Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι 9 στους 10 Ιάπωνες φοβούνται ότι οι ξένες αποστολές θα προκαλέσουν έξαρση της πανδημίας

Gazzetta team
Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι 9 στους 10 Ιάπωνες φοβούνται ότι οι ξένες αποστολές θα προκαλέσουν έξαρση της πανδημίας

bet365

Η συντριπτική πλειοψηφία των Γιαπωνέζων δεν θέλει να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές στην Ιαπωνία που ζητούν να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Νέα δημοσκόπηση του Kyodo News δείχνει πως πάνω από το 85% ανησυχεί πως η διοργάνωση θα προκαλέσει νέα έξαρση της πανδημίας, ενώ το 60% θεωρεί πως οι Αγώνες πρέπει να ακυρωθούν.

Την ίδια ώρα, μόλις το 25.2% θεωρεί πως η διοργάνωση πρέπει να πραγματοποιηθεί χωρίς θεατές, ενώ στο 12.6% είναι το ποσοστό που θεωρεί πως πρέπει να γίνουν με περιορισμένο αριθμό θεατών στις κερκίδες.

Η κατάσταση στη χώρα έχει γίνει ιδιαίτερα ανησυχητική και σε αυτό έρχεται να προστεθεί πως μία εβδομάδα μετά το test event του μαραθωνίου στο Σαπόρο, η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας. Οι περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με το μέτρο να διαρκεί τουλάχιστον ως το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 87.7% ανησυχεί πως οι ξένες αποστολές θα προκαλέσουν νέα έξαρση φέρνοντας τον ιό στη χώρα, ενώ το 71.5% λέει πως είναι απογοητευμένοι με τον τρόπο που έχει χειριστεί την κατάσταση η πανδημία.

Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν μαζευτεί πάνω από 350.000 υπογραφές που ζητούν την ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ και επιχειρηματίες τάσσονται πλέον υπέρ αυτής της προοπτικής.

Αντίθετοι στην διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και επιχειρηματίες

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Rakuten, Χιρόσι Μικιτάνι, αποκάλυψε μιλώντας στο CNN πως προσπαθεί να πιέσει την κυβέρνηση να πάρει την απόφαση και να ακυρώσει τους Αγώνες, καθώς ισχυρίζεται πως η διεξαγωγή τους ισοδυναμεί με «αποστολή αυτοκτονίας».

«Είμαι ξεκάθαρος από την αρχή γι’ αυτό το θέμα. Το γεγονός ότι έχουμε αργήσει πολύ με τους εμβολιασμούς, καθιστά επικίνδυνο το να φιλοξενήσουμε μια διεθνή διοργάνωση. Το ρίσκο είναι τεράστιο και είμαι εναντίον της διεξαγωγής των Αγώνων. Είναι αποστολή αυτοκτονίας η διεξαγωγή τους και προσπαθώ να πείσω την κυβέρνηση να τους ακυρώσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα ως τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Θα έρθουν άνθρωποι από 100 και πλέον χώρες του κόσμου, χωρίς να ξέρουμε που αλλού έχουν ταξιδέψει πριν έρθουν εδώ. Οταν το λέω στους πολιτικούς συμφωνούν μαζί μου, όμως υπάρχει μεγάλη πίεση στο να γίνουν οι Αγώνες και γι’ αυτό δεν αφήνουν να ακουστούν οι αντίθετες φωνές» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σαράντα πόλεις στην Ιαπωνία αρνούνται να φιλοξενήσουν αποστολές λόγω κορονοϊού

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα