Οι εγγραφές για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης συνεχίζονται!

Οι εγγραφές για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης συνεχίζονται!

bet365

Οι προετοιμασίες για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης συνεχίζονται, καθώς η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί για 2η συνεχή χρονιά το διάστημα 2-4 Ιουλίου, στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Προς τιμήν των πρώτων κολυμβητών υπεραποστάσεων, του Σκυλλία και της Ύδνας, διεξάγεται η διοργάνωση «Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης», στα στενά του Αρτεμισίου, δηλαδή την τοποθεσία της ιστορικής ναυμαχίας μεταξύ Ελλήνων και Περσών.

Ο κολυμβητικός αγώνας δίνει συνεπώς τη δυνατότητα στους σύγχρονους κολυμβητές να μιμηθούν το ιστορικό κατόρθωμα του Σκυλλία και της Ύδνας, κολυμπώντας πάνω από τα ναυάγια της ιστορικής ναυμαχίας του Αρτεμισίου.

Η διοργάνωση προωθεί το ιστορικής σημασίας επίτευγμα των πρώτων κολυμβητών μαραθώνιας διαδρομής και έχει ως στόχο την προβολή και διάδοση του ιστορικού πλούτου του Αρτεμισίου και της Ελλάδας συνολικά.

Marathon

Η ιστορία του αγώνα

Η ιστορία του Σκυλλία και της Ύδνας αναφέρει πως το 480 π.Χ., μετά από σειρά θαυμαστών επιτευγμάτων στις καταδύσεις, συνελήφθησαν από τον Περσικό στρατό ο οποίος τους επιβίβασε σε πλοίο του στόλου του καθώς ήθελε να τους χρησιμοποιήσει για «κυνήγι» ενάλιων θησαυρών σε ναυάγια της εποχής.

Στην συνέχεια όμως οι ιστορικοί κολυμβητές αντιλήφθηκαν ότι οι Πέρσες σκόπευαν να τους χρησιμοποιήσουν στην επικείμενη ναυμαχία του Αρτεμισίου, γεγονός που θα έφερνε τον Σκυλλία και την Ύδνα αντιμέτωπους με τους ομοεθνείς τους. Μαθαίνοντας λοιπόν τα νέα οι αρχαίοι ήρωες βούτηξαν στη θάλασσα, έκοψαν τα σκοινιά από τις άγκυρες των περσικών πλοίων και ξεκίνησαν το κολυμβητικό τους ταξίδι μέχρι το Αρτεμίσιο για να ενημερώσουν τον ελληνικό στόλο.

Τα ιστορικά κατορθώματα των δυο αυτών κολυμβητών έχουν καταγραφεί από τον Πατέρα της Ιστορίας, Ηρόδοτο, ο οποίος εκθείασε τον Σκυλλία και την Ύδνα, τόσο για τις κολυμβητικές τους ικανότητες όσο και για την σημασία των πληροφοριών που μετέφεραν στους Έλληνες, οι οποίες επέτρεψαν στον Στόλο να οργανωθεί για τις επικείμενες ναυμαχίες και τελικά να θριαμβεύσει. Με αυτό τον τρόπο καταγράφηκε στην ιστορία πριν 2.500 χρόνια η πρώτη μαραθώνια κολυμβητική διαδρομή, η οποία σύμφωνα με τον Ηρόδοτο υπολογίζεται στα 80 στάδια, δηλαδή 9 ναυτικά μίλια!

Οι εγγραφές συνεχίζονται

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα επισκεφτούν και φέτος τη Βόρεια Εύβοια για να ανακαλύψουν τον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο της περιοχής και να αποτελέσουν μέρος της ιστορίας του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης.

Ηδη οι εγγραφές έχουν αρχίσει και μάλιστα οι διοργανωτές φέτος θα προσφέρουν πλούσια πακέτα συμμετοχής.

Οι συμμετέχοντες του φετινού Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης, θα κολυμπήσουν με ασφάλεια στις εντυπωσιακές διαδρομές των 10χλμ (πάνω από τα ναυάγια της Ναυμαχίας του Αρτεμισίου του 480 π.Χ.), των 3χλμ, του 1.5χλμ καθώς και στη νέα, μοναδική διαδρομή των 5χλμ.

Μαραθώνιος κολύμβησης

Αντίστοιχα, οι μικρότεροι φίλοι της θάλασσας θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις κολυμβητικές τους γνώσεις στον παιδικό αγώνα των 800μ. Οι διαδρομές των 5χλμ, 3χλμ, 1.5χλμ και 800μ. έχουν ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού την παραλία Πευκί.

Οι εγγραφές στον παιδικό αγώνα 800μ είναι δωρεάν. Επίσης, η διοργάνωση προσφέρει ειδική έκπτωση και στις ομαδικές εγγραφές άνω των 10 ατόμων. Όλοι οι δημότες Ιστιαίας-Αιδηψού έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος δωρεάν στις διαδρομές των 5χλμ, 3χλμ και 1.5χλμ καθώς φυσικά και στον παιδικό αγώνα των 800μ.

Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν στο παρακάτω λινκ: https://www.myrace.gr/event/2433/registrations.html

Πακέτα φιλοξενίας στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης, συνεργάζεται ήδη με περισσότερα από 35 ξενοδοχεία της περιοχής, με στόχο την τόνωση του αθλητικού τουρισμού της Βόρειας Εύβοιας και την ενίσχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Οι χορηγοί φιλοξενίας, που με ειδικές τιμές που ξεκινούν από 40 ευρώ, προωθούν και προσφέρουν τεράστια υποστήριξη στη διοργάνωση μέχρι στιγμής είναι οι:

Maria Louiza Apartments, Altamar Hotel, Villa Anastasia, Ellaeon Throesma, Kochili Apartments, Pefki Seascape Rooms, Hydna Studios, Aktaion Hotel, Arethousa Hotel, Galini Hotel Edipsos, Island, Ilios Studios, Irene Studios, Meliti Studios, Mirtia Hotel, Prigkipessa Studios, Aenaon Studios, Aidipsos Hotel, Alex Spa Hotel, Anesis, Apolonio, Artemis Rooms Pefki, Artemision Hotel, Asimina Rooms, Avli, Evia Dream, Galini Hotel Pefki, Kerasiotis Apartments, Konstantinos Hotel, Lito Hotel, Maria Studios, Melikari Studios, Oversea Rooms & Villas, Posidonio Studios, Rodon Hotel, Sunset Pefki, Thalassa Hotel, Vasiliki Studios, Viki Studios.

Δείτε εδώ τα ειδικά πακέτα φιλοξενίας: https://www.authenticmarathonswim.com/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AE-2021/

Ηλιοβασίλεμα στο Πευκί

Επίσημοι Χορηγοί της διοργάνωσης είναι οι NP Ασφαλιστική και Philosofish.

Official Water είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος.

Official Clothing Partner της διοργάνωσης είναι η Luanvi.

Official Car Rental Partner είναι η Avance.

Security Partner είναι η Target Security.

Partners της διοργάνωσης είναι οι Τυροκομείο Σχορετσανίτη, Nivea Sun, Syconia, Ε. & Δ. Κόντος Α.Ε., Almanda και Κτήμα Norman.

Athletic Partners του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης είναι οι Λέανδρος, Swimmingclub.gr, LA Elite Fitness, ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ και Kallithea Open Water Team.

Premium Media Partner είναι η Liquid Media.

Συνεργάτης Βιωσιμότητας είναι η π3.

Αρωγοί της διοργάνωσης είναι οι Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με το Περιφερειακό Τμήμα Χαλκίδας, Super Market Ανδρέου και Μελίρρυτον.

Με όλα τα μέτρα ο φετινός Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της FINA και το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει την έγκριση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το οποίο έχει θεσπίσει η πολύπειρη ομάδα της ActiveMedia Group, με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών και των παρευρισκομένων.


Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης θα πραγματοποιηθεί με την άδεια της Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας, υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ο αγώνας αποτελεί διοργάνωση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας.

Μαραθώνιος κολύμβησης

Το Sports Production έχει αναλάβει η ActiveMedia Group. Η διοργάνωση αποτελεί μέλος της παγκόσμιας κολυμβητικής κοινότητας αγώνων του Global Swim Series (GSS).
Μοιραστείτε και εσείς τις συναρπαστικές στιγμές και αναμνήσεις σας από τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και τη διοργάνωση κάνοντας χρήση του επίσημου hashtag #authenticmarathonswim.

Το πρόγραμμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

10:00-20:00 Παραλαβή πακέτου συμμετοχής από τη γραμματεία εγγραφών στην παραλία Πευκί

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

10:00-20:00 Παραλαβή πακέτου συμμετοχής από τη γραμματεία εγγραφών στην παραλία Πευκί

Τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού των διαδρομών κολύμβησης βρίσκονται στην παραλία Πευκί.

11:30 Εκκίνηση του αγώνα κολύμβησης 5χλμ.

14:00 Εκκίνηση του αγώνα κολύμβησης 1.5χλμ.

15:30 Εκκίνηση του αγώνα κολύμβησης 3χλμ.

20:00 Λήξη εγγραφών και παραλαβής πακέτου συμμετοχής

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

06:30 Έναρξη επιβίβασης των συμμετεχόντων στα σκάφη στην προβλήτα της παραλίας Πευκί

06:30 Έναρξη επιβίβασης των συνοδών στα σκάφη συνοδείας στην προβλήτα της παραλίας Πευκί

07:00 Μεταφορά κολυμβητών από την προβλήτα της παραλίας Πευκί στο σημείο εκκίνησης της μαραθώνιας διαδρομής κολύμβησης open water 10χλμ.

08:00 Εκκίνηση της μαραθώνιας διαδρομής κολύμβησης open water 10χλμ.

09:00 Εκκίνηση του αγώνα κολύμβησης 800μ. για παιδιά

 

Τελευταία Νέα