Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι 45 σίγουροι για το Τόκιο και τα ονόματα που είναι στη λίστα… αναμονής

Gazzetta team
Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι 45 σίγουροι για το Τόκιο και τα ονόματα που είναι στη λίστα… αναμονής

bet365

H ελληνική αποστολή έχει ήδη σίγουρες 45 θέσεις και ως τις αρχές Ιουλίου έχει πιθανότητες να πλησιάσει τις 70 αν τα καταφέρουν οι αθλητές μας στους αγώνες πρόκρισης.

Περίπου 2,5 μήνες έχουν απομείνει για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, έστω και με… ένα χρόνο καθυστέρηση.

Η πανδημία έχει φέρει τα πάνω κάτω τόσο για τους διοργανωτές, όσο και για τους αθλητές καθώς προολυμπιακά τουρνουά και αγώνες πρόκρισης έχουν αναβληθεί σε πολλές περιπτώσεις, με ορισμένες ομοσπονδίες να προχωρούν σε προκρίσεις μέσω ranking σε πολλές περιπτώσεις.

Για την Ελλάδα τα πράγματα πάνε αρκετά καλά όσον αφορά τον αριθμό συμμετοχών καθώς ήδη είναι σίγουροι 45 αθλητές για την διοργάνωση, με την λίστα να αναμένεται να ξεπεράσει τους 60 και να φτάσει ίσως και τους 70 αθλητές.

Αυτό κυρίως γιατί σπουδαία ονόματα του ελληνικού αθλητισμού (Πετρούνιας, Τσιτσιπάς, Σάκκαρη, Χατζηλιάδου κ.α.) δεν είναι ακόμη επίσημα στην αποστολή για το Τόκιο, ενώ αν προσθέσει κανείς τον στίβο όπου οι προκρίσεις επί της ουσίας τώρα αρχίζουν, αλλά και την εθνική ομάδα μπάσκετ (παίζει την πρόκριση τέλος Ιουνίου στον Καναδά), τότε η λίστα θα είναι σίγουρα αρκετά μεγαλύτερη.

Στίβος, κολύμβηση και ιστιοπλοΐα με τις περισσότερες συμμετοχές

Το εντυπωσιακό στοιχείο μέχρι στιγμής είναι πως τους περισσότερους αθλητές που έχουν εξασφαλίσει θέση στο Τόκιο, τους έχει η ιστιοπλοΐα! Ηδη 8 αθλητές είναι σίγουροι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την κολύμβηση να έχει 7 και τον στίβο 6 (δεν μετράμε τα ομαδικά όπου η εθνική πόλο πάει με 12+1 αθλητές).

Στον στίβο οι προκρίσεις θα ολοκληρωθούν τέλη Ιουνίου καθώς αυτή την εβδομάδα ξεκινά η καλοκαιρινή σεζόν, ενώ υπάρχουν κι άλλοι αθλητές που αναμένεται να τους δούμε στο Τόκιο, αν δε συμβεί κάτι συνταρακτικό.

Τα «βαριά όπλα» περιμένουν την επιβεβαίωση

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη δεν έχουν πάρει εισιτήριο για το Τόκιο κορυφαία ονόματα του ελληνικού αθλητισμού που θα διεκδικήσουν μετάλλια, αλλά θεωρείται βέβαιο πως θα δώσουν το παρών.

Στην γυμναστική ο Λευτέρης Πετρούνιας θέλει τη νίκη στο Παγκόσμιο κύπελλο που θα γίνει την Ντόχα τον Ιούνιο για να προκριθεί, αλλά ακόμη κι αν δεν γίνει αυτό, θεωρείται εξαιρετικά… τρελό σενάριο να μην δοθεί η wild card στον χρυσό ολυμπιονίκη των κρίκων…

Στο τένις οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη από την στιγμή που δήλωσαν πως θέλουν να κατέβουν στο Τόκιο, απομένει μόνο να ανακοινωθούν οι λίστες των αθλητών που θα συμμετέχουν και η οποία θα βγει μέσω ranking. Αμφότεροι θα είναι στην αποστολή και μένει απλά να ανακοινωθεί επίσημα ότι θα είναι στην λίστα.

Στο καράτε η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2018 και… μόνιμη στα βάθρα μεγάλων διοργανώσεων, Ελένη Χατζηλιάδου, θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Τόκιο μέσω του προολυμπιακού τουρνουά, αλλά όπως και στην περίπτωση Πετρούνια, θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν δεν της δοθεί wild card εφ’ όσον δεν τα καταφέρει στο Παρίσι τον επόμενο μήνα, αφού θεωρείται από τα κορυφαία ονόματα στον κόσμο στο άθλημά της που κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο μπάσκετ η εθνική ομάδα των ανδρών αγωνίζεται τέλος Ιουνίου στον Καναδά και θα είναι στο χέρι της η πρόκριση. Εφ’ όσον προκριθεί στο Τόκιο, τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται, ειδικά αν κατέβει με όλα της τα αστέρια.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν αθλήματα που αναμένεται να φέρουν κι άλλες προκρίσεις. Ειδικά στον στίβο υπάρχουν αθλητές που κυνηγούν τα όρια πρόκρισης, αλλά ήδη βρίσκονται σε θέση ισχύος καθώς μπορούν να πάνε στο Τόκιο και μέσω των rankings της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Αυτοί είναι οι Δουβαλίδης, Παπαμιχαήλ, Τσιάμης, Φιλιππίδης, Καραλής, Αναστασάκης, Φρατζεσκάκης, Βασιλείου, Πεσιρίδου, Τσινοπούλου, Αναγνωστοπούλου, Σκαρβέλης και Σπανουδάκη κατά κύριο λόγο. Οι προκρίσεις τελειώνουν στις 29 Ιουνίου (31 Μαϊου για μαραθώνιο και βάδην).

Περισσότερες προκρίσεις μπορούν να έρθουν και στην κολύμβηση (Δράκου), ενώ υπάρχουν και αθλήματα όπως η ξιφασκία, το τζούντο, η πυγμαχία, η κωπηλασία (ξεκινά στις 15 Μαΐου το προολυμπιακό τουρνουά), το κανόε καγιάκ και η σκοποβολή που υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για περισσότερες παρουσίες.

Οι μέχρι στιγμής προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΣΤΙΒΟΣ

Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ)

Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ)

Ελένη Πόλακ (επί κοντώ)

Μίλτος Τεντόγλου (μήκος)

Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν)

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (βάδην)

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Χρήστος Βολικάκης (omnium)

Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (δρόμου)

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Δώρα Γκουντουρά (σπάθη)

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Μαρία Κυρίδου (δίκωπος άνευ)

Χριστίνα Μπούρμπου (δίκωπος άνευ)

Στέφανος Ντούσκος (μονό σκιφ)

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Αιμιλία Τσουλφά (470)

Αριάδνη Σπανάκη (470)

Κατερίνα Διβάρη (RSX)

Βασιλεία Καραχάλιου (Laser Radial)

Βύρων Κοκκαλάνης (RSX)

Παναγιώτης Μάντης (470)

Παύλος Καγιαλής (470)

Ιωάννης Μιτάκης (Finn)

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Αννα Κορακάκη (10μ. αεροβόλο, 25μ. πολυβόλο)

Νίκος Μαυρομάτης (σκιτ)

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Απόστολος Χρήστου (100μ. Ύπτιο, 4Χ100μ. ελεύθερο)

Κριστιάν Γκολομέεβ (50μ. Ελεύθερο, 4Χ100μ. ελεύθερο)

Ανδρέας Βαζαίος (200μ. Μεικτή ατομική, 4Χ100μ. ελεύθερο)

Ιωάννης Γεωργαράκης (4Χ100μ. ελεύθερο)

Απόστολος Παπαστάμος (200μ., 400μ. Μεικτή ατομική)

Κώστας Εγγλεζάκης (800μ. ελεύθερο)

Αννα Ντουντουνάκη (100μ. πεταλούδα)

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Παναγιώτης Γκιώνης (απλό)

ΠΑΛΗ

Μαρία Πρεβολαράκη (-53κ.)

Γιώργος Πιλίδης (-65κ.)

ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Φανή Τζέλη (-57κ.)

ΠΟΛΟ

Εθνική ομάδα ανδρών (12 αθλητές)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τον Ιούνιο η απόφαση για τους θεατές

Πρόταση του Μπαχ για μετατροπή του Ολυμπιακού συνθήματος

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα