Τα νέα μοντέλα που θα δούμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Τα νέα μοντέλα που θα δούμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου
H μεγάλη στιγμή έφτασε και η έκθεση IAA Mobility ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της στο κοινό και να φιλοξενήσει περισσότερες από 100 παγκόσμιες πρεμιέρες αυτοκινήτων.

Για πρώτη φορά η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου ΙΑΑ μεταφέρεται από τη Φρανκφούρτη στο Μόναχο και θα κεντρίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον της αυτοκίνησης από τις 7 έως τις 12 Σεπτεμβρίου. Η διοργάνωση, έχοντας μεριμνήσει για όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, μαζί με τους εκθέτες ετοιμάζει μια σειρά από εκδηλώσεις για τους επισκέπτες.

Κυρίαρχο συστατικό της Διεθνούς Έκθεσης του Μονάχου θα είναι η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση, με κατασκευαστές από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική να είναι παρόντες. Συνολικά θα δούμε πάνω από 100 καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων, πρωτότυπα και παραγωγής.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου και η είσοδος επιτρέπεται σε επισκέπτες που επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για την Covid-19 σε όσους δεν έχουν νοσήσει ή δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Τέλος, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ας δούμε ορισμένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα που θα συναντήσουμε στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου.

Audi Grandsphere Concept

audi grandsphere

Το Audi Grandsphere είναι ένα πολυτελές πρωτότυπο, που ανήκει στην τριλογία των «sphere» concept cars της μάρκας. To Grandsphere είναι ένα από τα πρωτότυπα της γερμανικής φίρμας, με τα οποία η Audi παρουσιάζει το όραμά της για την πολυτέλεια του μέλλοντος, με τεχνολογίες και χαρακτηριστικά σχεδιασμού που θα εμφανιστούν σε λίγα χρόνια σε μελλοντικά μοντέλα της μάρκας.

Audi Skysphere Concept

audi skypsphere

Όπως το Grandsphere, έτσι και το Skysphere αποτελεί το μέλλον της Audi για τα αυτοκίνητα δρόμου που θα κυκλοφορήσουν μελλοντικά. Το Skysphere είναι το δεύτερο κομμάτι του πάζλ «sphere», με τη σειρά να ολοκληρώνεται το 2022 με το Urbansphere.

BMW iX

BMW iX

Η BMW τιμά και αυτή την Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου 2021, όπου θα παρουσιάσει τα νέα της μοντέλα και φιλικές προς το περιβάλλον καινοτομίες για την αυτοκίνηση. To iX, που αποτελεί την τεχνολογική ναυαρχίδα των Βαυαρών για τη βιώσιμη κινητικότητα, είναι ένα σύγχρονο SUV που έχει σχεδιαστεί από μέσα προς τα έξω και το οποίο επαναπροσδιορίζει την ιδέα της ευρυχωρίας και πολυτέλειας εσωτερικού.

BMW i4

BMW i4

Με την i4, η BMW φέρνει την ηλεκτροκίνηση στη μεσαία κατηγορία με το 5ης γενιάς BMW eDrive. Κατά το λανσάρισμά της, η i4 διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με τη μία εξ’αυτών να είναι η έκδοση M.

Cupra Born

cupra born

Η ηλεκτροκίνηση μπήκε για τα καλά στην γκάμα της Cupra, με το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, το Born. Συνδυάζει το σπορ προφίλ του με ένα σύστημα που προσαρμόζεται σε οποιεσδήποτε συνθήκες, δίνοντας άλλη διάσταση στην οδηγική εμπειρία.

Cupra UrbanRebel Concept

Cupra UrbanRebel Concept

Η Cupra ξεπερνά τα όρια με τη ριζοσπαστική αντίληψη που υιοθετεί για ένα υψηλών επιδόσεων ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης. Το Cupra UrbanRebel Concept συνδυάζει ηλεκτρισμό, βιωσιμότητα και επιδόσεις, με τη συναρπαστική αισθητική της Cupra.

Dacia Jogger

Dacia Jogger

Με εντελώς νέα ονομασία, η Dacia εισέρχεται στην κατηγορία C με μια εξαιρετικά ευρύχωρη και πρακτική πρόταση για μεγάλες οικογένειες ή μεγάλες μεταφορικές ανάγκες. Το νέο Dacia Jogger βασίζεται στο πλαίσιο CMF-B και αποτελεί το τέταρτο μοντέλο της ανανεωμένης γκάμας της μάρκας, μετά το νέο Sandero, το νέο Duster και το αμιγώς ηλεκτρικό Spring.

Genesis GV60

Genesis GV60

H Genesis θα είναι παρούσα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου θα παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο GV60. To πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας βασίζεται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της Ε-GMP και σηματοδοτεί την είσοδο στην ηλεκτροκίνηση.

Hyundai Ioniq

Hyundai Ioniq

H Hyundai οδεύει σε μια νέα εποχή με το Ioniq που με τον προοδευτικό του σχεδιασμό αντιπροσωπεύει μια απόκλιση από τα προηγούμενα πρότυπα της φίρμας, εξερευνώντας μια νέα ελευθερία σχεδιασμού που προσφέρει μια ειδική πλατφόρμα BEV.

Kia Sportage

Kia Sportage

Για πρώτη φορά στην 28ετή ιστορία του μοντέλου, η Kia θα παρουσιάσει ειδική ευρωπαϊκή έκδοση του Sportage, που έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να δημιουργήσει νέα σημεία αναφοράς για την κατηγορία των SUV στη Γηραιά Ήπειρο.

