Βαλκανιονίκης η Παπαχρήστου!

Gazzetta team
Βαλκανιονίκης η Παπαχρήστου!

bet365

Η Βούλα Παπαχρήστου ήταν νικήτρια στο τριπλούν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, το οποίο γίνεται στο Βελιγράδι, στο στάδιο που την Παρασκευή (3/3) ξεκινάει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η έμπειρη αθλήτρια "προσγειώθηκε" στα 14,19 μ. βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της Ευρώπης, αφού καλύτερο άλμα έχει πετύχει μόνο η Ελενα Παντουρόγιου (Ρουμανία) με 14,33 μέτρα.

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι είχε ακόμη άλματα στα 13,79 μ. και 13,99 μ. και επέλεξε να ολοκληρώσει τον αγώνα της δίχως να κάνει τις τρεις τελευταίες προσπάθειες. Δεύτερη με 13,94 μ. ήταν η Ρουμάνα Παντουρόγιου και τρίτη η Χριστίνα Μπουζίν με 13,84 μέτρα.

Η Ανδριάνα Φέρρα επέστρεψε στο αγώνισμα, με το οποίο ξεκίνησε την καριέρα της και δικαιώθηκε. Η έμπειρη σπρίντερ ήταν τρίτη στα 400 μ. μ 53.94, επίδοση που αποτελεί απόλυτο ατομικό της ρεκόρ και την έκτη επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο. Η 29χρονη στην τρίτη της κούρσα στη σεζόν έδειξε πως έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και σε θέση το καλοκαίρι να κυνηγήσει πολύ καλούς χρόνους.

Το φετινό της ρεκόρ βελτίωσε η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, που συνδύασε τη συμμετοχή της στη διοργάνωση με νέο φετινό ρεκόρ. Η αθλήτρια των 800 μ. διένυσε την απόσταση σε 2.06.00 και ολοκλήρωσε θετικά την παρουσία της στον κλειστό στίβο.

Η Στέλλα Λεδάκη επέστρεψε φέτος στην αγωνιστική δράση, αφού ξεπέρασε τα προβλήματα τραυματισμών της περασμένης χρονιάς και με την ελπίδα να κυμανθεί και πάλι σε υψηλά επίπεδα. Η 28χρονη κατέλαβε την τρίτη θέση στο επί κοντώ με άλμα στα 4,20 μ., επίδοση που ξεπέρασε με την τρίτη προσπάθεια και αποτελεί φετινό της ρεκόρ. Η Λεδάκη στη συνέχεια άφησε τα 4,25 μ. και απέτυχε στα 4,30 μέτρα.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Τάσος Γαλαζούλας στο μήκος με 7,53 μέτρα. Ο 24χρονος είχε δύο ακόμη έγκυρα άλματα στα 7,48 μ. και τρεις άκυρες προσπάθειες.

Ο Μίλτος Τεντόγλου όπως και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έτσι και στο Βελιγράδι, εκτέλεσε το μεγαλύτερο άλμα του στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια. Ο 19χρονος άλτης είχε καλύτερη προσπάθεια στα 7,48 μ. και κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Για μία ακόμη φορά στην καριέρα του, ο Δημήτρης Τσιάμης κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών σε Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Ο έμπειρος άλτης του τριπλούν ήταν τρίτος με 16,05 μ., επίδοση κοντά στο φετινό του 16,10 μέτρα.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ είχε δύο ακόμη έγκυρα άλματα στα 16,04 μ. και 14,17 μ., το οποίο και δεν ολοκλήρωσε. Ο Δημήτρης Μπαλταδούρος κατέλαβε την έβδομη θέση στο τριπλούν με καλύτερη προσπάθεια στα 15,76 μ. από το τέταρτο άλμα του.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε με 15,37 μ., συνέχισε με 15,48 μ. είχε δύο άκυρα άλματα και δεν έκανε την έκτη του προσπάθεια. Στα 3.000 μ. των Ανδρών ο Κώστας Γκελαούζος τερμάτισε 10ος με 8.24.01.

Στα 3.000 μ. των Γυναικών η Αναστασία Καρακατσάνη δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των κοριτσιών της πρώτης τριάδας και έμεινε τέταρτη με 9.43.28.

 

Τελευταία Νέα