Mάνι Πακιάο: Βοήθεια πάνω από 200.000 ευρώ στην ελληνική οικονομία!

Mάνι Πακιάο: Βοήθεια πάνω από 200.000 ευρώ στην ελληνική οικονομία!

bet365

Το Gazzetta.gr αποκαλύπτει τρελά περιστατικά από την παραμονή του θρυλικού πρωταθλητή Μάνι Πακιάο στην Αθήνα! Ο πακτωλός χρημάτων που μοίρασε σε άστεγους, οι 200.000 ευρώ για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας κι ο φόβος που ένιωσε από τις εκδηλώσεις λατρείας των συμπατριωτών του!

Την Παρασκευή, το Σύνταγμα και το κέντρο της πρωτεύουσάς μας αποτέλεσε για πολλοστή φορά σημείο αναφοράς επεισοδίων και ταραχών. Μια γνώριμη εικόνα των τελευταίων ετών στην ελληνική πρωτεύουσα.

Την προηγούμενη ακριβώς αναχωρούσε από την Ελλάδα ο Μάνι Πακιάο. Ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του πλανήτη αυτή τη στιγμή, ήρθε στην Ελλάδα για να ακολουθήσει τα βήματα του Απόστολου Παύλου. Η φωνή του Θεού είναι συνέχεια μέσα του και ήταν εκείνη που τον οδήγησε στα μέρη μας.

Ένας από τους δέκα κορυφαίους πυγμάχους όλων των εποχών, λίγους μήνες μετά τη «μάχη του αιώνα» κόντρα στον Φλόιντ Μέιγουεδερ, πέρασε τέσσερις μέρες στην χώρα μας, προκειμένου να ξεναγηθεί σε μέρη ύψιστης θρησκευτικής και κατ' επέκταση ιστορικής σημασίας, πραγματοποιώντας ένα όνειρο ζωής για εκείνον και την οικογένειά του.

Το gazzetta.gr κατάφερε και εξασφάλισε, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, δηλώσεις του «Pacman». Ωστόσο, δεν έμεινε εκεί. Σας παρουσιάζουμε το ακριβές του πρόγραμμα και τα περιστατικά που σημάδεψαν την παρουσία του στην Αθήνα.

Το ενδιαφέρον του για την ελληνική οικονομία, το ποσό που δαπάνησε για να βοηθήσει με τον τρόπο του επιχειρήσεις να «αναπνεύσουν», τα χρήματα που πρόσφερε σε ανήμπορους ανθρώπους και το πούλμαν που σταματούσε για να στηρίξει ανθρώπους που ήταν στα φανάρια!

Ο πανζουρλισμός που δημιουργήθηκε στην κοινότητα των Φιλιππινέζων, η φυγάδευση κι η ζημιά στο πούλμαν.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όμως.

Κυριακή, 8/11: Μετά το Ντουμπάι, η Αθήνα αποτελεί το δεύτερο σταθμό του θρησκευτικού τουρισμού στον οποίο βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Το πρόγραμμά του εδώ ξεκίνησε με μια χαλαρή βόλτα στη Βουλιαγμένη, περιμένοντας να ολοκληρωθεί ο Μαραθώνιος για να μπορέσει να πάει σε κεντρικό ξενοδοχείο, έχοντας συνοδεία 24 ατόμων (συγγενείς και φίλους, μιας και τα πέντε παιδιά του είχαν σχολικές υποχρεώσεις στις Φιλιππίνες). Τους περίμεναν 14 δωμάτια... Αφού ξεκουράστηκαν, στη συνέχεια απόλαυσαν το δείπνο τους στην Πλάκα υπό το... βλέμμα της Ακρόπολης.

Γυρνώντας από τη Βουλιαγμένη, τεράστια εντύπωση του έκανε τα πολλά κλειστά μαγαζιά που αντίκρισε. Η απορία του εξωτερικεύτηκε με το ερώτημα: «Τι συμβαίνει; Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα;»

Μόλις κατάλαβε το μέγεθος της οικονομικής κρίσης επέστρεψε με δεύτερη ερώτηση: «Οι πολιτικοί σας τι κάνουν γι αυτό;» Άντε να του εξηγήσεις... Το τι έπρεπε να κάνει ο ίδιος, πάντως, το κατάλαβε από την πρώτη στιγμή. Άνθρωπος του, το πρωί της Τετάρτης (10/11) μας είπε ότι ξόδεψε ένα μέρος της περιουσίας του για να βοηθήσει τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αν αναρωτιέστε για το ποσό, σας έχουμε κι αυτήν την απάντηση. Πάνω από 200.000 ευρώ... έκαναν φτερά από την τσέπη του Πακιάο μέχρι την Τετάρτη το πρωί!