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance

H νέα Mercedes-AMG GT 63 S E Performance είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο επιδόσεων της γερμανικής φίρμας, με τη συνολική ισχύ να φτάνει στους 843 ίππους. Ειδικό χαρακτηριστικό της Mercedes-AMG GT 63 S E Performance είναι ο ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία που διαθέτει στο πίσω μέρος του αμαξώματος.

Mercedes EQB

mercedes eqb

Η νέα EQB θα βρίσκεται επίσης στην Έκθεση του Μονάχου για τη Mercedes, η οποία προσφέρει χώρο για πολλούς οικογενειακούς αστερισμούς και μεγάλη ποικιλία μεταφορικών αναγκών. Η γκάμα EQ της Mercedes μεγαλώνει, όπως επίσης και η εξηλεκτρισμένη στρατηγική της.

Mercedes EQE

Mercedes EQE

Το αμιγώς ηλεκτρικό ανίστοιχο της Mercedes E-Class είναι ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο με πλαίσιο που προέρχεται από την κορυφαία EQS. Η νέα EQE θα είναι διαθέσιμη το 2022, σε δύο εκδόσεις αρχικά, μια με 292 ίπους και μια ακόμα, για την οποία η Mercedes δεν δίνει ακόμα στοιχεία. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς και η αυτονομία θα φτάνει στα 660 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Mercedes C-Class All Terrain

Mercedes

Η Mercedes-Benz θα έχει μαζί της στην έκθεση την all-rounder C-Class All Terrain ως εναλλακτική λύση στην κατηγορία C-Class.

Mercedes-Benz S-Class

Mercedes S-Class

H υβριδική έκδοση της ξεχωριστής S-Class με περισσότερα από τα διπλάσια χιλιόμετρα αυτονομίας σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, θα αποτελέσει σημαντικό έκθεμα της Mercedes στην Έκθεση του Μονάχου.

Mercedes-Maybach EQS

μερψεδε

Η Mercedes-Maybach επεκτείνει τη γκάμα της με ένα πολυτελές ηλεκτρικό SUV βασισμένο στην αρχιτεκτονική για ηλεκτρικά οχήματα, την πολυτέλεια και την άπταιστη κλάση ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Η νέα Mercedes Maybach EQS θα κάνει το ντεμπούτο της στην Έκθεση του Μονάχου.

Porsche Taycan

Porsche

Η ανανεωμένη έκδοση της Taycan θα βρίσκεται ανάμεσα στα εκθέματα της Porsche, με το μοντέλο να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία και συνδεσιμότητα.

Renault Mégane E-TECH

Renault Megane E-TECH

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Renault στην κατηγορία C, το Mégane E-TECH, διαθέτει πολύ συμπαγείς διαστάσεις με μήκος μόλις 4,21 μέτρα, αλλά μεγάλους χώρους λόγω της τοποθέτησης του κινητήρα και της κίνησης εμπρός. Η προηγμένεη τεχνολογία που επιτρέπει στη συστοιχία των μπαταριών του να είναι η χαμηλότερη της αγοράς, εξασφαλίζει ένα επιπλέον χωροταξικό αλλά και σχεδιαστικό πελονέκτημα. Το νέο Renault Mégane E-TECH θα είναι διαθέσιμο από την άνοιξη του 2022, σε εκδόσεις 130 και 218 ίππων, με μπαταρία 40 ή 60 kWh. Η εμβέλεια με μια πλήρη φόρτιση θα φτάνει στα 300 και 470 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Smart Concept #1

Smart Concept #1

H Smart ετοιμάζεται να λανσάρει για πρώτη φορά μοντέλο SUV και ήδη μας έχει προετοιμάσει για το τι θα δούμε με στην Έκθεση του Μονάχου. Το μοντέλο θα παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή και θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, με μήκος μεγαλύτερο από κάθε άλλο Smart στα 4,29 μέτρα. Εντυπωσιακό είναι επίσης το πλάτος, που φτάνει στα 1,9 μέτρα και μας προϊδεάζει για ένα πολύ άνετο αυτοκίνητο. Εντυπωσιακό αισθητικά και τεχνολογικά, το νέο smart Concept #1 είναι πολύ κοντά στην παραγωγή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία.

Volkswagen ID.5 GTX

vw idx

Η οικογένεια των ID μοντέλων της Volkswagen επεκτείνεται με το ID.5 GTX, που είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Coupe SUV της γερμανικής μάρκας και θα εμφανιστεί στο Μόναχο ως καμουφλαρισμένο πρωτότυπο.

Volkswagen ID.LIFE Concept

VW ID.LIFE Concept Car

Το μικρότερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μπαταρίας στη γκάμα της Volkswagen θα κάνει το ντεμπούτο του ως πρωτότυπο στην έκθεση του Μονάχου, ωστόσο προορίζεται για την παραγωγή του 2025, δύο χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό του. Αντίθετα με τα υπόλοιπα σύγχρονα μοντέλα του ομίλου που βασίζονται στο πλαίσιο ΜΕΒ, το ID.LIFE θα έχει ηλεκτρικό κινητήρα και μετάδοση της κίνησης εμπρός. Παρά τις πολύ συμπαγείς διαστάσεις που ορίζουν ένα ξεκάθαρα αστικό μοντέλο, θα αποδίδει 234 ίππους και θα έχει αυτονομία 400 χιλιόμετρα. Το κόστος του θα κυμαίνεται μεταξύ 20 και 25.000 ευρώ.

Volkswagen Taigo

vw taigo

Ένα νέο, συμπαγές SUV με σχεδίαση coupe και διαστάσεις μεταξύ της B και C κατηγορίας, θα περιλαμβάνει η γκάμα της Volksawagen στην Έκθεση του Μονάχου με την ονομασία Taigo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!