Άνευ ουσίας η πρόταση της ΚΟΕ για το πρωτάθλημα κολύμβησης

Αντώνης Πατσούρας
Άνευ ουσίας η πρόταση της ΚΟΕ για το πρωτάθλημα κολύμβησης

bet365

H KOE προτείνει διεξαγωγή αγώνων ανά περιφέρεια και ενοποίηση αποτελεσμάτων!

Η εκτελεστική επιτροπή της ΚΟΕ που συνεδρίασε την Τρίτη (21/4) για να αποφασίσει και να εισηγηθεί σχετικά με την ολοκλήρωση των διοργανώσεων των αθλημάτων της για τη σεζόν 2019-20 προτείνει για το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης να διεξαχθεί περιφερειακά και να ενοποιηθούν εν συνεχεία τα αποτελέσματα.

«Διεξαγωγή των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων (και των προαγωνιστικών ηλικιών), στις κατά τόπους Περιφέρειες με τελικές σειρές, με την παρουσία επίσημου Παρατηρητή από πλευράς ΚΟΕ και κατόπιν ενιαιοποίηση των αποτελεσμάτων σε πανελλήνια κλίμακα, με βάση τις επιδόσεις, ώστε να προκύψουν οι τελικές κατατάξεις στα αγωνίσματα», γράφει η ανακοίνωση της ΚΟΕ.

Η ομοσπονδία έχει ορθώς την πρόθεση να τελειώσει το πρωτάθλημα αλλά ο τρόπος που προτείνει είναι προβληματικός και δεν προσφέρει και ουσιαστική λύση. Το 70% των σωματείων που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών είναι από το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Άρα ο μεγάλος όγκος είναι στην Αθήνα όπου και υπάρχει και το μεγάλο πρόβλημα με τα κολυμβητήρια. Οι υπόλοιπες περιφέρειες ελάχιστα σωματεία και δεν είναι το πρόβλημα.

Μια λύση θα ήταν να συμμετάσχουν απευθείας στους τελικούς οι αθλητές που είχαν τους καλύτερους χρόνους έως την διακοπή και το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντί για 4 ημέρες να διαρκέσει μια εβδομάδα.

Είναι πολλά τα κενά της πρότασης και σίγουρα το πρωτάθλημα δεν θα πρέπει να χάσει την αίγλη του. Δεν είναι ανέφικτο τον Αύγουστο να έρθουν αθλητές από όλη την Ελλάδα (το 30% των συμμετεχόντων στη διοργάνωση) για αγώνες στην Αθήνα.

Είναι δε σίγουρο πως με τον τρόπο που προτείνει η ΚΟΕ θα υπάρχουν και ενστάσεις ανάμεσα στα σωματεία...

Όσο αφορά τα υπόλοιπα αθλήματα αποφασίστηκε:

«ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Διεξαγωγή των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων, με εισήγηση της Τεχνικής Διευθύντριας για τον τρόπο

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Διεξαγωγή των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων στο ΟΑΚΑ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Διεξαγωγή ενός (1) Πανελλήνιου πρωταθλήματος, σε Βορρά και Νότο και κατόπιν ενιαιοποίηση των αποτελεσμάτων με βάση τις επιδόσεις, για την τελική κατάταξη».

Αφού λάνσαρε έναν καινοτόμο υπερπλήρη οδηγό για τη νέα σεζόν του ΝΒΑ, το Gazzetta ταξίδεψε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για ένα NBA Tour χωρίς προηγούμενο. Ο Αντώνης Καλκαβούρας θα βρεθεί σε έξι διαφορετικές πολιτείες των Η.Π.Α. ακολουθώντας τους πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μείνετε συντονισμένοι, το περιεχόμενο θα είναι εντυπωσιακό!

 

NEWS FEED