Γενηδουνιάς - Ελευθεριάδου: «Ο Ολυμπιακός είναι η οικογένειά μας» (pics & gTV)

Gazzetta team
Γενηδουνιάς - Ελευθεριάδου: «Ο Ολυμπιακός είναι η οικογένειά μας» (pics & gTV)

bet365

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς και η Νικόλ Ελευθεριάδου μιλούν στο gazzetta.gr για τα πρωταθλήματα που κατέκτησαν με το σκουφάκι του Ολυμπιακού.

Η υδατοσφαίριση είναι ένα από τα αθλήματα που έχουν προσφέρει μεγάλες επιτυχίες στην Ελλάδα τόσο σε εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Η δεξαμένη των παιδιών που επιλέγουν αυτό το άθλημα μειώνεται κάθε χρόνο και όσοι ασχολούνται με την υδατοσφαίριση το κάνουν με πάθος.

Δυο από αυτά τα παιδιά είναι ο Ντίνος Γενηδουνιάς και η Νικόλ Ελευθεριάδου. Δυο παιδιά του Ολυμπιακού. Έχουν μεγαλώσει, λίγο, έχουν ωριμάσει αλλά πάντα μαθαίνουν.

Ο Ομπάμα και το τυχερό 7!

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς έκανε θραύση στις ΗΠΑ κατακτώντας αρκετά κολεγιακά πρωταθλήματα και βραβεύτηκε από τον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

Η Νικόλ Ελευθεριάδου είναι πιο μικρή από τον Ντίνο αλλά δείχνει μέσα στο νερό τις ηγετικές της ικανότητες και στα 22 της έχει κατακτήσει ήδη 7 κούπες μέσα στις οποίες υπάρχει και το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Η Νικόλ και ο Ντίνος πριν από λίγες ημέρες κέρδισαν με τις ομάδες πόλο του Ολυμπιακού το πρωτάθλημα Ελλάδος. Για τους άνδρες ήταν το 8ο συνεχόμενο και για τις γυναίκες το 7ο σερί.

Οι δυο διεθνείς μίλησαν στο gazzetta.gr για την ομάδα τους, το πάθος τους, τα άλλα αθλήματα, τα συναισθήματα τους, την μεγάλη βοήθεια της Winmasters και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

«Η διαφορά μας είναι τεράστια από τις άλλες ομάδες»

Με covid-19 και χωρίς covid-19 ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής στην υδατοσφαίριση. Πόσο δύσκολη ήταν για εσάς η επιστροφή μετά από την καραντίνα αλλά και η κατάκτηση των πρωταθλημάτων;
Ελευθευριάδου: «Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά και ήταν ευχάριστο που παίξαμε στους τελικούς και φυσικά που κερδίσαμε. Ήταν ένα πολύ διαφορετικό πρωτάθλημα χωρίς κόσμο αλλά και την απαραίτητη προετοιμασία αλλά τελείωσε ιδανικά».
Γενηδουνιάς: «Μια δύσκολη χρονιά έφτασε στο τέλος της. Η διαφορά των ομάδων του Ολυμπιακού σε σχέση με τις άλλες είναι τεράστια. Είναι σημαντικό που για άλλη μια χρονιά ο Ολυμπιακός πήρε το νταμπλ στους άνδρες και ευελπιστώ μετά το πρωτάθλημα να κατακτήσουν το Κύπελλο και οι γυναίκες σε λίγες ημέρες».

Η μια ομάδα έχει κατακτήσει 8 συνεχόμενα πρωταθλήματα και η άλλη 7. Υπάρχει μυστικό επιτυχίας;
Ε:«Δεν έχουμε μυστικό. Δουλεύουμε συνέχεια πάνω σ' αυτά που μας λένε οι προπονητές και έχουμε την κατάλληλη ψυχολογία πριν από τους αγώνες για να τους κερδίζουμε».
Γ:«Στους άνδρες ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει «χτίσει» μια ομάδα για να είναι ανταγωνιστική στην Ευρώπη και στην Ελλάδα η διαφορά μας είναι τεράστια από τις άλλες ομάδες. Αυτό ίσχυε πριν από την πανδημία, ισχύει και μετά».

«Στόχος μας ήταν το τρεμπλ»

Ο κορονοϊός μπορούμε να πούμε πως σας στέρησε ένα τρόπαιο στην Ευρώπη αφού οι διοργανώσεις δεν ολοκληρώθηκαν;
Ε: «Πιστεύω πως θα πηγαίναμε πολύ καλά φέτος στην Ευρώπη. Είχαμε υψηλές βλέψεις και στοχεύαμε στο τρεμπλ. Μας έτυχε αυτό φέτος αλλά κοιτάζουμε τη νέα χρονιά».
Γ: «Δεν είχαμε δείξει το καλύτερο μας πρόσωπο φέτος στην Ευρώπη αλλά είχαμε σχεδόν εξασφαλίσει την είσοδο στο Final-8. Είχαμε παίκτες όπως ο Γιόκοβιτς, ο Μίτροβιτς και τον ελληνικό κορμό και το επίπεδο ήταν υψηλό. Θα μας περίμεναν τρία δύσκολα παιχνίδια στη Γένοβα αλλά θα ήμασταν ανταγωνιστικοί. Πιστεύω θα παίζαμε στα ημιτελικά και μετά θα βλέπαμε που θα φτάναμε».

«Ο κόσμος είναι ο 8ος παίκτης μας»

Πόσο έχετε δεθεί με τον σύλλογο μετά από τόσα χρόνια παρουσίας και τι σας εντυπωσιάζει;
Ε: «Όταν ήρθα στην ομάδα ήθελα να παίξω στην Ευρώπη σε μεγάλα παιχνίδια. Στην πορεία διαπίστωσα όλη αυτή η ενέργεια και το πάθος που σου μεταδίδει ο κόσμος που θέλει να σε βλέπει να κερδίζεις και είναι πάντα δίπλα σου.Δεν ξέρω εάν υπάρχει άλλη ομάδα που μπορείς να το βρεις αυτό. Είναι σίγουρα ο 8ος παίκτης μας».
Γ: «Από το 2015 που είμαι στην ομάδα βλέπω ότι όλος ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια και με την υποστήριξη των προέδρων και του κόσμου έχουμε ωραίο κλίμα. Με την κατάκτηση των τίτλων δένεσαι πιο πολύ με τον σύλλογο».

«Να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Winmasters»

Πριν από την επανέναρξη των πρωταθλημάτων ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την επέκταση της χορηγίας της Winmasters προς τα τμήματα πόλο και στο βόλεϊ ανδρών. Πόσο σημαντική είναι αυτή η κίνηση εν μέσω πανδημίας και πως την αντιλαμβάνεστε ως αθλητές;
Ε: «Είναι σημαντικό να έχουμε χορηγούς όπως η Winmasters. Είναι ωραίο να νιώθουμε ότι ακόμη και στο τελείωμα της σεζόν υπάρχουν χορηγοί όπως εκείνοι και μας υποστηρίζουν».
Γ: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό η Winmasters εν μέσω πανδημίας να είναι δίπλα μας. Όλη η Ελλάδα έχει οικονομικό πρόβλημα και μια μεγάλη εταιρεία σαν και αυτή μπορεί να σταθεί δίπλα σ' έναν μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο Ολυμπιακός. Δίνει το παράδειγμα και σ' άλλες εταιρείες που πρέπει ν' ακολουθήσουν και να στηρίξουν όχι μόνο τον Ολυμπιακό αλλά και όλο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

«Μεγάλη κλάση ο Βαλμπουενά»

Ξέρω ότι παρακολουθείτε τον Ολυμπιακό και σε άλλα αθλήματα όπως είναι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Σε ποιους παίκτες έχετε «αδυναμία»;
Γ: "Μου αρέσει ο Βαλμπουενά. Κόβει και ράβει αυτός ο παίκτης. Τον θεωρούσαν τελειωμένο αλλά έχει κάνει μεγάλη διαφορά στην ομάδα. Στο μπάσκετ μεγάλη μου αδυναμία είναι ο Πρίντεζης. Παίζει πάντα για την ομάδα, έμεινε στα δύσκολα. Όταν έφυγε γύρισε ξανά και είναι στους κορυφαίους σε κάθε παιχνίδι».
Ε: «Δεν θα παρακολουθώ τόσο ποδόσφαιρο αλλά γνωρίζω τους παίκτες του Ολυμπιακού. Το μπάσκετ μου αρέσει πιο πολύ. Παθιάζομαι. Σίγουρα είναι όμορφο να βλέπεις τον Πρίντεζη, τον Σπανούλη και τους άλλους καταξιωμένους παίκτες».

Τι σημαίνει για εσάς ο Ολυμπιακός;
Ε: «Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και προσπαθούμε να το μεταδώσουμε στις πιο νέες παίκτριες που έρχονται στην ομάδα. Όπως και όταν έρχονται ξένες παίκτριες ενθουσιάζονται αμέσως με την στήριξη και το κλίμα. Δενόμαστε αμέσως και αυτό μου αρέσει».
Γ: «Ήρθα στον Ολυμπιακό την ίδια χρονιά με τον Πάβιτς και είχα συμπαίκτες τον Μπούσλιε, τον Ομπράντοβιτς, τον Γιάνοβιτς, τον Φουντούλη, τον Μουρίκη. Ήρθα σε μια ομάδα έτοιμη με τοπ παίκτες. Έμαθα πολλά από αυτούς και από τους προπονητές. Τώρα με τα χρόνια πρέπει εγώ να μάθω στα νέα παιδιά που έρχονται τι σημαίνει Ολυμπιακός».

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή σας στην ομάδα;
Ε: «Ήρθα στον Ολυμπιακό μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ αλλα όταν ξεκίνησα κερδίσαμε το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Με το που ήρθα ένιωσα όλη αυτή την ένταση. Κάθε χρονιά με τις κατακτήσεις τίτλων είναι ξεχωριστή».
Γ: «Ξεκάθαρα η μεγαλύτερη στιγμή μου είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ τον Ιούνιο του 2018. Φτάσαμε πολύ κοντά να το κατακτήσουμε ξανά το 2019. Δεν περιγράφονται με λέξεις όσα ζησαμε και ελπίζω να το ξαναζήσουμε μια μέρα στο μέλλον».

Φωτογραφίες: Βασίλης Τσίγκας, Χρήστος Λώλος
Επιμέλεια βίντεο: Βασίλης Τσίγκας, Παύλος Σφενδυλάκης
Συνέντευξη: Αντώνης Πατσούρας.

 

Τελευταία Νέα