Δευτέρα, 9/11: Σειρά είχε η επίσκεψη στην Αρχαία Κόρινθο, έχοντας προηγηθεί πρώτα μία στάση στον Ισθμό. Ακολούθησε φαγητό στο Λουτράκι και στην επιστροφή στη... βάση του το πρόγραμμα ήταν ελεύθερο. Το βράδυ δείπνησαν όλοι μαζί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Τρίτη, 10/11: Την Ακρόπολη την έβλεπε τις πρώτες δύο μέρες από το μπαλκόνι της σουίτας του. Ήρθε η ώρα να την επισκεφτεί κιόλας. Αργότερα, μία βόλτα στο Μοναστηράκι... άνοιξε την όρεξη, όπου και έφαγαν. Ο Μάνι Πακιάο στη θέα εξαθλιωμένων συμπατριωτών μας όχι μόνο δεν του γύρισε την πλάτη, αλλά τους άπλωσε το χέρι του, το οποίο ήταν γεμάτο χαρτονομίσματα. Χαρακτηριστικό της γενναιοδωρίας του το γεγονός ότι πρόσφερε σε μια ηλικιωμένη γυναίκα, που ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, 100 ευρώ!

Από το Μοναστηράκι στο... Παναθηναϊκό Στάδιο. Εκεί έμειναν για 1,5 με 2 ώρες. Ο Μάνι κι η παρέα του δεν ήθελαν πολλά για να περάσουν καλά. Λίγο τρέξιμο και μεταξύ τους διαγωνισμοί ήταν αρκετά για να χαρούν με την ψυχή τους. Το απόγευμα καταστηματάρχες της Ερμού είδαν αρκετές χιλιάδες ευρώ να ξοδεύονται, με χαρά και αγάπη, από τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Σκοπός του ήταν να προβεί σ' αυτήν τη συμβολική κίνηση, προκειμένου να συμβάλει στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας - όπως σας γράψαμε και πιο πάνω. Και όλα αυτά, κάνοντας αρκετές στάσεις για να φωτογραφηθεί με κόσμο που τον αναγνώριζε. Δεν ήταν και δύσκολο, εξάλλου.

Τετάρτη, 11/11: Το πρόγραμμα περιελάμβανε βόλτα προς τα νότια προάστια. Αρχικά μετέβησαν στο Αβέρωφ (πολεμικό πλοίο), στον Φλοίσβο. Εν συνεχεία επισκέφθηκαν καταστήματα της Γλυφάδας, όπου εκεί αργότερα απόλαυσαν το μεσημεριανό τους.

Το απόγευμα είχε προγραμματιστεί επίσκεψη στην έδρα της κοινότητας των Φιλιππινέζων που ζουν στην χώρα μας. Εκεί έζησαν το απόλυτο πανδαιμόνιο. Περίπου 500 συμπατριώτες του τον περίμεναν σε ένα υπόγειο, απλά να δουν για μερικά λεπτά το Μάνι Πακιάο. Κλάματα, φωνές και μια συνεχής προσπάθεια να αγγίξουν για λίγο τον... Θεό τους, σ' ένα ντελίριο ενθουσιασμού.

Εκεί, ήταν η πρώτη και μοναδική στιγμή κατά τη διαμονή του στην Ελλάδα που τρόμαξε, μόνο για μερικά λεπτά. Αν και ήταν προγραμματισμένο να αποχωρήσει από τον χώρο στις 19:00, εν τέλει αναγκάστηκε να φύγει γρηγορότερα. Για να επιτευχθεί αυτό, έπρεπε να φυγαδεύσουν εκείνον και άλλα 3-4 άτομα από την παρέα του που τον είχαν συνοδεύσει στο υπόγειο, καθώς η ατμόσφαιρα είχε γίνει ανυπόφορη από τον απίστευτο συνωστισμό. Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου President βοήθησαν γι αυτό μέχρι να έρθει το πούλμαν να τον πάρει από την πίσω πόρτα. Παρόλα αυτά, έγινε αντιληπτός από τους εκατοντάδες Φιλιππινέζους, όπου από την υπερβολική τους αγάπη δημιούργησαν μικροζημιές στο όχημα που τον μετέφερε.

Μπαίνοντας στο πούλμαν και νιώθοντας και πάλι ασφαλής στο πλευρό της συζύγου του Τζίνκι, άρχισε να χαμογελά.

«Ετσι είναι η καθημερινότητά μου», απάντησε σ' έναν άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος για το πρόγραμμά του στην Ελλάδα και αναρωτήθηκε για το αν είναι εντάξει ύστερα απ' αυτό το περιστατικό.

Τελευταίο βράδυ στην Αθήνα το πέρασε στον Λυκαβηττό. Εκεί δείπνησε για τελευταία φορά στην χώρα μας και το πρωί έμπλεος ενθουσιασμού αναχώρησε με προορισμό το Ισραήλ, συνεχίζοντας τη διαδρομή του είχε χαράξει ο Απόστολος Παύλος.

Ο Μάνι Πακιάο, ήρθε στην Ελλάδα, παρέδωσε μαθήματα απλότητας και σεβασμού προς το συνάνθρωπο και συνέχισε τη διαδρομή του. Ενας πρωταθλητής των ρινγκ και της ζωής.

*To γραφείο που οργάνωσε την παραμονή του στην Ελλάδα είναι το Liberty-int.com.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα