WRC: Ο Γκρίνσμιθ πανηγυρίζει σαν παιδί την πρώτη κερδισμένη ειδική (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC: Ο Γκρίνσμιθ πανηγυρίζει σαν παιδί την πρώτη κερδισμένη ειδική (vid)
Ο οδηγός της M-Sport Ford έκλεψε την παράσταση στην έβδομη ειδική του Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Οι οδηγοί που μάχονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, ειδικά οι έντεκα εργοστασιακοί που μάχονται στην κορυφαία κατηγορία Rally1, μόνο τυχαίοι δεν είναι. Όμως ακόμα κι εκεί, στο… πάνω ράφι του WRC, έχουμε αποκλίσεις.

Από τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπαστιέν Λεμπ που στα 47 του αποδεικνύει πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός και τον Σεμπαστιέν Οζιέ των οκτώ τίτλων, μέχρι νεαρούς ταλαντούχους οδηγούς που έχουν την ταχύτητα και μαζεύουν την εμπειρία.

Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται ο Γκας Γκρίνσμιθ, ένας 25χρονος Βρετανός, που τα τελευταία χρόνια έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα. Ξεκινώντας από το Karting δεν συνέχισε στην πίστα, τον κέρδισαν οι ειδικές και από το 2014 έχει ξεκινήσει να τρέχει και σε αγώνες του παγκοσμίου.

Από το 2020 με πλήρες πρόγραμμα αλλά στα προηγούμενα 57 ράλλυ που είχε τρέξει πριν το Μόντε με το οποίο ανοίγει η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2022, του έλλειπε κάτι: μία πρωτιά σε ειδική διαδρομή την οποία επιτέλους πέτυχε!

Γκας Γκρίνσμιθ

Μπορεί για άλλους να αποτελεί πια συνήθεια αλλά ο Γκρίνσμιθ και η αντίδρασή του, αποδεικνύουν πως τίποτα δεν συγκρίνεται με την πρώτη φορά! Ο οδηγός από το Μάντσεστερ ήταν ταχύτερος όλων στην έβδομη ειδική διαδρομή, τη Γκιγιόμ/Πεονέ/Βάλμπεργκ των 13.49 χιλιομέτρων και το πολύ ενδιαφέρον παρακάτω video παρουσιάζει τις μοναδικές αντιδράσεις του.

Την ικανοποίηση από το χρόνο του υπό την καθοδήγηση του Σουηδού συνοδηγού του Γιόνας Άντερσον, την αναμονή για να ολοκληρώσει τη δική του προσπάθεια ο Λεμπ και την αντίδραση του Γκρίνσμιθ όταν έμαθε πως ήταν πρώτος, έστω και με διαφορά 1.4 δευτερολέπτου!

Ποιος είπε πως στο motorsport δεν μπορείς να ταυτιστείς με τους πρωταγωνιστές και τις αντιδράσεις τους;

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!