Κορονοϊός: Ο Μάικλ Φελπς ζητά να βοηθηθούν ψυχολογικά οι αθλητές

Gazzetta team
Κορονοϊός: Ο Μάικλ Φελπς ζητά να βοηθηθούν ψυχολογικά οι αθλητές

bet365

Ο Μάικλ Φελπς επικρότησε την απόφαση αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά ανησυχεί για την ψυχική υγεία των αθλητών.

Ανακουφισμένος που αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού (covid-19) αλλά και προβληματισμένος για την ψυχική υγεία των αθλητών που θα πρέπει ν' αντέξουν σ' έναν χρόνο ακόμη αναμονής, δήλωσε ο Μάικλ Φελπς.

Ο Αμερικανός κολυμβητής, ο οποίος έχει κατακτήσει 28 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το 2014 έπασχε από κατάθλιψη και προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του είπε στο NBC:

«Είμαι σοκαρισμένος, καθώς δεν έχει γίνει ξανά κάτι τέτοιο. Δεν μπορούσα να βρω άλλη λύση. Υπήρχαν προβλήματα και άλλες χρονιές, όπως η ποιότητα του αέρα στο Πεκίνο και ο ιός ζίκα στους Ολυμπιακούς του Ρίο, αλλά αυτό φαίνεται πολύ μεγαλύτερο.

Φαίνεται πως δεν είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Νιώθω άσχημα για τους αθλητές. Από τη μια σκέφτομαι πως είναι σωστό οι Ολυμπιακοί Αγώνες να γίνουν τη νέα χρονία όμως αυτή η ανανομή κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα. Ελπίζω η απόφαση αυτή να μην αυξήσει τις απόπειρες αυτοκτονίας αθλητών.

Ήταν σωστή η απόφαση αλλά μου ραγίζει την καρδιά όταν σκέφτομαι τους αθλητές. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή η Ολυμπιακή επιτροπή των ΗΠΑ. Αν θέλουν να βοηθήσουν ψυχολογικά τους αθλητές πρέπει να το κάνουν τώρα. Είναι η πιο κρίσιμη στιγμή. Αν κάποιος έχει πρόβλημα ελπίζω να με καλέσει. Το τηλέφωνο μου είναι πάντα διαθέσιμο».

 

Τελευταία Νέα