H Mercedes-Benz λανσάρει την υβριδική S-Class (pics)

H Mercedes-Benz λανσάρει την υβριδική S-Class (pics)
Η Mercedes-Benz αποκάλυψε την plug-in υβριδική έκδοση της ξεχωριστής S-Class με περισσότερα από τα διπλάσια χιλιόμετρα αυτονομίας σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

Η επιτυχημένη Mercedes-Benz S-Class αποκτά πλέον δύο υβριδκές εκδόσεις, οι οποίες διευρύνουν τη γκάμα του μοντέλου δίνοντας ακόμα περισσότερες επιλογές στο κοινό. Η Mercedes προσφέρει την S-Class στις εκδόσεις S 580 e και S580 4MATIC που είναι και η πιο ισχυρή.

Το υβριδικό σύστημα είναι τέταρτης γενιάς και κάνει το ντεμπούτο της στην S-Class. To plug-in υβριδικό σύστημα είναι διαθέσιμο στην έκδοση μικρού και στην έκδοση μεγάλου μεταξωνίου. Τα δύο μοντέλα έρχονται με ενισχυμένα κινητήρια σύνολα και ανανεωμένο εξοπλισμό. Επιπλέον έχουν προστεθεί επιλογές άνεσης και ασφάλειας, οι οποίες εντοπίζονται μόνο στη Mercedes-Maybach S-Class.

Mercedes S-Class

H Mercedes-Benz S 580 e φορά τον εν σειρά εξακύλινδρο κινητήρα 3.0 λίτρων, απόδοσης 367 ίππων και 500 Nm ροπής. Η ηλεκτρική ισχύς προσθέτει επιπλέον 150 ίππους, με την αυτονομία αποκλειστικά ηλεκτρικής κίνησης να ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα. Η επιτάχυνση από 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε 5,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική τχύτητα είναι περιορισμένη στα 250 χλμ/ώρα. Με πλήρη ηλεκτρική ισχύς, η τελική ταχύτητα δίχως τον κινητήρα εσωτερικής καύσης φτάνει τα 140 χλμ/ώρα. Η φόρτιση της μπαταρίας πραγματοποιείται σε εξαιρετικά μικρό χρόνο. Ακόμα κι αν βρίσκεται στο 0%, μπορεί να επιτευχθεί πλήρης φόρτιση μέσα σε 30 μόλις λεπτά, καθώς υποστηρίζει ταχεία DC φόρτιση έως 50 kW.

Mercedes S-Class

Η S 580 4MATIC εφοδιάζεται με το δεύτερης γενιάς υβριδικό σύστημα κίνησης, έχοντας μάλιστα πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά. Το μοντέλο αυτό φορά έναν V8 κινητήρα βενζίνης 4.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 507 ίππους και 700 Nm ροπής. Το ηλεκτρικό σύστημα προσφέρει επιπλέον 40 άλογα, όμως η διαφορά είναι στις επιδόσεις. Η S 580 e μπορεί να πραγματοποιήσει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να είναι περιορισμένη στα 250 χλμ/ώρα.

Mercedes S-Class

Νέα χαρακτηριστικά

Το Load Compartment package είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις της S-Class και κάνει τη φόρτωση αντικειμένων ακόμα ποιο άνετη. Οι δύο νέες εκδόσεις διαθέτουν επίσης τέσσερις νέους χρωματισμούς. Το προαιρετικό E-ACTIVE BODY CONTROL με την ενεργητική ανάρτηση προσφέρει ακόμα περισσότερη ευελιξία και σταθερότητα. Συνδυάζεται επίσης με την AIRMATIC ανάρτηση αέρα η οποία περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Mercedes S-Class

Τέλος, στις προαιρετικές επιλογές της νέας S-Class περιλαμβάνονται συσκευή ανίχνευσης πίσω επιβατών, αυτόματος τροφοδότης ζώνης ασφαλείας, έλεγχος φωτεινότητας του πίσω μέρους και λειτουργία μασάζ το οποίο βοηθά στην αντιμετώπιση της κόπωσης. Η επιλογές αυτές τις συναντάμε επίσης στη Mercedes-Maybach S-Class.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!