Formula E: 1-2 η Porsche ePrix στο Μεξικό (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula E: 1-2 η Porsche ePrix στο Μεξικό (vid)
Ο πρώην οδηγός της F1, Πασκάλ Βερλάιν, χάρισε στην Porsche την πρώτη της «ηλεκτρική» νίκη.

Σε μονόλογο της Porsche εξελίχθηκε το τρίτο ePrix της όγδοης σεζόν της Formula E! Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Πασκάλ Βερλάιν, ήταν αυτός που πανηγύρισε τη νίκη, με τον ομόσταβλό του, Αντρέ Λότερερ να τον πλαισιώνει στον πρώτο αγώνα που έγινε στην Πόλη του Μεξικού.

Ο Γερμανός είχε την pole position και την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, αμυνόμενος επιτυχώς στις επιθέσεις του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, Εντοάρντο Μορτάρα (Venturi Racing). Έπαιξε εξαιρετικά το παιχνίδι στρατηγικής και παρότι προσωρινά βρέθηκε πιο πίσω στην κατάταξη, στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα είχε την απαιτούμενη ενέργεια στο ηλεκτρικό μονοθέσιό του ώστε να εξαπολύσει επίθεση.

Πέρασε τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της DS (και επίσης πρώην οδηγό της F1) Ζαν Ερίκ Βερν, πέρασε και τον Μορτάρα και ανέκτησε τα ηνία, με τον teammate του να τον ακολουθεί στη διαδικασία αναρρίχησης.

Έτσι οι δύο Porsche δεν βρέθηκαν απλά στην κορυφή αλλά χάθηκαν και στον ορίζοντα, τερματίζοντας σε σχηματισμό κερδίζοντας το χειροκρότημα από χιλιάδες κόσμου που είχαν γεμίσει το θρυλικό Foro Sol – το κομμάτι του σταδίου στην πίστα Hermanos Rodriguez της Πόλης του Μεξικού.

Mexico ePrix

Έτσι, το εμβληματικό brand κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ηλεκτρικών Μονοθεσίων με στιλ. Παράλληλα, αυτή ήταν και η πρώτη επιτυχία του Βερλάιν στο θεσμό. Είχε πολλάκις φτάσει κοντά στην πηγή, δίχως να πιει νερό, πράγμα που κάνει αυτή την επιτυχία ακόμα πιο σημαντική.

«Νιώθω απίστευτα που πήρα την πρώτη νίκη για εμένα και την ομάδα. Τους ευχαριστώ όλους σε αυτή, τους αγαπώ. Το μονοθέσιο ήταν φανταστικό και ο Αντρέ έκανε πολύ καλή δουλειά. Σήμερα ήταν η μέρα μας», είπε ο 27χρονος που έτρεχε για 35η φορά σε ePrix!

Mexico ePrix: Βάθρο

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Βερν, που είχε ακριβώς πίσω του έναν ακόμα πρώην πρωταθλητή του θεσμού και τιμ μέιτ του στη DS, τον Αντόνιο Φέλιξ ντα Κόστα. Ο Μορτάρα έμεινε πέμπτος, μπροστά από δύο Ολλανδούς οδηγούς: τον κάτοχο του περυσινού τίτλου Νικ ντε Βρις (Mercedes-EQ) και τον Ρόμπιν Φράινς (Envision Racing).

Αναλυτικά η κατάταξη:

Mexico ePrix: Τελική κατάταξη

Στη βαθμολογία εξακολουθεί να προηγείται ο Εντοάρντο Μορτάρα με 43 βαθμούς, έναντι 38 του Νικ Ντε Βρις και 30 των δύο οδηγών της Porsche. Μετά από τρία ePrix έχουν βαθμολογηθεί 17 από τους 22 οδηγούς, με τον Αντόνιο Τζιοβινάτσι να έχει μείνει στο μηδέν.

Αναλυτικά:

Η βαθμολογία της Formula E

Δείτε τα highlights του τρίτου ePrix της σεζόν στο video που ακολουθεί…

Ο τέταρτος και ο πέμπρος γύρος της όγδοης σεζόν της Formula E διεξάγονται στη Ρώμη της Ιταλίας, στις 9 και 10 Απριλίου.

Φωτογραφίες: Formula E

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!