Δυο μετάλλια για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP

Gazzetta team
Δυο μετάλλια για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP

bet365

Η Πέννυ Τσαούτου και η Εύη Τσίρου κέρδισαν μετάλλια στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Με την κατάκτηση δυο μεταλλίων άνοιξε για τα ελληνικά χρώματα η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SUP στην Κίνα.

Κατά την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης η Πέννυ Τσαούτου και η Εύη Τσίρου ανέβηκαν στο βάθρο στο αγώνισμα των μεγάλων αποστάσεων καθώς κατέκτησαν ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Οι αγώνες διεξάγονται στο Τσινγκντάο, την περιοχή όπου το 2008 είχε πραγματοποιηθεί η ολυμπιακή διοργάνωση για την ιστιοπλοΐα, και είναι η πρώτη φορά που μία ελληνική αποστολή παίρνει μέρος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP. Η Πέννυ Τσαούτου ήρθε δεύτερη στην ηλικιακή κατηγορία 40+ ετών (01:26.34.36) και η Εύη Τσίρου (01:39.12.63) ήταν 3η στην κατηγορία 50+.

«Ήταν δύσκολος αγώνας λόγω του πλάγιου αέρα σε αρκετά σημεία διαδρομής και του περίεργου κυματισμού. Στον Βόλο όμως όπου προπονούμαι αντιμετωπίζω συχνά αντίστοιχες συνθήκες. Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία. Ασχολούμαι μόνο 1,5 χρόνο με το άθλημα και κάθε αγώνας για εμένα αποτελεί ακόμη ένα μάθημα», δήλωσε η Πέννυ Τσαούτου.

Πολύ καλή ήταν και η προσπάθεια του Γιώργου Φράγκου στο ίδιο αγώνισμα των ανδρών. Ο πρωταθλητής μας πλασαρίστηκε στη 18η θέση (1:52.54.52). «Ο στόχος μου ήταν να τερματίσω μέσα στην πρώτη εικοσάδα και τα κατάφερα. Δυστυχώς το πρόβλημα με τη μέση μου δε με άφησε να διεκδικήσω μία καλύτερη θέση», τόνισε ο πρωταθλητής μας.

Το Σάββατο θα πάρουν μέρος στα σπριντ οι Νίκος Συρίγος, Φαίδων Δούκας, Κωνσταντίνα Κονταρίνη, Πέννυ Τσαούτου, Δήμητρα Τσώνη και Εύη Τσίρου και στις 27 Οκτωβρίου στην Technical Race θα συμμετέχουν όλοι οι προαναφερόμενοι αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας όπως και ο Τάσος Τσούρης, επίσης μέλος της εθνικής ομάδας.

 

Τελευταία Νέα