Ο Βενετόπουλος νέος προπονητής του Παναθηναϊκού

Ο Βενετόπουλος νέος προπονητής του Παναθηναϊκού

bet365

Βενετόπουλος: «Είναι τιμή για μένα που με επέλεξε ο Παναθηναϊκός».

Ο Νίκος Βενετόπουλος είναι ο νέος προπονητής της ομάδας πόλο του Παναθηναϊκού η οποία τη νέα σεζόν θα παίζει στην Α1.

Υπήρξε από τους σπουδαιότερους Έλληνες πολίστες, που ξεκίνησε από τον Ηρακλή και ο Κοσκωτάς έδωσε 50εκ δραχμές και τον πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, με τον οποίο έκανε σπουδαία καριέρα.

Ήταν διεθνής φουνταριστός με συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 και του 1992.

Είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά του ελληνικού πόλο και όταν τελείωσε ως παίκτης έγινε προπονητής. Μεταξύ άλλων προπόνησε τον Ηρακλή, τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο ενώ διατέλεσε βοηθός του Βαγγέλη Πάτερου στον Ολυμπιακό στα τέλη της περασμένης δεκαετίας.

Στη συνέχεια ανέλαβε το Παλαιό Φάληρο και τελευταία του δουλειά ήταν στον Εθνικό Πειραιώς.

Έχει συνδέσει τη ζωή του με τον Πειραιά και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος. Σήμερα είναι επίσης συνεργάτης του Δημήτρη Κραβαρίτη στην εθνική ομάδα των Εφήβων ενώ έχει δουλέψει για χρόνια στις πιο ... μικρές εθνικές ομάδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή Νίκο Βενετόπουλο, για το τμήμα υδατοσφαίρισης στην αγωνιστική σεζόν 2019-20.

Πρόκειται για έναν έμπειρο τεχνικό που θα ηγηθεί της «πράσινης» προσπάθειας στην επιστροφή στα μεγάλα «σαλόνια» του πόλο.

Γεννήθηκε το 1969 στη Θεσσαλονίκη και έχει αγωνιστεί στον Ηρακλή και τον Ολυμπιακό, ενώ είναι και 245 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα. Ως αθλητής είχε δύο συμμετοχές σε ολυμπιακούς αγώνες, ενώ αναδείχτηκε τρεις χρονιές σερί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Α1.

Σε ότι αφορά την προπονητική του καριέρα έχει καθίσει στον πάγκο των ακόλουθων ομάδων: Ηρακλής, Νηρέας Χαλανδρίου, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Παλαιό Φάληρο και Εθνικός».

Σε δήλωση του στο www.panathinaikos1908.gr ο Νίκος Βενετόπουλος ανέφερε: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα που με επέλεξε ο Παναθηναϊκός σε αυτή την καθοριστική χρονιά. Οι στόχοι είναι υψηλοί όπως αρμόζουν στο όνομα του «τριφυλλιού». Από κει και πέρα δεν είμαι των λόγων αλλά των… έργων. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟ τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει στην ελληνική υδατοσφαίριση».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα