Ολυμπιακοί Αγώνες: Τον Ιούνιο η απόφαση για τους θεατές

Gazzetta team
Ολυμπιακοί Αγώνες: Τον Ιούνιο η απόφαση για τους θεατές

bet365

Οι διοργανωτές και η ΔΟΕ έχουν απαγορεύσει την παρουσία ξένων θεατών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αλλά όλα είναι ανοιχτά ακόμη και για τους Ιάπωνες θεατές.

Ενώ το Τόκιο έχει κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (το πιθανότερο έως τις 11/5) για την αντιμετώπιση του covid-19 οι διοργανωτές εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για το εάν θα υπάρχουν θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τον Μάρτιο του 2021 ανακοινώθηκε ότι δεν θα υπάρχουν θεατές από άλλες χώρες αλλά πλέον όλα είναι ανοιχτά και για τους Ιάπωνες θεατές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η απόφαση θα ληφθεί τον Ιούνιο.

Είναι πολύ δύσκολο να δούμε Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς θεατές και το πιθανότερο είναι να καθοριστεί ανάλογα με τα δεδομένα της εποχής το ποσοστό της πληρότητας των σταδίων.

Η Σέικο Χασιμότο, η πρόεδρος του "Τόκιο 2020" δήλωσε ότι θα ήθελαν να έχουν στις εξέδρες όσο το δυνατόν περισσότερους θεατές αλλά σημείωσε: «Στόχος μας είναι να έχουμε πάντα γεμάτα γήπεδα, αλλά, λαμβάνοντας υπόψη τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση του ιού, δεν πρέπει να υπερφορτώσουμε τις ιατρικές υπηρεσίες».

Από την άλλη ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ δήλωσε ότι καταλαβαίνει τις ενέργειες των Ιαπώνων για την κύρηξη έκτακτης ανάγκης στην πόλη του Τόκιο και ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι: «Η ΔΟΕ έχει δεσμευτεί πλήρως για την επιτυχή και ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων».

Καθημερινά τεστ

Όπως γνωστοποιήθηκε από τους διοργανωτές οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα ταξιδέψουν στη χώρα για να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακού Αγώνες θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε 2 τεστ covid-19 στην πατρίδα τους ενώ στο Τόκιο τα τεστ θα είναι καθημερινά για τα μέλη των αποστολών.

Μόνο τα μέλη των αποστολών που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα ξεπεράσουν τα 10.000.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα