ΙΟΠ: «Θλιβερό να διώκονται αθλητές στα δικαστήρια»

Newsroom
ΙΟΠ: «Θλιβερό να διώκονται αθλητές στα δικαστήρια»

bet365

Η διαμάχη πρώην αθλητών της ιστιοπλοΐας με την ομοσπονδία συνεχίζεται δικαστικά.

Τα προβλήματα που ταλανίζουν το άθλημα της ιστιοπλοΐας συνεχίζονται καθώς η διαμάχη της ομοσπονδίας με σπουδαίους πρωταθλητές έχει φτάσει ως τα δικαστήρια.

Οι καταγγελίες που πέφτουν κατά… ριπάς τους τελευταίους μήνες έχουν προκαλέσει σωρεία προβλημάτων στο άθλημα και σε αυτά τα προβλήματα προστέθηκε και η αποκάλυψη που έκανε το «Βήμα» για έγγραφα που καταγγέλλουν «παράνομες συναλλαγές και μεθοδεύσεις» στην ΕΙΟ.

Μετά τις καταγγελίες της Μπεκατώρου, ήρθαν κι αυτές του Κακλαμανάκη που είναι σε ανοιχτή κόντρα με την διοίκηση και μάλιστα η υπόθεσή τους θα συρθεί στα δικαστήρια καθώς η ΕΙΟ έχει προχωρήσει σε αγωγές.

Η όλη κατάσταση μόνο καλό δεν κάνει στο άθλημα, με τα σωματεία πλέον να αντιδρούν και να ζητούν να πέσουν οι τόνοι.

Ένα από αυτά είναι και ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πειραιώς, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, τόνισε πως στηρίζει τον Νίκο Κακλαμανάκη, θεωρώντας άδικο να σύρεται στα δικαστήρια ένας ολυμπιονίκης, τονίζοντας ωστόσο πως οι όποιες διαφωνίες θα πρέπει να λύνονται εκ των «έσω» και όχι δικαστικά.

Η ανακοίνωση του ΙΟ Πειραιώς

«Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς αριθμεί 84 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στον Ελληνικό Αθλητισμό και το Ολυμπιακό ιδεώδες.

Σε όλη αυτή την πορεία έχει προσφέρει στην Ελλάδα 5 Ολυμπιακά Μετάλλια με 9 Ολυμπιονίκες, Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά μετάλλια, αλλά και αμέτρητες Πανελλήνιες νίκες.

Μοναδικός σκοπός του πάντα η διάδοση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας, σεβόμενος και διαδίδοντας την σημασία του “ευ αγωνίζεσθαι”.

Με αυτά τα ιδανικά ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε παρών για το καλό του Ελληνικού αθλητισμού.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς σήμερα, στέκεται στο πλευρό του Νικόλα Κακλαμανάκη, του Ολυμπιονίκη που τίμησε όσο λίγοι την Ελλάδα και του δόθηκε η τεράστια τιμή να ανάψει με τη Φλόγα το βωμό των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004.

Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό του Κακλαμανάκη και κάθε αθλητή που επί σειρά ετών κόπιασε και προσπάθησε κάνοντας προσωπικές θυσίες και δαπάνες για να ανέβει στο βάθρο των κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων και να κάνει όλη την Ελλάδα υπερήφανη με το άκουσμα του Εθνικού ύμνου.

Ο «Γιος του Ανέμου» Νικόλας Κακλαμανάκης, κλήθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού στην Βουλή, στον ναό της Δημοκρατίας και κατέθεσε την άποψη ενός Ολυμπιονίκη, ενός αθλητή που αγωνιά για το άθλημά του, στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου, όπως όφειλε να κάνει ως πολίτης και ως εξέχων αθλητής. Αυτό για κάποιους θεωρήθηκε παράπτωμα στέλνοντας τον στα δικαστήρια.

Πάγια θέση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς είναι, ότι οι όποιες διαφορές, πρέπει να λύνονται μέσα από τις διαδικασίες της αθλητικής οικογένειας (Πειθαρχικών μηχανισμών – αρμόδια Αθλητικά όργανα) και όχι στις αίθουσες των πολιτικών δικαστηρίων!

Με την ευχή να νικήσει ο αθλητισμός!»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα