WRC – Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Τρομακτικό ατύχημα για Φορμό (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC – Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Τρομακτικό ατύχημα για Φορμό (vid)
Ο Γάλλος οδηγός της M-Sport έφυγε σε πλαγιά και διάλυσε το Ford Puma Rally1 - δείτε τα συγκλονιστικά video.

Μπορεί ο Αντριέν Φορμό να έκανε δυναμικό ξεκίνημα στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο με το οποίο ανοίγει η αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2022, όμως δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την τρίτη ειδική.

Η εναρκτήρια διαδρομή του σκέλους της Παρασκευής ήταν η μήκους 18 χιλιομέτρων Ρουρ-Μποίλ και ακόμα κι εκεί, ο Γάλλος έδειχνε εντυπωσιακή ταχύτητα. Συγκεκριμένα, στο πρώτο σπλιτ είχε παρόμοιο χρόνο με του πρωτοπόρου της γενικής κατάταξης Σεμπαστιέν Οζιέ και στόχευε στο να πλασαριστεί ακόμα ψηλότερα από την τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης στην οποία βρισκόταν.

Όμως ο 26χρονος έκανε ένα λάθος που του κόστισε πολύ ακριβά. Σε ένα κομμάτι με συνεχείς αλλαγές κατεύθυνσης, έχασε τα φρένα, το Ford Puma Rally1 της M-Sport βρήκε στον βράχο στην εσωτερική πλευρά της στροφής και μετά «βούτηξε» στην πλαγιά.

Το υβριδικό αγωνιστικό αναποδογύρισε πολλές φορές και όπως μπορείτε να δείτε, καταστράφηκε. Ευτυχώς, τόσο ο Φορμό όσο και ο συνοδηγός του, Αλεξάντρ Κοριά, βγήκαν από τα συντρίμμια ανέπαφοι.

Αυτά πιστοποίησε το άλμα στα επίπεδα ασφαλείας με αυτά τα νέας γενιάς αυτοκίνητα που υιοθέτησαν τη χρήση σωληνωτού πλαισίου, το οποίο αντικατέστησε τη χρήση πλαισίου βασισμένου σε μοντέλο παραγωγής, όπως ίσχυε στο WRC από το 1987.


Αυτή η νέα προσέγγιση, συνεπάγεται τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις σε κλωβό ασφαλείας και roll cage που έχουμε δει ποτέ. Με αύξηση της δομικής αντοχής σε πρόσκρουση του πρόσθιου μέρους κατά 70%, 58% στο πλάι και 38% στο πίσω μέρος – τιμές που έχουν ανακοινωθεί από τη FIA.

Εκτός από τον Φορμό, επαφή με τις μπαριέρες είχαν και οι οδηγοί της Toyota Gazoo Racing, Οζιέ και Έλφιν Έβανς, ωστόσο αμφότεροι απέφυγαν τα δράματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!