Π.Α.Ο.Κ. - Όταν άρχισαν όλα… (pics & vids)

Π.Α.Ο.Κ. - Όταν άρχισαν όλα… (pics & vids)

Π.Α.Ο.Κ. - Όταν άρχισαν όλα… (pics & vids)

bet365

Όλα άρχισαν σαν σήμερα στη Λέσχη Κωνσταντινουπολιτών, με τη διεξαγωγή δίπλα στο Λευκό Πύργο της ιδρυτικής συνέλευσης. Εκείνη τη μέρα συντάχθηκε το καταστατικό ίδρυσής του «Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών».

30 Μαρτίου 1926. Σε μια γωνιά της προπολεμικής Θεσσαλονίκης, με θέα το Θερμαϊκό, πραγματοποιείται στη Λέσχη Κωνσταντινουπολιτών η πρώτη συγκέντρωση και υπογράφεται από τους Τρ. Τριανταφυλλίδη, Κ. Κοεμτζόπουλο , Κ. Κρητικό, Μ. Θεοδοσιάδη, Ιωακ. Ιωακειμόπουλο, Αρ. Δημητριάδη, Α. Αγγγελόπουλο και Μεν. Τσούλκα το Πρωτόκολλο ίδρυσης νέου αθλητικού συλλόγου, του «Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών.»

Η σημερινή ημέρα τοποθετείται μέσα στο χρόνο από τους ιστορικούς ως την στιγμή που για το λαοφιλές σωματείο της Βορείου Ελλάδας άρχισαν όλα. Ήταν η μέρα που πήρε σάρκα και οστά η ιδέα μιας ομάδας Κωνσταντινουπολιτών να ιδρυθεί ο Π.Α.Ο.Κ.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες σημαντικές ημερομηνίες για να φτάσουμε στην επίσημη ημέρα ίδρυσης του Συλλόγου (20/4/1926), αφού τότε εγκρίθηκε και αναγνωρίστηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Οι ημερομηνίες στον Π.Α.Ο.Κ. δεν παίζουν κανέναν μα κανένα ρόλο. Σημασία έχει η ιστορία. Πως την τιμάς και πως τη γράφεις με ορίζοντα το μέλλον…

Πιο αναλυτικά:

30 Μαρτίου 1926: Έγινε η πρώτη συγκέντρωση στη Λέσχη Κωνσταντινουπολιτών και υπεγράφη το πρωτόκολλο ίδρυσης.

05 Απριλίου 1926: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση.

10 Απριλίου 1926: Υπεγράφη από τα μέλη του ΔΣ η αίτηση αναγνώρισης του συλλόγου στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

20 Απριλίου 1926: Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκη με την απόφαση 822 αναγνώρισε επίσημα τον Π.Α.Ο.Κ.

Σαν σήμερα, λοιπόν, στην καρδιά της πόλης συγκεντρώθηκαν επίλεκτα στελέχη της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών (δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Π.Α.Ο.Κ. είχε το χρίσμα της ΕΚ 1923, ήταν στην ουσία η ποδοσφαιρική ομάδα της που συνέχισε τη διαδρομή της) και μετά το πέρας της ιδρυτικής συνέλευσης, στις 9 μ.μ., συνέταξαν το καταστατικό ιδρύσεως του: «Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κων/πολιτών», του Π.Α.Ο.Κ.

Επτά άνθρωποι προεξέχοντος του 29χρονου, τότε, δημοσιογράφου Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη, συνέταξαν και υπέγραψαν το πρώτο καταστατικό του συλλόγου, προχωρώντας παράλληλα στην εκλογή ειδικής επιτροπής για την επεξεργασία του καταστατικού του νέου συλλόγου.

Το Πρωτόκολλο ίδρυσης του Σωματείου ανέφερε:

«Πρωτόκολλον Ιδρύσεως Αθλητικού & Ποδοσφαιρικού Σωματείου.

Εν Θεσ/νίκη σήμερον τη τριακοστή τού μηνός Μαρτίου τού χιλιοστού εννεακοστού (εικοστού) έκτου έτους οι κάτωθι υπογεγραμμένοι Τρ.Τριανταφυλλίδης, Κ.Κοεμτζόπουλος, Κ.Κρητικός, Μ.Θεοδοσιάδης, Ιωακείμ Ιωακειμόπουλος, Αρ.Δημητριάδης, Α.Αγγελόπουλος και Μεν.Τσούλκας συνελθόντες εν τω καταστήματι τής Λέσχης Κων/πολιτών περί ώραν 9μμ απεφασίσαμεν ομοφώνως την ίδρυσιν ποδοσφαιρικού και Αθλητικού Σωματείου υπό την επωνυμίαν

"Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κων/πολιτών" και δια μυστικής ψηφοφορίας εξελέξαμεν ως συντακτικήν επιτροπήν τού Καταστατικού τούς κ.κ. Κ.Κοεμτζόπουλο, Κ.Κρητικόν και Μ.Τσούλκαν.Εφ'ό και συνετάχθη το παρόν

Εν Θεσσαλονίκη, τη 30η Μαρτίου 1926».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα