Πινγκ Πονγκ: Αρχίζει το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑΜΕΑ

Gazzetta team
Πινγκ Πονγκ: Αρχίζει το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑΜΕΑ

bet365

Στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο την Παρασκευή (11/9) το Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατόμων με αναπηρίες 2020.

Μία μεγάλη διοργάνωση της περασμένης σεζόν, που είχε αναβληθεί λόγω της καραντίνας, κάνει την αρχή στη νέα αγωνιστική χρονιά, όσον αφορά στα επίσημα events της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Πρόκειται για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ατόμων με αναπηρίες του 2020, που θα γίνει στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο από την Παρασκευή 11 μέχρι την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.

Το ετήσιο πρωτάθλημα περιλαμβάνει το ομαδικό και το ατομικό και συγκεντρώνει αθλητές κι αθλήτριες από 11 σωματεία όλης της χώρας. Το οργανώνει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.Ομ.-Α.Με.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.). Θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες προστασίας με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο και δεν επιτρέπεται η παρουσία θεατών.

Το πρωτάθλημα αρχίζει την Παρασκευή στις 17:00. Θα φιλοξενηθεί στο προπονητήριο του ΒΑΚ (κάτω από τη σάλα), όπως έχει γίνει με επιτυχία και στο κοντινό παρελθόν. Θα προηγηθεί η αξιολόγηση των αθλητών και την πρώτη μέρα θα διεξαχθούν τα ομαδικά και δύο κατηγορίες ατομικών. Το ομαδικό χωρίστηκε στις κλάσεις 1 έως 5 των αθλητών σε αμαξίδιο, 6-8 για τους ορθίους, 10 για τους ορθίους και 11 για τα άτομα με νοητική υστέρηση. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 7 σωματεία.

Στο απλό οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 53 και προέρχονται από 11 σωματεία. Έχουν σχηματιστεί συνολικά 11 κατηγορίες και είναι οι ακόλουθες:

Κλάση 1 ανδρών

Κλάση 2 ανδρών

Κλάση 3 ανδρών

Κλάσεις 4-5 ανδρών

Κλάση 6 ανδρών

Κλάσεις 7-8 ανδρών

Κλάσεις 9-10 ανδρών

Κλάση 11 ανδρών

Κλάσεις 2-3 γυναικών

Κλάσεις 6-10 γυναικών

Κλάση 11 γυναικών

Τα ομαδικά αρχίζουν και τελειώνουν την Παρασκευή. Το πρόγραμμα του Σαββάτου κάνει έναρξη στις 09:30, ενώ αυτό της Κυριακής στις 10:00 με ημιτελικούς στο απλό. Το φινάλε υπολογίζεται γύρω στις 14:00.

 

Τελευταία Νέα