Ανδρικόπουλος: Προετοιμασία στην Καλαμάτα και στόχος η καλή παρουσία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Πηνελόπη Γκιώνη
nikos andrikopoulos

bet365

Ο δευτεραθλητής Ευρώπης στο τριπλούν ετοιμάζεται για μία γεμάτη σεζόν στον ανοιχτό, με σημαντικούς στόχους.

Ο πρωταθλητής του τριπλούν, Νικόλας Ανδρικόπουλος, έχει ήδη αφήσει πίσω του τον κλειστό και τη σεζόν που του έδωσε τη μεγάλη χαρά του μεταλλίου. Μετά το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου έκανε ένα μικρό διάλειμμα και έπειτα απέστρεψε με ακόμη περισσότερη όρεξη στις προπονήσεις.

Αυτή τη στιγμή, ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού όπως και το υπόλοιπο γκρουπ αλτών, βρίσκεται στην Καλαμάτα για προετοιμασία όπου και θα παραμείνει έως και το Μ. Σάββατο (15/4). Όπως εξηγεί ο ίδιος, μιλώντας στο Gazzetta, αρχικός του στόχος είναι να δείξει στον αγώνα του τη βελτίωσή του και έτσι να έρθει η καλή επίδοση: «Η προετοιμασία πηγαίνει αρκετά καλά. Δουλεύουμε σε αρκετά στοιχεία και σαν στόχο έχω να περάσω αυτά τα στοιχεία στον αγώνα και μέσα από αυτό θα έρθει η επίδοση. Σίγουρα στόχος είναι η καλύτερη δυνατή εμφάνιση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Η επιτυχία του στον κλειστό σίγουρα αποτέλεσε ώθηση για τον ίδιο και ανέβασε την αυτοπεποίθησή του, γεγονός που του αφαιρεί το άγχος για τις μεγάλες επιδόσεις όσο, βέβαια, το βλέμμα του παραμένει καρφωμένο στο φράγμα των 17 μέτρων.

«Σίγουρα ο κλειστός έτσι όπως εξελίχθηκε μου έδωσε μεγάλη ώθηση κυρίως ψυχολογικά, κάτι που το βλέπω καθημερινά στις προπονήσεις μου. Τα 17 μέτρα είναι στόχος κάθε τριπλουνίστα, σίγουρα και εμένα. Νομίζω πως είναι στις δυνατότητες μου [τα 17μ.] και αν συνεχίσω να βελτιώνω στοιχεία στο τεχνικό κομμάτι των αλμάτων θα έρθει ίσως και αυτό «από μόνο του». Δεν είναι κάτι που με αγχώνει», δηλώνει στο Gazzetta.

Αυτή τη στιγμή ο Ανδρικόπουλος είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του τριπλουνίστα στην Εθνική για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων, με τους Τσιάμη και Πανατζή βέβαια να μην έχουν βγει από το πλάνο. Ο 24χρονος άλτης εξηγεί πως το ότι είναι τρεις άλτες του τριπλούν που βρίσκονται κοντά σε επιδόσεις, του προσφέρει τον απαραίτητο ανταγωνισμό: «Σίγουρα είναι ένας σημαντικός αγώνας [το Ευρωπαϊκό ομάδων] και η διαδικασία προκρίσης έχει ξεχωριστό αγώνα απ’ όσο γνωρίζω. Ο ανταγωνισμός είναι κάτι που μόνο καλό κάνει σε όλους μας και εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς για να γίνουν ωραίοι μεταξύ μας αγώνες», επισημαίνει ενώ δηλώνει παράλληλα πως η Ολυμπιακή πρόκριση υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού του: «Στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπάρχει η Ολυμπιακή πρόκριση αλλά θέλω να συγκεντρωθώ στη φετινή σεζόν και αυτή ίσως με φέρει πιο κοντά στην πρόκριση».

Ο Ανδρικόπουλος σχεδιάζει να κάνει πρεμιέρα στη σεζόν περίπου στα τέλη του Μαΐου ενώ βρίσκεται σε αναμονή για να «κλείσει» μίτινγκ στο εξωτερικό ώστε να μπορέσει να διαμορφώσει το αγωνιστικό του πρόγραμμα.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα