Ξεκίνησε το 1ο Open Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R 

Newsroom
Ξεκίνησε το 1ο Open Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R 

bet365

Το 1ο Open Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R είναι γεγονός στο Δρέπανο Αχαΐας, με το θέαμα να ξεπερνάει κάθε προσδοκία.

Με φόντο το μπλε του ουρανού και της θάλασσας και απότερο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024, εξελίσσεται στο Δρέπανο Αχαΐας το 1ο Open Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R by Coffee Island.

Γιατί πρώτη φορά γίνονται στην Ελλάδα αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου με σκοπό να ξεχωρίσουν οι αθλητές, οι οποίοι θα συγκροτήσουν την Ολυμπιακή ομάδα, που θα ταξιδέψει στο Παρίσι.

Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 60 με το ενδιαφέρον και την αδρεναλίνη να είναι στα ύψη!

1ο Open Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R

Ελεύθερη η είσοδος - Παράλληλες εκδηλώσεις

Ταυτόχρονα με το αγωνιστικό πρόγραμμα θα γίνουν παράλληλες πολιτιστικές δράσεις για να διασκεδάσουν και να δροσιστούν απολαμβάνοντας το μπάνιο τους οι φίλοι και οι φίλες που θα επισκεφτούν το τετραήμερο το Δρέπανο. Μάλιστα η είσοδος τόσο για τους αγώνες, όσο και για τις παράλληλες δράσεις είναι ελεύθερη.

Σήμερα από τις 17.00 θα έχουμε το εναρκτήριο πάρτι με τον DJ Κωνσταντίνο Γεωργίου. Αύριο έχει προγραμματιστεί πάρτι (18.30) με τους Burger Project και η βραδιά θα κλείσει με μεγάλη συναυλία με τους Onirama (20.30).

To Σάββατο το…μενού περιλαμβάνει Mr Panos και Jovolos (11.00-14.30), Andy's (14.30-16.30), Ηeavy Pins (16.30-18.30), Nico Diamantopoulos (18.30-20.30), Ms Lefki (20.30-22.30), CJ Jeff (20.30).

Τέλος την Κυριακή στο φινάλε η Μαρίζα Ρίζου θα ξεσηκώσει τους πάντες στη συναυλία της, που θα αρχίσει στις 19.00.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα

Σήμερα έγινε η ενημέρωση των αθλητών, και ακολούθως ξεκίνησε η δράση με την εξής σειρά (formula Kite (το ολυμπιακό άθλημα)–KiteFoil-ΤΤ: R). Οι αγώνες υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν στις 18.00.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Ιστιοπλοϊ

1ο Open Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:Rκός Όμιλος Πατρών με το Cape Drepano, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Διπλή η χαρά μας»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην Πάτρα το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αετοσανίδας, ένα συναρπαστικό και εντυπωσιακό σπορ που μάλιστα, αποτελεί ήδη Ολυμπιακό Άθλημα. Και είναι διπλή η χαρά μας καθώς από αυτό το πρωτάθλημα θα προκύψει η πρώτη εθνική ομάδα αετοσανίδας που ελπίζουμε όλοι να δούμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αλλά και γιατί, όλοι μαζί οι φορείς που συνδιοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση, αποδεικνύουμε για άλλη μία φορά ότι η Δυτική Ελλάδα μπορεί να φιλοξενήσει αθλητικές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου. Θερμά συγχαρητήρια στο σύνολο των ανθρώπων που μόχθησαν για τη διοργάνωση και είμαι βέβαιος πως οι εικόνες από το Ακρωτήρι στο Δρέπανο θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, αλλά και ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας θα βρεθούν εκεί για να απολαύσουν τον μοναδικό «χορό» των αθλητών και αθλητριών πάνω στα κύματα».

Live οι αγώνες

Οι αγώνες μεταδίδονται από το κανάλι της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=MLh2hemPe9E0

1ο Πανελλήνιο OPEN πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL και TT:R

Επίσης μεταδίδεται από τα social Media της E.I.O.:

Facebook: https://www.facebook.com/HellenicSailingFederation

Instagram: https://www.instagram.com/hellenic_sailing_federation/

Η Coffee Island αποτελεί τον επίσημο χρυσό χορηγό της διοργάνωσης η οποία θα πλαισιωθεί με διάφορες παράλληλες δραστηριότητες. Ως ασημένιος χορηγός της εκδήλωσης είναι η Λούξ, και χάλκινοι χορηγοί οι Τιτάν , Ολυμπία Οδός, Cape Drepano Watersports, KiteSurf Greece και Belehas Transfer Solutions. Τέλος χορηγός του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών είναι η Super Cargo.

 

Τελευταία Νέα