Ολυμπιακοί Αγώνες: Σαράντα πόλεις στην Ιαπωνία αρνούνται να φιλοξενήσουν αποστολές λόγω κορονοϊού

Gazzetta team
Ολυμπιακοί Αγώνες: Σαράντα πόλεις στην Ιαπωνία αρνούνται να φιλοξενήσουν αποστολές λόγω κορονοϊού

bet365

Πόλεις της Ιαπωνίας αποφάσισαν να βγουν από την λίστα υποδοχής αποστολών για προετοιμασίες και άλλων πολιτιστικών event ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω της πανδημίας.

Η πανδημία στην Ιαπωνία και η άφιξη αποστολών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει τρομοκρατήσει αρκετές περιοχές που αποφάσισαν να μην τις δεχτούν για προετοιμασία.

Συνολικά 500 περιοχές της Ιαπωνίας είχαν μπει στη λίστα για να φιλοξενήσουν αποστολές προκειμένου αυτές να πραγματοποιήσουν το τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σήμερα, 40 από αυτές αποφάσισαν να βάλουν «φρένο» σε αυτό και δεν θα επιστρέψουν στις αποστολές να πάνε στην περιοχή τους καθώς φοβούνται το ενδεχόμενο έξαρσης της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Ιαπωνικό πρακτορείο Nikkei, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, οι 40 πόλεις θα κρατήσουν κλειστά τα προπονητικά καμπ στις περιοχές τους, με αποτέλεσμα οι αποστολές να ψάχνουν για άλλες λύσεις εντός ή και εκτός Ιαπωνίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα στίβου των ΗΠΑ δεν θα πάει στην πόλη Σίμπα όπου θα ήταν η βάση της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αντ’ αυτού θα κάνει όλη την προετοιμασία εντός συνόρων και θα ταξιδέψει απευθείας για να αγωνιστεί.

Τα κρούσματα στην Ιαπωνία παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις και την περασμένη Κυριακή έκαναν το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ σε ένα 24ωρο με 7.766 κρούσματα και 123 θανάτους.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, συντριπτική πλειοψηφία της χώρας δεν θέλει να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες λόγω της πανδημίας και μάλιστα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 350.000 υπογραφές που ζητούν να ακυρωθεί η διοργάνωση για να προστατευτούν οι πολίτες. Ο εμβολιασμός στην χώρα έχει καθυστερήσει σημαντικά, καθώς μόλις το 3% των πολιτών έχει πραγματοποιήσει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Να τονιστεί πως και η ελληνική αποστολή της ομάδας στίβου έχει κλείσει προετοιμασία στην περιοχή Μισάτο, πολύ κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά λόγω υγειονομικών πρωτοκόλλων θα πρέπει να επανεξετάσει το επόμενο διάστημα το ζήτημα αυτό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα