Επέστρεψαν με τα μετάλλια… ανά χείρας οι κολυμβητές από την Βουδαπέστη (pics)

Gazzetta team

bet365

Τα ξημερώματα επέστρεψε στην Αθήνα η εθνική ομάδα κολύμβησης, έχοντας στις «αποσκευές» της τρία μετάλλια.

Μια από τις πιο πετυχημένες αποστολές της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης, επέστρεψε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αθήνα.

Κατά την υποδοχή των τριών παιδιών που ανέβηκαν σε βάθρο (ένα χρυσό από την Άννα Ντουντουνάκη και δυο χάλκινα από τον Απόστολο Χρήστου και τον Κριστιάν Γκολομέεβ) αλλά και της υπόλοιπης αποστολής (οι αθλητές μας έκαναν συνολικά 11 πανελλήνια ρεκόρ, ενώ είχαμε άλλες 7 συμμετοχές σε τελικούς), συγγενείς τους, αλλά και εκπρόσωποι της ΚΟΕ ήταν εκεί και τους καλοσώρισαν με αγκαλιές και λουλούδια.

Ντουντουνάκη: «Οι καλύτεροι αγώνες της ζωής μου»

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100μ. πεταλούδας, Αννα Ντουντουνάκη, δήλωσε κατά την άφιξή της στο «Ελ. Βενιζέλος» πως η διοργάνωση της Βουδαπέστης ήταν η καλύτερη της ζωής της.

«Ήταν οι καλύτεροι αγώνες της ζωής μου. Είχα δουλέψει σκληρά για ένα μετάλλιο, αλλά δεν περίμενα ποτέ ότι θα κατακτούσα το χρυσό. Είναι πολύ χαρούμενη. Αυτό το μετάλλιο που δίνει δύναμη να συνεχίσω» τόνισε η αθλήτρια που ανήκει στην Team Future της Bwin.

Χρήστου: «Απόλυτα ικανοποιημένος για το μετάλλιο»

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Χρήστου έκανε σπουδαίες εμφανίσεις, σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ και ανεβαίνοντας και στο βάθρο των 100μ. ύπτιο.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το χάλκινο που πήρα στα 100 ύπτιο με πανελλήνιο ρεκόρ ήταν το τρίτο διαδοχικό στην κορυφαία αυτή διοργάνωση. Η επιτυχία αυτή μου δίνει κουράγιο ενόψει του Τόκιο» είπε κατά την άφιξή του.

Γκολομέεβ: «Τώρα το μετάλλιο στην Ολυμπιάδα»

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ είπε κάτι που το τονίζει σε κάθε ευκαιρία. Αφού δήλωσε ικανοποιημένος από το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο, εξέφρασε την πίστη του ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες μπορεί να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να γυρίσει με ένα Ολυμπιακό μετάλλιο από την Ιαπωνία.

«Ναι, το πιστεύω και αυτή η πίστη δεν με βαραίνει ψυχολογικά. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για ένα μετάλλιο στο Τόκιο και εάν όλα πάνε καλά μπορώ να πετύχω αυτόν τον στόχο ζωής που έχω θέσει» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου: Τέταρτη με πανελλήνιο ρεκόρ η Ντουντουνάκη στα 50μ. πεταλούδας

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου: Στην 11η θέση η ελληνική κολύμβηση στην Βουδαπέστη

 

Τελευταία Νέα