Όταν ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή και «έχτιζε» τη «δυναστεία» του (pics & vid)

Όταν ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή και «έχτιζε» τη «δυναστεία» του (pics & vid)

bet365

Πριν από ακριβώς 22 χρόνια, ο Παναθηναϊκός έβαζε τέλος στην «ξηρασία» των πρωταθλημάτων μετά το 1984 και επέστρεφε στην κορυφή της Α1 όπου έμελλε να κυριαρχήσει και τα επόμενα χρόνια.

Ήταν 24 Μαΐου 1998 και πιο συγκεκριμένα ο 5ος τελικός των playoffs στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου δεν... έπεφτε καρφίτσα από τους φίλους των «πρασίνων»!

Στα τέσσερα προηγούμενα ματς οι δύο φιναλίστ είχαν εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις έδρες τους και τα πάντα θα κρινόντουσαν στην 5η αναμέτρηση και μπροστά σε 20.000 φίλους του Παναθηναϊκού.

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ να έβαλε... δύσκολα στους «πράσινους» (33-31 το σκορ) αλλά στη συνέχεια πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο έμπειρος Μπάιρον Σκοτ και... καθάρισε για λογαριασμό της ομάδας του!

Συγκεκριμένα είχε σημειώσει 19 από τους 23 πόντους και μαζί με τους Αλβέρτη-Ράτζα, χάριζε στον Παναθηναϊκό το πρώτο του πρωτάθλημα ύστερα από 14 χρόνια «ξηρασίας» καθώς είχε να θυμάται έως τότε το πρωτάθλημα του 1984 από το αλήστου μνήμης «μπαράζ της Κέρκυρας» κόντρα στον Άρη.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων αυτό το πρωτάθλημα έμελλε να αποτελέσει την αφετηρία της μετέπειτα «δυναστείας» του Παναθηναϊκού, αφού μέτρησε άλλα 18 πρωταθλήματα στα επόμενα 22 χρόνια (συμπεριλαμβανομένου και του φετινού)!

Παναθηναϊκός (Λευτέρης Σούμποτιτς): Αλβέρτης 13 (1), Καλαϊτζής 7, Κοχ 2, Παταβούκας 2, Οικονόμου 5, Σκοτ 23, Χούπμαν 2, Μαρτίνεθ, Ράτζα 13 (11ριμπ.)

ΠΑΟΚ (Σβι Σερφ): Νικολαΐδης 7, Μπουντούρης, Κακιούσης, Στογιάκοβιτς 14 (2), Μπαλογιάννης 7 (1), Ρόουαν 7 (1), Μοράλες 7, Μακ Ρέι 10, Σάκλφορντ 6 (10ριμπ.)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα