Πινγκ Πονγκ: Σε τροχιά Ολυμπιακών Αγώνων ο Γκιώνης

Gazzetta team
Πινγκ Πονγκ: Σε τροχιά Ολυμπιακών Αγώνων ο Γκιώνης

bet365

Στα ημιτελικά στο προ ολυμπιακό της Ντόχα ο Παναγιώτης Γκιώνης. Καθοριστικό παιχνίδι την Τετάρτη με τον Λίαμ Πίτσφορντ.

Το ταξίδι του Παναγιώτη Γκιώνη για να φτάσει στο εισιτήριο για το Τόκιο μέσα από το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά της Ντόχα, το ένα από τα κριτήρια πρόκρισης για το αγώνισμα του απλού, συνεχίζεται.

Στα προημιτελικά του τελικού ταμπλό στο στάδιο 2 απέκλεισε τον Ρουμάνο Οβίντιου Ιονέσκου (δευτεραθλητή Ευρώπης στο απλό ανδρών το 2018) με 4-2 σετ και μπήκε στην 4άδα. Αν αύριο κατακτήσει, με δύο ακόμη νίκες, την πρωτιά σε αυτό το νοκ άουτ, τότε κατακτά και την τελευταία εναπομείνασα θέση από το Κατάρ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αγώνας-θρίλερ αυτός με τον Ιονέσκου (νούμερο 15 του τουρνουά), έναν φύσει επιθετικό παίκτη με διεθνείς περγαμηνές κι ο Γκιώνης (Νο 10) πέτυχε μεγάλη ανατροπή στο 6ο σετ από 6-9 και 8-10 για να εξασφαλίσει τη νίκη και να μην πάει το ματς στο 7ο σετ.

Ο κρίσιμος ημιτελικός

Επόμενος αντίπαλός του θα είναι την Τετάρτη στις 09:20 ώρα Ελλάδας (κι όλα τα ματς σε ένα τραπέζι πλέον) ο Άγγλος Λίαμ Πίτσφορντ, που είχε αρχίσει την πορεία του στο τουρνουά ως νούμερο 1 φαβορί. Νωρίς το βράδυ ο πρώην «χάλκινος» πρωταθλητής κόσμου στο ομαδικό ανδρών απέκλεισε τον Ρώσο Βλαντιμίρ Σιντορένκο με 4-1 σετ.

Στυλ παιχνιδιού, που τον βόλευε, βρήκε απέναντί του ο Γκιώνης στη δεύτερη αναμέτρηση της ημέρας και είχε και την παράδοση υπέρ του. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2011 είχε νικήσει με 3-0 σετ, στα Παγκόσμια πρωταθλήματα του 2014 και του 2016 με 3-2 και επιβεβαίωσε και σήμερα ότι οι προβλέψεις ήταν υπέρ του. Κύριο χαρακτηριστικό του Ρουμάνου είναι η δυνατή επίθεση κι όσο ο Γκιώνης κατάφερνε να την ελέγχει με χαμηλές και βαθιές άμυνες ή και να ξεγελά με το «δοντάκι», είχε το πάνω χέρι.

Στο κάτω μέρος του ταμπλό, στο στάδιο 2, θα κοντραριστούν αύριο ο Βέλγος Φλοράντ Λαμπιέ (νίκησε 4-2 τον Ιταλό Νιαγκόλ Στογιάνοφ) με τον Ρώσο Κιρίλ Σκάτσκοφ (απέκλεισε με 4-1 τον Ουκρανό Κου Λέι). Οι νικητές των ημιτελικών θα συναντηθούν στον τελικό και θα παλέψουν για το 4ο εισιτήριο από την Ντόχα στις 15:20 ώρα Ελλάδας.

 

Τελευταία Νέα