Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ξένου

Κώστας Ευθυμιάδης
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ξένου

bet365

Η Λυδία Ξένου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα -54κ. του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καράτε στις Νεάνιδες.

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -54κ. νεανίδων κατέκτησε η Λυδία Ξένου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καράτε του Τάμπερε.

Η πρωταθλήτρια του Οδυσσέα Πετρούπολης πραγματοποίησε επίδειξη δύναμης στην κατηγορία της και το βράδυ της Παρασκευής (20/8) επικράτησε της Ολλανδής Μαμαντέους για να χαρίσει στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση.

Στους προκριματικούς η Ξένου νίκησε κατά σειρά 6-0 τη Λετονή Γκιρβίκα, 5-0 τη Ρωσίδα Φιλίνκοβα, 2-1 την Τσέχα Πρίγκλοβα και στον ημιτελικό 7-0 την Ιταλίδα Κολέτι. Στον τελικό δυσκολεύτηκε περισσότερο εναντίον της Μαμαντέους (1-0), όμως τα κατάφερε και ολοκλήρωσε μια εκπληκτική χρονιά για την οικογένειά της σε διεθνές επίπεδο.

Με ημερομηνία γέννησης στις 16 Ιανουαρίου 2007, η Λυδία είναι η μικρή αδελφή του Διονύση Ξένου που το Μάιο κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Ανδρών του Πόρετς και του Στέφανου Ξένου ο οποίος στην ίδια διοργάνωση είχε κατακτήσει το χάλκινο.

Από την υπόλοιπη αποστολή στο Τάμπερε, η Νικόλ Ζερβού κατέκτησε την 5η θέση στο ΚΑΤΑ U21 και η Σοφία Τσαγγερά την 7η στο ΚΑΤΑ Νεανίδων.

Στα ΚΑΤΑ συμμετείχαν επίσης οι Φώτης Τσιακμάκης (21ος Εφήβων), Γιάννης Κουκουσέλης (15ος Νέων), Παναγιώτης Καψάλης (15ος U21).

Στο KUMITE εφήβων/νεανίδων ο Έκτορας Περγαντής (+52κ.) και ο Κώστας Αθανασούλιας (-52κ.) κατετάγησαν 7οι στις κατηγορίες τους, ο Ανδρέας Μπιτσώρης (-63κ.) πέτυχε δύο νίκες όμως στη συνέχεια δεν τον «τράβηξε» ο αντίπαλός του στα ρεπεσάζ και έμεινε εκτός πρώτης δεκάδας, ενώ στον πρώτο αγώνα τους ηττήθηκαν ο Βασίλης Παππάς (-57κ.), ο Σταύρος Παπαζής (-70κ.) Χριστίνα Παππά (-47κ.) και η Ειρήνη Κάτσικα (+54κ.).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα