Ολυμπιακοί Αγώνες: Με υπεύθυνη δήλωση θα αγωνίζονται οι αθλητές στο Τόκιο λόγω κορονοϊού

Gazzetta team
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με υπεύθυνη δήλωση θα αγωνίζονται οι αθλητές στο Τόκιο λόγω κορονοϊού

bet365

ΔΟΕ και Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων θα βάζουν τους αθλητές να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναγνωρίζουν το ρίσκο να κατέβουν στο Τόκιο λόγω της πανδημίας προκειμένου να αγωνιστούν.

Αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι η ΔΟΕ και η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο θα ζητούν από τους αθλητές να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση η οποία θα λέει ότι αναγνωρίζουν το ρίσκο της συμμετοχής τους λόγω της πανδημίας.

Οι αντιδράσεις έρχονται καθώς σε μία παράγραφο αναφέρουν ότι οι αθλητές αναλαμβάνουν ουσιαστικά μόνοι τους την ευθύνη για την συμμετοχή τους, ώστε σε περίπτωση που κάποιος χάσει την ζωή του έχοντας μολυνθεί από κορονοϊό στο Τόκιο, να μην κινδυνεύουν να βρεθούν στα δικαστήρια…

Συγκεκριμένα, η παράγραφος 4 του εγγράφου που έφερε στην δημοσιότητα το Yahoo Sports, αναφέρει:

«Συμφωνώ πως συμμετέχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες με δικό μου ρίσκο και υπευθυνότητα, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχόμενου η συμμετοχή μου ή η παρουσία μου στους Αγώνας να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμη και θάνατο στην περίπτωση έκθεσης και εξάπλωσης του COVID-19 ή και άλλων κολλητικών ασθενειών, ή εξαιτίας υπερβολικά ακραίων καιρικών φαινομένων».

Ιδια δήλωση είχε ζητηθεί από τους αθλητές να υπογραφεί και το 2016, με την διαφορά ότι τότε δεν υπήρχε ο κορονοϊός, ενώ δεν υπήρχε αναφορά σε καύσωνα. Στο Τόκιο αναμένεται οι καιρικές συνθήκες να είναι αποπνικτικές με αφόρητη ζέστη και υγρασία κάτι που φοβούνται πως θα προκαλέσει προβλήματα στους αθλητές. Οι αθλητές φέρονται να έχουν ενοχληθεί με την υπεύθυνη δήλωση που καλούνται να υπογράψουν καθώς επί της ουσίας «αφαιρεί» τυχόν ευθύνες από τους ίδιους σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα προβλεπόμενα και εκθέτει μόνο τους αθλητές.

«Η δήλωση είναι μέσα στα όρια του νομότυπου» ισχυρίζονται στην ΔΟΕ, που τονίζουν ότι προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσουν ότι οι αγώνες θα είναι ασφαλείς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα