Το αθλητικό παρελθόν των γονέων των Κυπελλούχων Ελλάδος

Αντώνης Πατσούρας
Το αθλητικό παρελθόν των γονέων των Κυπελλούχων Ελλάδος

bet365

Οι Κοκκινάκη, Ελληνιάδη, Ξενάκη, Χαραλαμπίδη, Πάτρα, Γιαννοπούλου, Κοτσιώνη και άλλα κορίτσια έχουν την ιστορία τους.

Κάθε τρόπαιο, κάθε ομάδα, κάθε στιγμή, κρύβει όχι μια αλλά πολλές ιστορίες.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (16.2) στο Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου η Βουλιαγμένη κερδίζει με 10-8 τον Ολυμπιακό και κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος στο πόλο γυναικών.

Η Βουλιαγμένη, για πρώτη φορά μετά από το 2013, κατακτά εγχώριο τίτλο ενώ κερδίζει και το πρώτο της Κύπελλο, σ' έναν θεσμό που καθιερώθηκε μόλις το 2018. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου, με πολλά νέα κορίτσια στη σύνθεση της, και με την Άσλεϊ Τζόνσον κάτω από τα γκολπόστ της, έφτασε στην πηγή και ήπιε νερό.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Μια από τις πρωταγωνίστριες του τελικού ήταν η Ειρήνη Νίνου η οποία πέτυχε τρια γκολ κόντρα στην παλιά της ομάδα, στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε και πανελλήνιο τίτλο με την Ακαδημία του.

Οικογενειακές ιστορίες...

Το... ψωμί όμως σ' αυτή την ιστορία της κατάκτησης του Κυπέλλου από την Βουλιαγμένη το έχουν οι οικογενειακές ιστορίες. Πολλές είναι οι πολίστριες του ΝΟΒ που έχουν γονείς αθλητές και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, δηλαδή αθλητές εθνικών ομάδων.

Τα ... γονίδια έπαιξαν ρόλο, τα ... μήλα έπεσαν κάτω από την μηλιά και το αποτέλεσμα φάνηκε στη Χίο. Γιατί οι γονείς έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν θυσίες για να βλέπουν τα παιδιά τους ευτυχισμένα και να κερδίζουν τρόπαια.

Κοκκινάκης+Καμμένου=Ηλιάννα

Το όνομα της είναι Ηλιάννα. Είναι γεννημένη το 2000. Είναι ένα ταλαντούχο πλάσμα που συνδυάζει τα μαθήματα με το πόλο και πριν από λίγες ημέρες στέφτηκε και Κυπελλούχος Ελλάδος.

Η Ηλιάννα είναι κόρη της Αλεξίας Καμμένου, η οποία έχει γράψει τεράστια ιστορία στο ελληνικό πόλο τόσο ως διεθνή παίκτρια όσο και ως προπονήτριας της Βουλιαγμένης. Πατέρας της είναι ο Κώστας Κοκκινάκης, τον οποίο πολλοί γνωρίζουν από το Survivor, αλλά αυτός έχει γράψει σημαντική ιστορία στο ελληνικό πόλο.

Το έτος που ερχόταν στη ζωή η Ηλιάννα εκείνος κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδος με τον Εθνικό, ενώ με το σκουφάκι του πήρε το Κύπελλο του 2005 και το πρωτάθλημα του 2006. Έπαιξε στον Πανιώνιο και σε τελικό Ευρώπης, στον Παναθηναϊκό και συνεχίζει στον Υδραϊκό. Υπήρξε διεθνής και Ολυμπιονίκης!

Από το μπάσκετ στο πόλο!

Στην ομάδα της Αλεξίας Καμμένου υπάρχει και ένα άλλο αθλητικό όνομα. Ελληνιάδη. Είναι η Ελένη Ελληνιάδη, κόρη του Σταύρου. Η 20χρόνη πολίστρια είναι η συνέχεια του παλαίμαχου άσου του μπάσκετ, ο οποίος έγραψε την δική του ιστορία με την φανέλα του Ολυμπιακού, κατακτώντας το πρωτάθλημα Ελλάδος το 1993. Φυσικά υπήρξε και διεθνής.

Η Ελένη αν και κόρη μπασκετμπολίστα αγάπησε και "υπηρετεί' το πόλο!

Τα γονίδια της μαμάς

Το μεγάλο ... αστέρι της Βουλιαγμένης, εκτός από την ξένη της την Άσλεϊ Τζόνσον, είναι η Ελένη Ξενάκη. Η 22χρόνη φουνταριστός είναι κόρη της Μαίρης Βούλγαρη και ακολουθεί τα βήματα της μαμάς της. Είναι διεθνής όπως και εκείνη αλλά αυτή παίζει στη Βουλιαγμένη ενώ η μαμά της στον Εθνικό Πειραιώς.

Η Βούλγαρη που ήταν και συμπαίκτρια με την Καμμένου στην εθνική γυναικών έχει μεταλαμπαδεύσει την αγάπη της για το πόλο στην κόρη της η οποία πρωταγωνιστεί τόσο με την Βουλιαγμένη όσο και με την εθνική γυναικών.

Ιστορικά ονόματα

Δυο... βαριά ονόματα στην ιστορία του ελληνικού πόλο είναι το Γιαννόπουλος και το Πάτρας. Στη σύνθεση της Βουλιαγμένης υπάρχουν! Η Αθηνά Γιαννοπούλου είναι κόρη του Άκη Γιαννόπουλο ο οποίος συνέδεσε το όνομα του με την μεγάλη Γλυφάδα της δεκαετίας του 80' και 90'.

Η 21χρόνη Μαρία Πάτρα είναι κόρη του Βαγγέλη ο οποίος υπερασπίστηκε για χρόνια την εστία της Ελλάδος, του Εθνικού αλλά και της Χαλκίδος και του Παναθηναϊκού έχοντας μεγάλες επιτυχίες στην καριέρα του.

Η ιστορία μας θα συνεχιστεί με άλλα "βαριά" ονόματα. Η Θωμαϊς Μουστακαρία είναι κόρη του σπουδαίου πολίστα του Εθνικού Θοδωρή Μουστακαρία, η Σταματίνα Καϊάφα κόρη του Φίλιππου Καϊάφα που ήταν διεθνής πολίστας του Εθνικού, ενώ η Λυδία Μαυρωτά είναι κόρη του Δημήτρη, που έχει συνδέσει το όνομα του με τη Βουλιαγμένη.

Η Στεφανία Χαραλαμπίδη είναι επίσης ένα ... παιδί με πατέρα πολίστα. Η νεαρή αθλήτρια της Βουλιαγμένης, που έμεινε για χρόνια με την αδελφή της, για σπουδές στις ΗΠΑ, είναι κόρη του παλιού πολίστα του Ολυμπιακού, Μπάμπη Χαραλαμπίδη.

Υπάρχει και το χάντμπολ

Πίσω από την Άσλεϊ Τζόνσον στην θέση Νο1 είναι η Μαρίνα Κοτσιώνη. Η νεαρή τερματοφύλακας έχει πατέρα τον παλιό παίκτη του χάντμπολ Δημήτρη Κοτσιώνη ο οποίος συνεχίζει και ως προπονητής αλλά και ως παράγοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο αγαπημένο του άθλημα, το χάντμπολ. Ο γιος Κωνσταντίνος παίζει χάντμπολ στην ΑΕΚ.


 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα