Το season trailer της Formula E είναι ένα τεράστιο αυτογκόλ (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Το season trailer της Formula E είναι ένα τεράστιο αυτογκόλ (vid)
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων αρχίσει με δύο ePrix στη Σαουδική Αραβία.

Έφτασε η ώρα της εκκίνησης για την όγδοη σεζόν της Formula E, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ηλεκτρικών μονοθεσίων και η διοργανώτρια αρχή ετοίμασε ένα κινηματογραφικού επιπέδου video trailer για να μας βάλει σε κλίμα.

Ωστόσο, το τρίλεπτο video μάλλον χάνει τον προσανατολισμό του. Πάμε να δούμε παρέα όσα περιλαμβάνει για να βγάλετε κι εσείς τα συμπεράσματά σας. Το ξεκίνημα του δεν εστιάζει σε μάχες ρόδα με ρόδα στην πίστα αλλά σε ατύχημα – το οποίο φέρνει μνήμες της απογείωσης του μονοθεσίου της Mahindra με τον Άλεξ Λιν στο τιμόνι, μετά την επαφή του με τη Jaguar του Μιτς Έβανς, στην περυσινή πρεμιέρα της Σαουδικής Αραβίας. Και φέτος, η σεζόν ξεκινά από τους δρόμους της Ντιρίγια.

Επιστρέφουμε στο video. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ατύχημα είναι καλά στην υγεία τους αλλά ξεκινούν ένα ξέφρενο αγώνα δρόμου. Πρέπει να βρουν τρόπο να φτάσουν στον τερματισμό, ακόμα και χωρίς τα μονοθέσιά τους.

Formula E

Ακολουθούν επεισόδια στους δρόμους, άλογα, πάρτι, μπαρ, άλογα, αστυνομία, κλοπές, ξύλο, ζημιές, θέατρο, σπαθιά, Ρωμαίοι (!) κι ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, για να καταφέρει τελικά ένας από τους τρεις «δρομείς» να βρει το πως να φτάσει μερικά μέτρα από τη γραμμή του τερματισμού. Σαν ταινία του Τζέισον Στέιθαμ ένα πράγμα.

Μόνο που αυτός που επικρατεί σε αυτό το ξέφρενο κυνηγητό στα πιο απίθανα μέρη, δεν είναι ένας οδηγός της Mercedes EQ – θα περίμενε κανείς να δούμε εκεί τον περυσινό πρωταθλητή Νικ Ντε Βρις. Αντίθετα είναι ένας οδηγός της DS TECHEETAH (Αντόνιο Φέλιξ Ντα Κόστα ή Ζαν Ερίκ Βερν;).

Και το αποκορύφωμα, ξεκινά το σπριντ, με τα ηλεκτρικά μονοθέσια να τον κυνηγούν κι όλα κρίνονται στο φώτο-φίνις. Όμως ας αφήσουμε στην άκρη το σενάριο, να εστιάσουμε στο νόημα του έργου. Είναι λοιπόν το καλύτερο promotion του θεσμού ένα video όπου ένας οδηγός… πεζός είναι πιο γρήγορος από τα μονοθέσια; Τροφή για σκέψη…

Φωτογραφίες: Formula E

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!