OCEANMAN: Το Ρέθυμνο έτοιμο για τον World Final

Newsroom
OCEANMAN: Το Ρέθυμνο έτοιμο για τον World Final

bet365

Όλα είναι έτοιμα στο Ρέθυμνο για να φιλοξενήσει τον OCEANMAN World Final, με την παρουσία 800 και πλέον κολυμβητών από 41 χώρες, το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Τo OCEANMAN World Final Rethymno, Crete από την EY ZHN Greece, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, Δήμου Ρεθύμνης, Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ), διεξάγεται για πρώτη φορά στο πανέμορφο Ρέθυμνο της Κρήτης, καλωσορίζοντας παραπάνω από 800 κολυμβητές από 41 χώρες.

Το Ρέθυμνο είναι γνωστό για τις ξεχωριστές παραλίες, το φιλόξενο περιβάλλον, την πλούσια κουλτούρα και ιστορία καθώς και την ιδιαίτερη γαστρονομία του.
Ο αθλητικός τουρισμός είναι υπό ανάπτυξη στην Ελλάδα. Οι αθλητές έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν την τοποθεσία του αγώνα και προπόνησης με τις ολιγοήμερες διακοπές, απολαμβάνοντας μια πολύπλευρη μορφή τουρισμού. Στόχος της παγκόσμιας κολυμβητικής γιορτής είναι η επανένωση όλων των χωρών στο πλαίσιο της αγάπης για το κολύμπι.

Παράλληλες εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες για τους κολυμβητές και τις οικογένειες τους με στόχο να προσεγγίσουν ολιστικά την συνολική διοργάνωση.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 9.00-11.00 θα γίνουν ειδικά μαθήματα κολύμβησης από την Ευρώπη Κακογιαννάκη (προπονήτρια κολύμβησης) και το Γιάννη Περιστεράκη (προπονητής κολύμβησης). Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε τεχνικές με στόχο την καλύτερη απόδοση πριν τον αγώνα.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 18.00 – 19.00 θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των 41 χωρών για τον παγκόσμιο κολυμβητικό αγώνα. Τέλος η βραδιά θα κλείσει με την τεχνική ενημέρωση του αγώνα και το γνωστό pasta party των αθλητών.

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 08.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η έναρξη κολυμβητικών αγώνων. Οι κολυμβητές με πρόκριση αγωνίζονται για τα χρηματικά έπαθλα που συνολικά αντιστοιχούν σε 20.000 ευρώ και τους ανοιχτούς αγώνες. Οι αγώνες χωρίζονται σε ηλικιακές ομάδες, άνδρες/γυναίκες και αποστάσεις 5χλμ και 10χλμ.

Οι κολυμβητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους διεθνείς πρωταθλητές τον Φλόριαν Βέλμπροκ, τη Σάρον φαν Ρούβενταλ, Florian Wellbrock, τον Ρομπ Μούφελς, τον Μιχάιλο Ρόμαντσουκ, καθώς και τους Άλκη Κυνηγάκη και Δημήτρη Μάρκο, απολαμβάνοντας ένα παραδοσιακό κρητικό δείπνο. Ένας ιδανικός συνδυασμός κολυμβητικής έμπνευσης και πλούσιας κρητικής κουλτούρας.

Την τελευταία ήμερα των εκδηλώσεων του OCEANMAN World Final Rethymno, Crete θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες 2χλμ. με ή χωρίς πρόκριση. Οι αγώνες θα τελειώσουν με τους μικρούς μας κολυμβητές που θα διανύσουν μικρότερες αποστάσεις και τις σκυταλοδρομίες των OCEANTEAMS! Τέλος θα γίνουν οι απονομές για όλους τους κολυμβητές εκείνης της ημέρας.


 

Τελευταία Νέα