Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ο 21χρόνος διεθνής πολίστας Αδαμάντιος Μαντής

Αντώνης Πατσούρας
Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ο 21χρόνος διεθνής πολίστας Αδαμάντιος Μαντής

bet365

"Έσβησε" στα 21 του χρόνια ο τερματοφύλακας του ΝΟ Χίου.

Με μια δυσάρεστη είδηση για τον ελληνικό αθλητισμό και την υδατοσφαίριση ... χάραξε η Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Ο 21χρόνος διεθνής τερματοφύλακας του Ναυτικού Ομίλου Χίου, Αδαμάντιος Μαντής, δεν είναι πια στη ζωή αφού έπεσε θύμα τροχαίου.

Μετά από το τροχαίο διακομίστηκε στο Τζάνειο αλλά δεν άντεξε...

Φέτος ήταν βασικός τερματοφύλακας του ΝΟΧ στην Α1 ενώ έχει αγωνιστεί στην Γλυφάδα, στον Πανιώνιο, στο Παλαιό Φάληρο, στον Υδραϊκό και φυσικά σ' όλες τις μικρές εθνικές ομάδες.

Ήταν μέλος της εθνικής εφήβων που το 2015 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού. Μάλιστα ο Αδαμάντιος ήταν πολυτιμότερος του τουρνουά και στο παιχνίδι που έκρινε το μετάλλιο μ' αντίπαλο την πανίσχυρη Κροατία είχε κάνει... μαγικά.

Ο αδικοχαμένος νέος έμενε μόνιμα στην Αθήνα και φέτος είχε μεταγραφεί στη Χίο μετά από τον αγώνα του Σαββάτου με την Βουλιαγμένη παρέμεινε στην πρωτεύουσα.

Τις πρωϊνές ώρες το αυτοκίνητο του παρουσίασε βλάβη και κατέβηκε από αυτό για να διαπιστώσει το μέγεθος της ζημιάς. Τότε παρασύρθηκε απο διερχόμενο αυτοκίνητο και δεν άντεξε στα τραύματα.

Σπούδαζε στον Πειραιά.

Ο προπονητής της Χίου Γιώργος Ντόσκας συγκλονισμένος δήλωσε: «Δεν το πιστεύει κανείς στη Χίο. Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί και σπουδαίος τερματοφύλακας. Φέτος ήταν ο βασικός μας τερματοφύλακας και πήγαινε πολύ καλά.

Ήταν ένα παιδί που σε κέρδιζε από την πρώτη στιγμή με τον χαρακτήρα του. Είμαι συγκλονισμένος δεν ξέρω τι να πω αυτές τις ώρες. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Μετά από την είδηση της απώλειας του Αδαμάντιου συνεδρίασε το ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Χίου και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση-ψήφισμα:

«Σήμερα Κυριακή 03/11/19 και ώρα 11:30 συνήλθε εκτάκτως το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Χίου μετά από πρόσκληση του προέδρου του κ. Δημήτρη Σκαπινάκη.

Ο πρόεδρος, ανήγγειλε στο Σώμα τον αδόκητο χαμό του αθλητή μας Αδαμάντιου Μαντή, ενός αθλητή που παρόλο το νεαρό της ηλικίας του είχε γράψει μεγάλη ιστορία στην Ελληνική υδατοσφαίριση.

Ο Αδαμάντιος είχε υπηρετήσει ως αθλητής την Γλυφάδα, τον Πανιώνιο το Παλαιό Φάληρο, τον Υδραίικό και τον Ναυτικό Όμιλο Χίου. Είχε αγωνιστεί σε όλα τα τμήματα υποδομών των Εθνικών ομάδων με αποκορύφωμα την κατάκτηση τις 3ης θέσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων 2015 στο Μπακού.

Ο άδικος χαμός του έχει συνταράξει την οικογένεια του Ναυτικού Όμιλου Χίου και την κοινωνία της Χίου.

Το Δ.Σ. του ΝΟΧ ομόφωνα αποφάσισε:

1. Να παραστεί σύσσωμο στην Εξόδιο Ακολουθία.
2. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στον επόμενο εντός έδρας αγώνα του ΝΟΧ.
3. Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στις εγκαταστάσεις του Ομίλου για 3 ημέρες.
4. Να διαβιβαστούν δια του παρόντος ψηφίσματος τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δ.Σ. στην οικογένεια του εκλιπόντος.
5. Να διατεθεί χρηματικό πόσο εις μνήμην του, στο Νοσοκομείο Παίδων ¨Η Αγιά Σοφία¨.
6. Να δημοσιευθεί το παρών ψήφισμα στον τύπο».

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα