέρβος αμυντικός είναι παγκόσμιας κλάσης παίκτης και πριν από την ΑΕΚ είχε παίξει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ναυτικού Ομίλου Χίου αλλά και για του Ολυμπιακού.

Με την ομάδα του Πειραιά κατέκτησε και τους μοναδικούς τίτλους του στην Ελλάδα αλλά η θητεία του έληξε άδοξα αφού βρέθηκε θετικός σε κοκαϊνη σε αγώνα της Σερβίας με την Ισπανία και τιμωρήθηκε με 4 χρόνια αποκλεισμό.

Στα νιάτα του, είναι πλέον 35 ετών, ήταν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και έχει κερδίσει σχεδόν τα πάντα με την εθνική ομάδα της Σερβίας αλλά και με τους συλλόγους που αγωνίστηκε.

Η ιστορία έχει καταγράψει πως έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με τους δυο "εχθρούς" στη Σερβία. Τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν. Ο Νίκολα αγαπήθηκε πολύ και από τον κόσμο του Ολυμπιακού ειδικά όταν φόρεσε το μαγιό που "ταίριαζε" τον Ολυμπιακό με τον Ερθυθρό Αστέρα.

Τώρα είναι ο σούπερ σταρ της ΑΕΚ και ήδη στην πρεμιέρα με το Παλαιό Φάληρο πέτυχε 4 γκολ.

Ο γιος του κόουτς

Το σκουφάκι της ΑΕΚ φοράει φέτος και ο Μιχάλης Καζάζης.

Είναι ο γιος του προπονητή της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, του Δημήτρη Καζάζη, και ανιψιός του Στέλιου αλλά δεν ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση και επέλεξε να παίξει πόλο.

Οι δηλώσεις

Ο φουνταριστός της ΑΕΚ Νίκολα Βούκσεβιτς δήλωσε στο aek.gr για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι στο Παλαιό Φάληρο. Άλλωστε ήταν πρεμιέρα, που πάντα κρύβει δυσκολίες. Ωστόσο, πραγματικά είναι κρίμα που δεν κατακτήσαμε και τους 3 βαθμούς, μιας και ήμασταν σε περισσότερο από τα 3/4 του αγώνα μπροστά στο σκορ.

Η ομάδα είναι καινούρια και θέλει χρόνο να “δέσει”, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε μπροστά μας, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, πολλά και δύσκολα παιχνίδια με ομάδες πιο έμπειρες. Εμείς όμως, είμαστε η ΑΕΚ και θα τα δώσουμε όλα εντός και εκτός πισίνας. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα έμπειρη, που αποτελείται από διεθνείς παίκτες. Για εμάς είναι άλλο ένα τεστ να βρούμε τη χημείας μας και να παλέψουμε. Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι οδηγός μας και αν βελτιωθούμε περισσότερο θα πετύχουμε».

Ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού Μάριος Καπότσης δήλωσε στο olympiacossfp.gr για το ματς με την ΑΕΚ: «Ουσιαστικά πρέπει να ξεκινήσουμε δυναμικά και να πάρουμε την πρώτη νίκη, που δεν κάναμε στο παιχνίδι με τη Βουλιαγμένη. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα νεοφώτιστη στην Α1 με την οποία υπάρχει τεράστια διαφορά δυναμικότητας. Πρέπει να μπούμε μέσα και να καθαρίσουμε το παιχνίδι».

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα